Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Makó FC: nem ment magától a szekér

Hat pontra a második és hat pontra a tizenkettedik helytől zárta az őszt a Makó FC a labdarúgó NB II Keleti csoportjában. A félév legjobbja játékosa lapunk pontszámai alapján Szamosszegi Gábor lett.
Elég szoros a labdarúgó NB II Keleti csoportjának őszi mezőnye, a második és a tizenkettedik között tizenkét pont a különbség. A mezőny majdnem közepén, a nyolcadik helyen zárt a Makó – hat pontra innen és hat pontra onnan.

– Magyar emberek vagyunk. Az elért harmadik hely után, főleg az őszi idény elején ugyanis megelégedettséget éreztem a játékosokon – mondta Kolozsvári János, a csapat edzője. – Sajnos hiába kértem őket, hogy úgy álljanak a meccsekhez, mint tavasszal, azt hitték, magától megy a szekér. Ez az első etapban, az első öt bajnokin érződött leginkább, amikor mindössze öt pontot gyűjtöttünk. Igaz, a védelmünk is alaposan felborult, egy olyan együttes, mint a mienk, nem bírja el, ha két meghatározó labdarúgó, Dálnaki és Gévay hiányzik. A sorozat végére már összeállt a hátsó sor, és a tabellával is ki vagyok békülve, az 5–8. helyet terveztem, és végül a nyolcadik helyen zártunk. A körülményeinkhez, a tárgyi és anyagi feltételeinkhez képest jól szerepeltünk, ráadásul a bronzérem hatására a tisztelet is nőtt irántunk.

Puskás (zöld mezben) két poszton is remekelt. Fotó: Karnok Csaba
Puskás (zöld mezben) két poszton is remekelt.
Fotó: Karnok Csaba

A Makó jobb helyzetre számíthat, hiszen lassan elkészül a műfüves, kivilágított pálya. Január 11-én az edzéseket már ott kezdi a csapat, amelynek egyéni értékelésekor Kolozsvári a következő játékosokat emelte ki: – Mindkét kapusommal, Czirbussal és Halásszal is maximálisan elégedett vagyok, nem lehetett rájuk panaszom, nem is követtek el döntő hibát. A védelemben Szamosszegi kiválóan játszott, Tóth Imre amint felvette a ritmust, jó volt, Puskás jolly jokerként előbb középpályásként, majd védőként remekelt, míg előrébb a Magyar, Ngalle, Varga trió zömében hozta magát. Maróti gólerősségére rányomta a bélyegét, hogy a támadójátékunk kevésszer működött úgy, mint tavasszal. Végül pedig az értékeinkről: hét olyan fiatal tagja a felnőtt keretnek, így Csák, Bakos, Nagy A., Nagy N., Rakonczai, Győri és Tóth I., akik valamilyen formában kötődnek a városhoz és a Makó FC-hez.

Szamosszegi több gólt szerzett

Ahogy már megszokták a szurkolók, lapunk 1-től 10-ig osztályozza a Makó FC játékosait. Íme, a mi sorrendünk (azokat vettük figyelembe, akik minimum hét mérkőzésen értékelhető, azaz leosztályzott teljesítményt nyújtottak): 1. Szamosszegi Gábor (14 meccs) 6,107, 2. Puskás Csaba (14) 6,107, 3. Magyar György (14) 5,964, 4. Joseph Ngalle (13) 5,923, 5. Varga Róbert (13) 5,846, 6. Maróti Sándor (14) 5,535, 7. Bány Tamás (14) 5,464, 8. Rakonczai Zoltán (14) 5,35, 9. Tóth Imre (9) 5,33, 10. Bakos Tamás (8) 5. A két azonos átlagú, Szamosszegi és Puskás között a gólok alapján döntöttük el a sorrendet: Szamosszegi háromszor, Puskás csak egyszer volt eredményes.

A kapusok közül Czirbus Gábor 10 mérkőzésen védett, ebből kilencszer kapott nullától különböző osztályzatot, míg egyszer olyan kevés dolga volt, hogy 0-ra értékeltük. Az átlaga kilenc meccs alapján 6,16, tíz mérkőzés alapján pedig 5,55. A további játékosok közül akadt jó mérkőzése a kapus Halásznak, aztán Kulacsiknak, Csáknak, Nagy A.-nak, Schreibernek és Csamangónak is.

Olvasóink írták

  • 1. Indian 2009. november 24. 17:34
    „Nehéz,de szép volt az ősz!Köszönjük fiúk!
    Puska,Szamos és a két hálóőrünk is kifejezetten jó volt szerintem is!Csibu megint sorozatban kitette a szívét a pályára,Gyuri mindig hozta magát,Zsozsó és Tojás megfűszerezték a játékot!Köszönet jár minden pályára lépő,továbbra is amatőrként vitézkedő játékosunknak!
    Jó pihenést Makó FC!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorskorcsolyás sikerek

A lengyelországi Sanok városában szerepelt a hétvégén a Szegedi Korcsolyázó Egyesület négy kiválósága. Tovább olvasom