Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Már a rendőrség is nyomoz a szerb-magyar bunyó miatt - videóval!

A játékosok között kitört verekedés miatt nem játszották végig a magyar és a szerb vízilabda-válogatott Szegeden rendezett, nem hivatalos edzőmérkőzését hétfőn. A találkozó során a délszláv csapatból egyszerre öten estek neki Kis Gábornak a medencében, majd mindkét együttes, cserékkel, kapusokkal együtt bekapcsolódott a tömegjelenetbe.

Nézze meg a videót!

Felkészülési, és nem barátságos meccs volt a magyar és a szerb vízilabda-válogatott hétfőn, az újszegedi sportuszodában megrendezett összecsapása. Bár a két csapat közös múltja miatt nem nagyon tud valóban tét nélküli találkozót játszani egymással, ezúttal a megszokottnál is keményebbek voltak a felek.

A délelőtti edzésen álmosan folydogált a játék a második negyedig, amikor a szerb kapu előtt egy labdáért való harc során a magyar center, Kis Gábor és a szerb Vanja Udovicsics összeakaszkodott. Az ilyesmi nem szokatlan a vízilabdában, az azonban már igen, hogy az esetet látva a közelben lévő négy másik szerb is nekiesett a játékosnak, és egyszerre ütlegelni kezdték. Ezután néhány másodperc alatt a medencében, néhány négyzetméteren zsúfolódott össze a két válogatott teljes kerete, és cserékkel, kapusokkal együtt folytatódott a tömegjelenet.

Bunyó a medencében!

Bár a két, higgadtnak maradó szövetségi kapitány szavára lassan megnyugodtak a játékosok, és folytatódott is a mérkőzés, a harmadik negyedben kialakuló újabb, ám jóval kisebb kakaskodás után a felek a meccs félbeszakítása mellett döntöttek, és a maradék időben az emberelőnyös támadásokat gyakorolták.

Szerb-magyar bunyó a medencében. Fotó: Iványi Aurél (galéria)

- Nem történt komolyabb dolog, Udovicsiccsel akadt egy kis nézeteltérésem, ám a szerb csapat ezt furcsa módon rendezte – mondta szűkszavúan az esetnél csinos kis monoklit szerző Kis Gábor.

Nyomozás indult a delmagyar.hu cikke alapján

A Szegedi Rendőrkapitányság a delmagyar.hu internetes portál "Szerb-magyar bunyó a medencében" című írása kapcsán a Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 170.§ (1) bekezdése alapján hivatalból nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény. 

Bár a verekedésnek látszólag nem volt előzménye, az uszodai hangok szerint a szerbekben még a 2009-es római világbajnokságon lejátszott, hosszabbítással 10-9-es délszláv győzelemmel végződött negyeddöntő után maradt tüske, és emiatt akartak revánsot venni.

- Nem láttam az esetet, ám valószínűleg az egyik szerb játékosnál „leszállt a köd", aminek ez lett a vége. A balhé során mindenki a szerb kapu előtt tömörült, és ott már volt minden - mondta a kakaskodásról a medencében tartózkodó Szeged Beton-játékos, Török Béla.

- Sajnálom, hogy verekedősre sikerült az edzés. Lehet, hogy a szerbeknek jogos volt a problémájuk Kis Gáborral, ám azt nem túl lovagias módon rendezték, vízilabdában ezt így nem szokás – lelkük rajta. Egyébként nagyon hasznos volt a gyakorlás, amíg rendesen zajlott a meccs, döntetlen körüli eredményt játszottunk a szerbek ellen, pedig a mi válogattunk még csak formálódik, ők pedig egy összeszokott társaság, a világbajnoki cím védői. Számunkra minden perc, amit együtt edzhetünk velük, ajándék, rendkívül hasznos a jövőre nézve. A cél az, hogy a nyárra feltérképezzem a keretet, és egy ütőképes csapatot alkossunk – mondta az edzés után Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Megszokás

Nehéz elszakadni a megszokottól – talán így volt ezzel Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője is, aki annak ellenére, hogy már nem Kemény Dénes segítője a vízilabda-válogatott élén, hétfőn, a szerbek ellen lejátszott felkészülési mérkőzésen mégis a sikerkapitány mögött ült a magyar kispadon. Ugyanott, ahol a válogatottól már visszavonult, háromszoros olimpiai bajnok szegedi center, Molnár Tamás is helyet foglalt.

Martin: A vizsgálatot ostobaságnak tartom

Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI érdeklődésére úgy reagált, hogy az MVLSZ nem kíván semmit sem lépni az ügyben.

- A pólóban ilyesmi előfordul, a rendőrségi vizsgálatot pedig ostobaságnak tartom. Az a szövetségi kapitánynak a dolga, hogy eldöntse, a szegedi edzésen történtek után is akar-e közös gyakorlást a szerbekkel. Ha igen, a szövetség támogatja, s azt is tudomásul veszi, ha nem - fogalmazott.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. flexsnake 2010. január 31. 07:51
  „91. aztán ha tarkón lőnek meg csodálkozol.”
 • 90. ligotoko 2010. január 27. 16:03
  „A Szerbekkel csak kultúrátlanul, keményen,erőszakosan,szemtelenül,közvetlen-közelről arcba nagyon hangosan kiabálva, méghozzá úgy,hogy nyálspréyezve a pofikájukat egy kis szaftos anyázással lehet szót érteni. Ezek csak így értenek a "szép" szóból. Ehhez vannak szokva. Csak így fogadnak el.”
 • 89. lamatic 2010. január 27. 15:32
  „GöreGábor köztünk nevelkedtünk sokan, azért merem állítani amit állítok. amit írsz az igaz de nem a teljes igazság. Amikor az érdek ellened fordul, akkor már nem leszel barát. Sajnálom hogy nem hiszed, majd megtapasztalod (mert mindannyian így éreztünk mind te, és a végén sajna ellenünk fordultak). Tudod olvasva az ő hírportáljain megjelenő kommenteket egy érdekes kérdés ütötte meg a szemem ami vissza vissza térő kérdés Önmaguk fele, de nem tudnak vagy nem akarnak rá felelni, így hangzik: hogy lehet az hogy szerbiával határos országok közül senkivel nincsenek jó viszonyba (és hangsúlyozom ez Ők kérdik és nem én (engem csak elgondolkodtat)) és téged?”
 • 88. GöreGábor 2010. január 27. 14:16
  „MÁTITY !
  Minden népnek megvan a ruskaja, a magyarnak is .Voltál Te már szerbek közt? Voltál már náluk vendégségben?Voltál Te már szűkebb Szerbiában? Amennyiben igen ,akkor Te pont azzal a közeggel voltál kapcsolatban(az alja néppel),nem gondold?Nagyon vendég szeretőek,és ha meghívnak magukhoz, a létező legtökéletesebb s legjobb ellátásban részesítenek,hidd el nekem.A seggnyalást nem is kell alkalmaznod,hogy mind ezt megkapd tőlük,csak légy EMBER.”
 • 87. lamatic 2010. január 27. 13:59
  „http://vajdasagma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=9691 ez szombaton történt, valszeg azért mert barátok....”
 • 86. lamatic 2010. január 27. 13:46
  „GöreGábor értsd már meg, ha kinyalod a szerb seggét akkor is pofán rúg, ha fejbe nyomod akkor is(de onnantól már tisztelni fog (sajnálom hogy így van, de így van))”
 • 85. GöreGábor 2010. január 27. 11:29
  „Bocs gyerekek nem vitatkozom tovább MINDENBEN A D.M.-NEK VAN IGAZA,nincs értelme,mikor engem moderál,holott én csak reagáltam arra,hogy mégis csak emberekről beszélgetünk,egy balkáni mentalitású nemzetről,kiket a <moderálva> küldeni egyesek,ezt kitörölték.Az okot amiért hozzászóltam a cikkhez szintén,ez olyan süket telefon,KÖSZI D.M.HAGYOD,HOGY ELFAJULJON A DOLOG,,KÉSŐBB MEG MODERÁLGATSZ .TEDD MEG A LEGELEJÉN!!!AZT HISZED ŐK NEM OLVASSÁK E SOROKAT,ÉS KIN ÁLLNAK MEGINT BOSSZÚT? IGEN A MAGYAROKON,a vajdasági Magyarokon...”
 • 84. lamatic 2010. január 27. 09:21
  „GöreGábor nézd Gábor, én nem vagyok nemzet ellenes, de tisztában kell lenni hogy hogyan viszonyulnak a magyarsághoz, és rengeteg példa mutatja hogy nem akként közelítenek felénk mint egy ahogy a magyarok más nemzetekhez. (MO n igenis nincsenek veszélyben más nemzetek állampolgárai mert a magyar nép nem akar felesleges feszültséget, egyszerűen élni akar békében, munkában akar élni). De magyarázd el nekem mit kell tenni olyan nemzet ellen akik lételemként élik meg a magyar ellenességet?! Hagyni kell e vagy legalább beszélni kell e róla?! Itt nem arról van szó hogy összekakaskodtak 1x. Ők alapból így élnek ami rossz neked, nekem, családtagjainknak, délvidéki testvérinknek. (itt nem akarok kitérni rá, hogy erdélyben ugyan az a szitu mint vajdaságban, felvidéken, kárpátalján) Még egy érv a magyar nemzetbéke mellet: ha jól tudom mi nem állunk össze más nemzetek nacionalista eszméket valló csoportokkal, viszont tény hogy a szerb-szlovák-román-ukrán nacionalista csoportok igen szoros együtt működést végeznek egy feladat kapcsán.”
 • 83. Buksi 2010. január 26. 22:21
  „83, Nagyon igazad van, na dehát ezek vagyunk mi !!!”
 • 82. ligotoko 2010. január 26. 21:42
  „A Szerbek úgy néznek ránk mind gyenge nyuszikra. Ezért van ez az agresszív fellépésük velünk szemben bárhol.
  Vízilabdában mi <moderálva> soha nem tudjuk, de nem is fogjuk tudni legyőzni. Nem azért mert nálunk jobbak, hanem mert bennünket alsóbbrendűnek néznek, és ez önbizalmat gerjeszt önmagukban. Ettől jobb dopping nem létezik.
  Ha Belgrádban történt volna mindez, nem úsztuk volna meg kórház nélkül.”
 • 81. xene@freemail.hu 2010. január 26. 21:32
  „80. hozzászólás GöreGábor 2010.01.26. 20:15
  Tudod, hogy a magyar nép tökéletes. Intelligenciája messze meghaladja a környező országok átlagát, de a világ legjobbjaiét is....ilyen szörnyű dolgokat soha nem csinált/csinálna....
  Minden híres külföldi embernek van legalább 1 magyar felmenője, s a tévhitekkel ellentétben nem Afrikából terjedtek el az emberek, hanem a mai Magyarország területéről....”
 • 80. k.elvis 2010. január 26. 21:30
  „moderálva off”
 • 79. GöreGábor 2010. január 26. 20:15
  „délikapu : azt mondják,hogy szögedi léttedre nagyon jó a szerb tudásod,és nem gondolod,hogy a jég alá küldés,túl erős volt? <moderálva off>”
 • 78. délikapu 2010. január 26. 20:01
  „Én is tősgyökeres, Szegeden született ember vagyok, aki - mint a legtöbb tősgyökeres szögedi - rendelkezem délvidéki gyökerekkel. Amúgy Szeged történelmi értelemben is a délvidék kapuja volt :)”
 • 77. CID 2010. január 26. 19:22
  „74. hozzászólás GöreGábor 2010.01.26. 17:55

  Ne idegeskedj már. Én mint tősgyökeres szegedi, mondhatom, hogy utálom a szerb mentalitást, ami sajna fellelhető a vajdasági magyaroknál is ? :)”
 • 76. CID 2010. január 26. 19:11
  „Ki ez az Iványi ? Jó képeket csinál :)”
 • 75. xene@freemail.hu 2010. január 26. 18:47
  „Szerintem fölösleges felfújni a dolgot ennyire.....elszállt az agya 1-2 játékosnak....van ilyen.....
  Azt, hogy ki EU-kompatibilis, nem a mi dolgunk eldönteni....mi sem nagyon ütnénk meg a szintét ha valamely nyugati államhoz hasonlítanánk magunkat....
  Minden országban vannak sajnos hülyék, nincs kivétel...
  Szerintem a szerbek is kb. annyira szeretnek minket, mint mi őket....”
 • 74. xene@freemail.hu 2010. január 26. 18:42
  „"67. hozzászólás Mathiasking 2010.01.26. 14:05
  Ha már Deszket említed, menj te oda és nézz szét. Azért a feszültség néha kézzel fogható, de a rendőrség nem meri nemzetiségi alapra helyezni a dolgot. Ennyi."

  Öcsém, te szerintem sose jártál Deszken, mert ekkora baromságot biztos nem írtál volna...”
 • 73. GöreGábor 2010. január 26. 17:55
  „D É L M A G Y A R ! ! ! MI FOLYIK ITT? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  AHOGY NÉZEM A HOZZÁSZÓLÓK NICKJEIT,NAGYON ÚGY TŰNIK,HOGY ÁTTELEPÜLTEKRŐL VAN SZÓ,VAGY VAJDASÁGI MAGYAROKRÓL... <moderálva>
  EMBEREK EZ MÁR NAGYON TÚLLÉPTE A NORMÁLIS AGYAK VÉLEMÉNYÉT EGY OLCSÓ ADOTT-KAPOTT POFONRÓL.
  TISZTÁBAN VAGYTOK MIT MŰVELTEK? ? ?

  D É L M A G Y A R ! ! ! MI FOLYIK ITT? ? ? ? ? ? ? ? ? ?”
 • 72. maz 2010. január 26. 16:40
  „68. hozzászólás GöreGábor 2010.01.26. 14:27
  itt csak azt moderaljak aki nem szerb ellenes sajnos
  aki uszit es faji ellenteteket szit az ezzek szerint ugyanazt a segget nyalja mint DM
  nemigazan ertem igy 2010 korul hogy jon ide a vilaghaboru mikor egy vizilabda jatek csetepateja a targy ez egy ijen jatek ebben teljesen igazad van adok kapok”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép: parádés harmadik negyed

A szünet utáni remeklésével döntötte el a Baja elleni bajnoki sorsát a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Tovább olvasom