Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Matics edző tanulsága

Szeged - Úgy tűnik, hogy Vladan Matics edző lassan megnyugszik a debreceni fiaskó után. A Pick trénere nyomatékosan kijelentette: „Ilyen gyatra játék soha többet nem fordulhat elő!"
– Tudom, most nincs edzés, de nem zavarom a kérdéseimmel? – szólítottam meg a Pick trénerét, Vladan Maticsot.
– Autóban ülök, éppen a fogorvoshoz megyek ellenőrzésre.

– A debreceni kudarc után más nem hiányzott, mint egy fogfájás...
– Szerencsére csak ellenőrzésre megyek. Nincs semmi panaszom.

– A Hort elleni mérkőzés előtt mondta, hogy újból és újból kielemzik a debreceni mérkőzést. Milyen tanulságokkal szolgált?
– Bosszantóan sok technikai hibát vétettünk. Eladott labdából tíz gólt kaptunk. Ugyanakkor mi mindössze két gólt tudtunk szerezni indításból. Emberelőnyben voltunk, mégis többször mi kaptunk gólt. Nem a játékvezetőkben keresem a hibát, de tény, engedték a túl kemény játékot, amire mi talán nem is voltunk felkészülve. Sajnos azon a napon minden összejött.

Kezd a Veszprém

Már megkezdődtek a küzdelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Eredmények: Leon–Zagreb 29–25, Portland–Gudme 28–28, Hamburg–Viborg 35–26, Ciudad Real–Flensburg 34–26. A Leonban Laluska három gólt lőtt.  A Veszprém ma 16.15-től (Viasat élőben közvetíti) a Celjét fogadja.

– Volt olyan drukker is, aki a játékosok támadásának vélte a vereséget. Mi a véleménye erről az állításról?

– Ez nem igaz! Mint mondtam, nem volt igazán felkészülve a csapat erre a mérkőzésre. Nem adom fel. Nagy tanulság volt számomra is. Senkinek nem engedem, hogy beleszóljon a munkámba, az elképzeléseimbe.

– A Dunaferrel zártkapus mérkőzést játszottak a velenjei BL-mérkőzésre való felkészülés jegyében. Mennyire nyugtatta meg a játékosok teljesítménye?
– A védekezés sokkal markánsabb lett, mint korábban. Az is tetszett, hogy a hatvan perc alatt 72 támadást tudtunk vezetni, ami például Európában a Kielre jellemző. Sajnos mindössze huszonhatszor sikerült azt gólra is váltanunk. Marjanac kapus nagyszerű formát mutatott, így az ellenfél csak huszonöt gólt szerzett. De egy még mindig zavart: sok volt a hibánk.

– Nem gondolja, hogy ha markánsabb lenne a bal szárny, akkor eredményesebb lenne a Pick-támadás is?
– Ezzel az állítással nem tudok vitatkozni. Nagyon bízom abban, hogy a három balátlövő fel tudja venni a csapat ritmusát.

– A Debrecen éppen azzal a nyitott védekezéssel tudta legyőzni a Picket, amely a szerdai BL-ellenfél hatásos fegyvere. Erre pedig nem hiszem, hogy Mezőkövesden ma fel lehet készülni...
– Természetesen a nyitott védekezés elleni támadást gyakoroltuk. Minden játékos faladatot kap. Remélem, hogy ez hatásos lesz Velenjében. Mezőkövesden pedig természetesen győzni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az edzés még tiltott gyümölcs Fürész Emőkének

Szeged - Fürész Emőke legutóbb augusztus 29-én, a magyar női kosárlabda-válogatott bulgáriai… Tovább olvasom