Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Makói célkitűzés a középmezőny

A nyáron jelentős változáson ment keresztül a Makó KC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata: edzőváltás történt, négy játékos távozott, ugyanakkor öt érkezett, és még saját nevelésű tehetséges ifjúságiak is kerültek a keretbe.
Amíg a makói női kézilabdacsapatnál óriási hullámokat tapasztalhattunk, addig úgy tűnik, hogy a férfi kézilabda-együttes stabilan tartja magát a sportág második vonalában. Bár a Maros-parti klubnál korábban is történtek jelentős vérátömlesztések, azok mindig az eredményességet fokozták.

– Sajnos a legnagyobb támogatónktól, az önkormányzattól kevesebb pénzt kaptunk, így szponzorokat kellett keresni – mondta Nagy György Sándor, a Makó KC elnöke. – Ha nem is sikerült a kieső pénzt hiánytalanul pótolnunk, de a tisztes helytállásra, a középmezőnybeli eredmény elérését reális célként tűzhetjük ki.

Az elnök ezután elmondta, hogy jelentős változáson ment keresztül a csapat. Már a szakmai irányító posztján is váltás történt, hiszen az eddigi tréner, a férfiválogatott másodedzője, Farkas József az NB I-es Komló kispadját foglalta el. Helyette Vörös Árpád vette át a Makó KC felkészítését és tréningezését.

– Pusztán pénzügyi okok miatt váltunk meg a Polgár testvérektől, Zoltántól és Tibortól – folytatta az elnök. – A balszélső Pusztaszeri Tamás, a beálló Szepesi Ádám is szabadlistára került.

Az érkező oldalon azonban több játékos szerepel, hiszen visszatért szülővárosába a volt válogatott kapus, Nagy Zoltán. Ez pedig azt jelenti, hogy szinte a bőség zavarával küszködnek a Maros-parti klubnál, hiszen Nagy Péter, Avramov Gábor és a nagyon tehetséges ifikapus, Ács Gábor áll Vörös edző rendelkezésére. A Pick Szeged volt válogatott balszélsője, Avar György is visszatért Makóra. Továbbá az edző öccse, Vörös Attila és a Röszke volt játékosa Süli András is oda igazolt. A Pick Szegeddel való jó kapcsolat eredménye pedig, hogy Csató Dávid és Simon Bence kettős igazolással a Makót is erősíti. Továbbá az ifiből Csapó Gábor, Dombegyházi Csaba és Sándor Roland tagja a keretnek.

A Makó KC az első felkészülési meccsét augusztus 23-án 19 órakor hazai pályán az Orosházával játssza. Szeptember 1-jén a házigazda Orosháza vendégeként a Péccsel és a Tiszaföldvárral egy négycsapatos NB I/B-s tornán vesz részt. Szeptember 5-én pedig Orosházán Magyar Kupa-mérkőzés lesz.

Nagy György Sándor örömmel mondta, hogy sikerült visszacsábítani olyan makói fiatalokat, akik még az ifjúsági csapatot erősíthetik, amelyet egyébként továbbra is Szabó Péter irányít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaspapucsok főszerepben

Augusztus 20-án nemzetközi salakmotoros versenyt rendeznek Algyőn. A viadalon 12+1 fő áll rajthoz. A… Tovább olvasom