Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Márton Anita: vb-arany és ezüst

Fényesen bizonyította, igazolta kivételes tehetségét a Szegedi VSE 17 esztendős dobóatlétája, Márton Anita.
Fényesen bizonyította, igazolta kivételes tehetségét a Szegedi VSE 17 esztendős dobóatlétája, Márton Anita. A görögországi Thesszalonikiben rendezett középiskolás világbajnokságon két érmet is szerzett.

Súlylökésben szerepelt jobban: 15,55 méteres dobását – mindössze két centivel maradt el a közelmúltban általa felállított új országos ifjúsági rekordtól, 15,57 m – senki sem múlta felül aranyérmes lett! El ne felejtsük: Antal Andornak, az SZVSE vezetőedzőjének a tájékoztatása szerint ez volt Szeged első korosztályos vb-elsősége atlétikában.
– Anita ügyesen versenyzett – értékelt és dicsért Eperjesi László edző még szombaton, – de még nincs vége, nagyon kell koncentrálni a vasárnapi diszkoszvetésre. Ott is éremesélyes.

Sikerült. A tréner ismeri tanítványát: Márton Anita 49,44 méterre hajította a diszkoszt és ez azt jelentette, hogy a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor. Augusztus 21-étől 29-éig Peking ad otthont a junior világbajnokságnak, Márton Anita erre a világversenyre is kvalifikálta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdök és Horváth is vb-induló

A meglévő hat vb-indulóhoz (Janics, Keresztesi, Joób, Sík, Csamangó, Gyökös) tegnap a kenunégyesek… Tovább olvasom