Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Makón figyelnek a sakkutánpótlásra

Az első osztályú sakkcsapatbajnokságban hetedik helyen végzett Makói SVSE szakosztályvezetője, Balázs Tibor szerint a nyáron nem gyengült a klub. A három távozó helyén elsősorban saját nevelésű játékosokat szerepeltetnek.
Az elmúlt napokban kissé megbolydult a sakk NB I-es csapatbajnokságban hetedik helyen végzett Makói SVSE játékosállománya. Először is a klubvezetés kijelentette, a jövőben nem tart igényt a tudása alatt szerepelt Emődi Gyulára, akinél egyéb sportszerűtlen dolgok is felmerültek. Távozása két tehetséges játékos döntésére is hatással lett:
– A napokban tárgyaltunk a négyszeres korosztályos Európa-bajnok Balogh Imrével és a három évvel ezelőtt Vásárhelyről hozzánk került Tatár Kiss Szabolccsal. Mindketten azt mondták, nincs szándékukban eligazolni. Most meg azt hallom, hogy korábban már mindketten aláírtak a Pénzügyőrhöz. Én azonban bízom abban, hogy ez csak rémhír – jelentette ki Balázs Tibor szakosztályvezető.

Ugyanakkor aláírt a Maros-parti egyesülethez az eddigi maróczys Csirik András. Továbbá a két éve betegség és tanulmányi elfoglaltság miatt nem játszó Kovács Zsolt ismét csatasorba állt. Jó hír még, hogy Reiss Tibor is rendelkezésre áll.

– Szerencsére továbbra is számíthatunk a standard játékosainkra is, mint Erdős Viktorra, Butunoi Florinra, Grünberg Mihaira, Volosin Vlagyimirra, Farkas Tiborra, Szalai Kornélra, Nagy Dánielre, Restás Péterre, Vicsai Gáborra, ifj. Balázs Tiborra, Domány Zsófiára – folytatta a makói sakk utánpótlás-nevelésében óriási szerepet játszó sportvezető. Ez ki is derült a beszélgetésből, hiszen három ragyogó makói tehetség, a 13 éves Surinya Tibor, a 17 éves Erdős Péter és a 16 éves Erdős Boglárka várja a csatasorba állítását.

– A sorsolásunk végre kedvező volt, szinte valamennyi erős csapat Makóra látogat. Rögtön az első fordulóban, október 16-án a Polgár Judittal felálló Nagykanizsa lesz a vendégünk. Mivel nagyon megerősödött a mezőny, a bennmaradást tűztük ki célunknak. Nagyon bízunk az önkormányzat hathatós támogatásában és a szponzorok segítségében. Szép győzelmekkel szeretnénk meghálálni az ASS-nek is a gyönyörű berendezéseket – mondta Balázs Tibor.

Olvasóink írták

  • 2. Vihartündér 2008. szeptember 17. 23:11
    „Aki fizikailag nem fitt, nem sportol, nem tud végig koncentrálni egy 5-6 órás partit. Mi köze ennek Vásárhelyhez???”
  • 1. trattaha 2008. szeptember 16. 10:09
    „Told a Parasztod! Balázs told a a Parasztod! Nyúld le a lóvét!Balázs nyúld le a lóvét!
    Nevelj egészséges embereket mozgás nélkül. A sakk nem sport. Ennyivel a politika is az!És hálálkodjuk az ASS-nek, hogy segít. És azoknak is akik segítik az utánpótlás nevelést!Jó duma...Vásárhelyről?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stamate túl a műtéten

Tegnap már Szegeden volt a román beállós. Szabó István, a csapat orvosa elmondta, hogy… Tovább olvasom