Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Mandics csapata legyőzte Lazicsét: Naturtex-SZTE-Szedeák-Jászberény 85-70

Tizenöt ponttal nyertek a hazaiak a Naturtex-SZTE-Szedeák-Jászberény bajnokin a férfi kosárlabda NB I A csoportjában.
Naturtex-SZTE-Szedeák-Jászberény 85-70 (27-19, 13-16, 19-14, 26-21)
Fárfi kosárlabda NB I A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Praksch, Fodor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 12/3, Fortune 14/6, CSIRICS 15/6, JUHOS 20/12, SULOVICS 18/6. Csere: Kovács Á. 2, Bonifert B., Vágvölgyi, Wirth 4. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Jászberény: Rakics 8/6, Wallace 12/6, NELSON 20/6, Lucsics 8, Sejfic 14. Csere: Kerpel-Fronius B. 6/6, Cseh 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője: – Izgalmas meccs volt, a tizenöt pontos különbség nem reális, mert a végén tudtunk csak elhúzni. Fizikailag voltunk jobbak, a szerzett labdáinkat rendre kosárra fejeztük be - könnyebb így, mint felállt védekezés ellen. Az első kilenc fordulóval elégedettek lehetünk, jó érzésekkel megyünk a háromhetes szünetre. Köszönöm Nikolának, hogy tavaly jó csapatot rakott össze, ezt szeretnénk folytatni. 

Nikola Lazics, a Jászberény vezetőedzője: – Jobb volt a Szedeák, megérdemelten nyertek. Sok könnyű pontot engedtünk az ellenfélnek, fizikálisan is fölénk nőttek, ez döntött. Nehéz a helyzet, mert az irányítónk csak most mutatkozott be, ez pedig egy fontos pozíció. Az látszott, hogy a folytatásban tud majd nekünk segíteni. Remélem, januárra jobbak leszünk. 

Kovács Ádám, a Szedeák játékosa: – Tudtuk, hogy a Jászberény erős csapat, a tabella nem fedi a valóságot, így nem lepett meg, hogy szoros volt a meccs. Sok csapat meg fog még szenvedni ellenük.

IV. negyed (85-70)
Nelson 59-51. Fortune kosara remek 61-52. Csirics labdát szerez, de aztán el is adja. Nelson középtávolija után Wirth dob be két büntetőt 63-54. Wallace 63-56. Juhos Levente, továbbra is válogatott formában! Jön a tripla tőle 66-56. Nelson 66-58. Az is bent! A tizedik szegedi hármast Fortune vágta be 69-58. Megint Juhos 71-58. Nelson eladja, Fortune megszerzi. Lucsics 71-60. Nelson bejátszása Csehnek jó 71-62. Mandics időt két. Sulovics remek horoggal talál be 73-62. Négy perc van hátra, megint a miénk a labda. Boltics beteszi ezt a labdát is 75-62. Jöhet egy büntető is: bent! 76-62. Wallace 76-64. Két és fél perc van hátra, innen már talán meglesz. Csirics közelije után el is dőlt 78-64. Hát persze, hogy a triplát is bevágja Csirics! Sima a vége 81-64. Vastaps az utolsó percben. Újra a szerb, de a vendégek is betalálnak 83-68. Vége, a Szedeák tizenöt ponttal, 85-70-re verte a Jászberényt. 
Mandics csapata legyőzte Lazicsét: Naturtex-SZTE-Szedeák-Jászberény 85-70. Fotó: Török János - GALÉRIA

III. negyed (59-49)
Juhos, tripla, remek 43-35. Nelson kosarával 43-37. Sulovics, Juhos, Boltics a labda útja, az irányító fejezi be az akciót 45-37. Lucsics 45-39. Csirics eladja, Wallace bevágja 45-42. Sejfic 45-44. Izgalmas a meccs, a játék képe alapján ez vár ránk az utolsó percig. Sulovics 47-44. Sejfic kosara után tapsol a maréknyi vendégtábor. A büntető nem jó, marad a 47-46. Négy és fél perc van hátra a negyedből. Sulovics zsákol, ez meg a hazai közönségnek tetszik 49-46. Ott a hármas, Bolticsé az érdem 52-46. Juhos a palánk segítségével talál be, 54-46-nál időt kér a Jászberény. Cattani izzítja a közönséget, kell is a biztatás. Fortune találja meg Sulovicsot, tripla 57-46. Két perc van a negyedből. Nelson faultolja Csiricset. Két szegedi dobás jön ki szinte már a gyűrűből. Juhos kosarával ér véget a negyed 59-49.

II. negyed (40-35)
Az első negyedben nem cserélt Mandics, a második elején jön Kovács Ádám. Juhos hármasa bent, öt triplánál tartanak a hazaiak a 12. percben 30-19. Rakics is bedob egy hármast 30-22. Kerpel-Fronius Balázs hármasára Juhos duplával felel 32-25. A vendégek is öt triplánál tartanak. Itt van a lelátón a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának három játékosa, Denis Buntic, Szergej Gorbok és Stefan Sunajko is. Kovács Ádám harmadik dobása is rossz, közben közben Sulovics marad lent a földön, cserélni kell. Wirth Ádám száll be, mégis tudta vállalni a játékot betegsége után. Wirth bevágja 34-25. Wallace 34-28. Juhos kap pihenőt, Sulovics visszajön. Kerpel-Fronius Balázs, hármas, 34-31. Szegedi időkérés. Sejfic 34-33. Fortune kosara nagyon kellett 36-33. Nelson, majd Kovács Ádám, végre utóbbinak is elsült a keze 38-35. Labdát szerzünk, indulunk, Sulovics 40-35. Időt kérnek a vendégek. Bonifert Bendegúz és Vágvölgyi Ákos a pályán az utolsó 20 másodpercre. 40-35 a félidő.
Mandics csapata legyőzte Lazicsét: Naturtex-SZTE-Szedeák-Jászberény 85-70. Fotó: Török János - GALÉRIA

I. negyed (27-19)
Révész Ádám hiányzik a mai keretből, ugyanis az U20-as meccsen, ma délután eltörték az orrát. Sulovics kosarával kezdődik a találkozó 2-0. Triplára felel duplával Fortune 4-3. Wallace 4-5. Jászberényi pontokra Fortune dob egy triplát 8-9. Sejfic kosara, Boltics büntetői 10-11. Sulovics büntetői után már mi vezetünk 12-11! Sulovicsot nem veszik komolyan, egyedül hagyják, jön is a tripla! Fortune is betalál, 17-13. Időt kér Lazics. Juhos is bevág egy hármast, remek 20-13. És ott az újabb hármas, Csirics szerezte 23-16. Kerpel-Fronius Balázs a pályán a vendégeknél. A tesója, Gáspár a kispadon a Szedeáknál. Nelson is bevág egy hármast, jól dobnak a csapatok 25-19. Csirics büntetőivel 27-19. Vége a negyednek.

17.57: Lazics nagy tapsot kap a szegedi közönségtől a bemutatásnál. Sportszerű.

17.54: a bemelegítés végén járunk, hamarosan kezdődik a meccs. Érdekesség, hogy a vendégek kispadján mindkét szakember ismerős: Nikola Lazics szegedi vonatkozásáról lejjebb írtunk, míg a segédedző Lo El Hadji Malik korábban Air Senegal becenévvel a Vásárhelyi Kosársuliban volt kedvenc.

Korábban
Nem egy klasszikus rivalizálásról van szó, hiszen a két szerb szakember, Andjelko Mandics és Nikola Lazics nincs rossz viszonyban egymással, mégis különleges lesz a mai találkozójuk.

A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata Mandics vezetésével fogadja 18 órától Lazics együttesét, a Jászberényt az újszegedi sportcsarnokban. Aki nem tudná: Lazics három és fél évig volt a szegediek mestere, de a nyáron a felek nem hosszabbítottak szerződést.

– Ismerjük egymást régóta, ám amióta Szegeden dolgozom, még nem beszéltünk – fogalmazott Mandics kettejük kapcsolatáról. – Talán számomra a legkevésbé különleges a meccs, hiszen nem voltam itt tavaly, míg a szegedi keret alig változott ahhoz képest, amellyel Nikola dolgozott. Ezzel persze nem foglalkozhatunk a pályán, az érzelmeket meg kell hagyni a lefújás utánra.
Lazics vs. Mandics.  A két szakember jól ismeri egymást. Fotók: jkse.hu, Frank Yvette
Lazics vs. Mandics. A két szakember jól ismeri egymást. Fotók: jkse.hu, Frank Yvette

A szegedi keretből egyedül Wirth Ádám játéka kérdéses, aki edzéseket hagyott ki a héten. Mandics kijelentette, megnézve a tabellát meg kell nyerni ezt a bajnokit, de senki ne számítson könnyű találkozóra.

 – A Jászberény legutóbb kilencvenhét pontot dobott a Kecskemétnek, ami remek teljesítmény, videón láttam a meccset. Nekünk a saját játékunkra kell figyelni: ha az a keménység, hozzáállás és védekezés megmarad, amellyel idén sikeresek tudtunk lenni, nyerünk – tette hozzá.

Lazics 2014 januárjában érkezett Szegedre, és a klub vele érte el a legnagyobb sikereit: 2015-ben a rájátszásba jutott, 2017 februárjában pedig bronzérmet nyert a magyar kupában.

– Szép emlékek kötnek a csapathoz, örülök, hogy ha vendégként is, de visszatérhetek – mondta lapunknak Nikola Lazics. – Pontosan tudom, hogy a Szedeák bárkire veszélyes lehet hazai pályán, nehéz abban a csarnokban játszani. Rutinos, összeszokott együttesnek számít a Naturtex, amely minden hibát megbüntet. Nekünk megvannak a gondjaink, sok sérültünk volt, légiósokat cseréltünk, az irányító Remon Nelson például csak most mutatkozhat be. Rosszul, öt vereséggel kezdtük, kell még idő, mire összeérik a keret, de a Kecskemét ellen azért már megmutattuk, tudunk jól kosárlabdázni – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőre siker volt: a gyermeksebészetet segítette a Suncity Triatlon Team

Elsőre siker volt: a gyermeksebészetet segítette a Suncity Triatlon Team
A dinamikusan fejlődő szegedi Suncity Triatlon Team I. HalloWin Run néven futóversenyt szervezett… Tovább olvasom