Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Már a következő szezonra készül a Szeviép új kosarasa

Edzéssel tölti a nyári szünet jelentős részét Kovács Krisztina, a Szeviép-Szeged kosárlabdacsapatának új játékosa. A Diósgyőrtől szerződtetett bedobó a napokban Balatonszemesen, Merim Mehmedovics egyéni képzésein vesz részt.
A hosszú ideje Magyarországon dolgozó bosnyák tréner által vezetett délelőtti foglalkozás hívásunk előtt ért véget, nem csoda, hogy Krisztina fáradt hangon szólt a telefonba.
– A lábaim helyén két idegen eredetű tárgyat érzek, olyan izomláz gyötör. Persze, ez így van rendjén, hiszen a munkánk csak akkor ér valamit, ha a Merim által kiszabott feladatokat becsülettel elvégezzük.

A huszonhat esztendős kosárlabdázó Diósgyőrben mérkőzésenként huszonöt percet töltött a pályán, átlagban hét pontot dobott és három lepattanót szerzett. A hírek szerint a tavasz folyamán több csapat is csábította, ám a szegedi ajánlat hallatán nem sokáig hezitált.
– Már korábban eldőlt, hogy az anyagi bizonytalanság miatt távozni kell a DKSK-tól. A Szeviép vezetőivel gyorsan megegyeztünk, mivel a csapat mellett az a koncepció is szimpatikus számomra, amely a klubnál évek óta sikerrel működik.

Kovács Krisztina pályafutása jelentős részét a fővárosban töltötte, a miskolci idény előtt tíz évig a BEAC gárdáját erősítette. Abból az időszakból éppen egy Szeged felett aratott győzelemre gondol a legszívesebben, bár nem tagadja, a Tisza-partiak ellen soha nem szeretett játszani.
– A Szeviép hosszú ideje hajtós, kemény csapat, rendkívül szigorú védekezéssel. Minden egyes dobóhelyzetért harcolni kellett, nem adtak ingyen egyetlen pontot sem. A szegediekkel vívott csaták közül a decemberi, győztes miskolci bajnoki különösen kedves a szívemnek. Azon a mérkőzésen a hármas mellett négyes poszton is jól ment a játék, egyetlen rontott dobással tizenhárom pontig jutottam.

A Magyar Kupa-ezüstérmes együttes már az előző idény hajrájában megegyezett a 187 centi magas bedobóval. Az idő tájt még Kovács sem sejtette, hogy Mészáros Kornélia végül távozik a Szeviéptől. A korábbi válogatott játékos búcsúja új helyzetet teremtett.
– Konit Szlimák Hajnival ketten próbáljuk pótolni, és most még csak reménykedem abban, hogy sikerrel is járunk – folytatta a beszélgetést Krisztina. – Ami biztos: az európai kupaszereplés miatt nehéz dolgom lesz, hiszen eddig még nem kóstolhattam bele a heti kétmeccses ritmusba. Soha ennyi mérkőzésen nem kellett még pályára lépnem, és nem elsősorban a fizikai, sokkal inkább a pszichés megpróbáltatásoktól tartok. De itt a lehetőség, most bebizonyíthatom, hogy egy nemzetközileg jegyzett csapatban is megállom a helyem. Úgy gondolom, Fürész Emőtől például nagyon sokat fogok tanulni. Diósgyőr után szeretnék Szegeden is meghatározó játékos lenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyé az ob

Tegnap délelőtt döntött a Magyar Teniszszövetség elnöksége: a férfi országos egyéni bajnokság… Tovább olvasom