Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Makói siker a Máyer-versenyen

Vásárhelyen a Máyer Jenő-sakkversenyen makói siker született, hiszen a dobogó mindhárom fokára Maros-parti versenyző állt fel.
Az egytucatnyiságát regisztráló Máyer Jenő sakkversenyt Botka Péter, a vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE elnöke nyitotta meg, majd 63 résztvevővel megkezdődött a fordulóként 15-15 perces játék. A verseny győztese, ifj. Balog Imre éppen egy hete százszázalékos eredménnyel nyerte meg a hatvan résztvevős orosházi rapid tornát. A Makói SVSE fiatal titánja ezúttal a 3. fordulóban hullajtott el 1 pontot a Maróczy SE-s Bartos Tamás ellen. A második helyre befutó Szalai Kornél FIDE-mester csupán a bajnoktól szenvedett el vereséget, de kétszer is pontosztozkodásra kényszerült. Mivel három a magyar igazság, így a bronzérmes hely is Makóra került Tatár Kiss Szabolcs nemzetközi mester jóvoltából. A hatodik helyre esélyes Volosin Vladimir FIDE-mesternek éppen az utolsó, 9. fordulóban, a győztesen befejezett partija után megszólalt a mobiltelefonja, minek következtében a versenybíró alkalmazva a játékszabályokat, megvonta tőle az 1 pontot, így csak 15. lett. A verseny szponzora, Máyer Jenő nyomda- és könyvkiadó-tulajdonos adta át több kategóriában a győzteseknek a díjakat.

Az élmezőny: 1. Ifj. Balog Imre 8, 2. Szalai Kornél 7, 3. Tatár Kiss Szabolcs (mindhárom Makói SVSE) 7 , 4. Csirik András 7, 5. Oláh János (mindkettő Maróczy SE) 7, 6. Restás Péter (Makói SVSE) 6 pont
A legjobb helybelieket is díjazták, sorrendben: Ádók Jánost, Csúri Lászlót, Erdős Jánost. Jutalmat vehetett át Bartos Tamás (legjobb ifjúsági) és Králik Attila (amatőr).

A Máyer Nyomda és Könyvkiadó ebben az évben is megjelentette Szigeti János szerkesztésében a vásárhelyi sakk-krónikát, amely betekintést nyújt Csongrád megye és az ország sakkeseményeibe. Tőkés János írása a közelmúltban elhunyt dr. Bezdán Sándor életét és sakkpályafutását méltatja.

Csongrád megye ifjúsági sakkcsapat-bajnokság végeredménye: 1. Szentesi Spartacus II. 11,5 pont, 2. Röszkei SE 8,5, 3. Maróczy G. SE Szeged III. 8, 4. Maróczy G. SE Szeged IV. 6,5, 5. Szatymazi Sakkbarátok Köre 6,5, 6. Deszki Sport Club 3 ponttal.

Holnap megkezdődik Szegeden, a Novotel Hotelben a Mitropa-kupa nemzetközi sakktorna. A férfiaknál tíz válogatott (a magyar csapat tagja a makói Erdős Viktor), a nőknél pedig hét nemzeti gárda mérkőzik. A nőknél Domány Zsófia, Tanács Anna és Papp Petra tagja a válogatottnak.
Az ünnepélyes megnyitó holnap délután két órakor lesz, míg az első fordulót három órakor játsszák le a csapatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőkkel vesztett a Pick Szeged - és megóvja a meccset

Negyedszer csapott össze a három győzelemig tartó Budapest Bank férfi kézilabda liga elődöntőjében a… Tovább olvasom