Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Maróti Sada, a makói tizedes

Maróti Sándor, a Makó FC NB II-es labdarúgója remek őszt tudhat maga mögött. A „Sada" becenévre hallgató játékos tíz gólt szerzett – tavaly 11 találatig jutott–, így a Maros-partiak legeredményesebb játékosa volt. A futball mellett most már a gyermeknevelés is fontos szerepet tölt be az életében, kislánya, Kira féléves. Tegnap az MFC közönségének egyik kedvencével beszélgettünk.
– Játszik már labdával a gyermeke?
– Néha-néha egy kisebbet a kezébe vesz, de azért még nem köti le. A jövő héten lesz féléves, megfordul, ha megfogjuk a kezét, akkor felül. Jó baba, igaz, az első négy hónap főleg az anyukájának nagyon kemény volt, de most már minden jóra fordult, Luca tüneményes.

– A múlt héten kezdték el a tavaszi szezonra az alapozást, hogy esik eddig?
– Futunk, futunk, és futunk. Hétfőn 3x2000 méter volt a penzum, és nem kocogni kellett, mert időre teljesítettük a távot. Kedden csak 3000 méter volt a táv, de utána sem unatkoztunk. Sajnos Makón ebben az időben nem a legideálisabbak a feltételek, így kevés technikai dolgot tudunk megcsinálni.

– Labdát csak álmukban látnak?
– Azért nem, mindig előkerül. Tegnap este pedig Vásárhelyen a műfüvön edzettünk, itt végre technikai dolgokat is gyakoroltunk. Nem mondom, jó volt már, hogy nem pattant el a labda, illetve, hogy végre felpattant, és nem maradt a vizes talajon.

– Mikor lesz az első edzőmeccs?
– Jövő héten szombaton éppen Vásárhelyen szerepelünk a HFC ellen. Már várjuk. Azért azt ne gondolja senki, hogy futball nélkül maradunk, hiszen a csapat nagy része játszik a Kistelek-kupán, a makói terembajnokságon, illetve a Varga Pince csapatával részt vettünk a szegedi Újév-kupán is. Játékban vagyunk, igaz, egyelőre csak kispályán.

Maróti (6-osban) a makóiak legeredményesebb játékosa. Fotó: Frank Yvette
Maróti (6-osban) a makóiak legeredményesebb játékosa.
Fotó: Frank Yvette

– Milyen lesz tavasszal a Makó?
– Jó! Úgy gondolom, remek a játékosállományunk, Kolozsvári mester a bőség zavarával küzdhet, hiszen régen látott népes keretünk van.

– Két próbajátékos is szerepel az MFC-nél. Velük mi újság?
– Vida Gergő marad a Tisza Volánban, Kreizler Karcsi – Volán-nevelés, a szerk., –, a DVTK volt játékosa viszont szeretne nálunk játszani, az ő sorsa az edzőmeccsek után dől el.

– Maróti Sándort nem csábította más csapat?
– Itthonról senki sem hívott. Ausztriából viszont volt két ajánlatom is, az egyik harmadik ligából, a másik a negyedikből. Gyermekem miatt nem nagyon akartam ugrálni, és mivel a volt osztrák csapatom csak kölcsönadott a Makónak, így ha külföldre szerződtem volna, akkor az új klubomnak fizetnie kellett volna, így maradtam az MFC-nél.

– Tíz gólnál jár, tavaly tizenegyet szerzett. Lesz új csúcs?
– Remélem, hogy két gólnál többet szerzek. Bár ha csak egyet, és a csapat a hetedik helynél előrébb lép, akkor nem bánom, hogy nem lesz új csúcs, csak egy a lényeg: a Makó legyen minél eredményesebb.

Házi góllista

A Makó NB II-es labdarúgócsapatának hivatalos honlapjának (www.makofutballclub.gportal.hu) nyitó oldalán megtalálható a házi góllista. Nézzük az őszi szezon utáni listát!

10 gól: Maróti Sándor. 6 gól: Bány Tamás, Magyar György. 2 gól: Schreiber László, Hadár Attila, Varga Róbert. 1 gól: Dálnaki Csanád, Gévay Zsolt, Puskás csaba, Podonyi Norbert.

Olvasóink írták

  • 2. pinkfloyd60 2009. január 23. 07:50
    „Csak igy tovább Sada! A Móraváros nagy neveltjének sérülésmentes,eredményes tavaszt kivánok!!!”
  • 1. Indian 2009. január 22. 16:12
    „Hajrá Sada,tudod,kell a dobogó! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firenzébe utaznak kétkapuzni

A Hungerit MetalCom-Szentes női pólócsapata a legutóbbi két bajnokságban egyaránt negyedik lett.… Tovább olvasom