Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Matics és Berta panasza

Minden gond és baj nélkül érkezett tegnap 15 óra után nem sokkal aktuális Bajnokok Ligája mérkőzésének helyszínére, a boszniai Ljubuskiba a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Ahol kiderült, mégis csak 19.30-kor kezdődik az összecsapás.
„Pista!, Pista! (a csapatorvos, dr. Szabó István – a szerk.) Viszket Matke lába! Mit csináljak vele?" Ez a kiabálás törte meg Dobojban tegnap reggel a Pick Szeged egyéjszakás szállásának csendjét. A ködben Pióker Sándor gyúró alakja tűnt fel, amikor a csapatot szállító autóbusz indulóban volt – még a hivatalos ébresztő előtt – a belvárosba, a piacra. A válasz nem késett sokáig, és pickesre sikeredett: „Vakard meg!". Ezt aztán senki sem bírta ki nevetés nélkül, s aki még aludt, az is felébredt.

Főszerepben az orvos

A doki azonban ismerte már Vladan Matics allergiás gondját, s amikor visszaérkezett, orvosolta is a problémát. Azonban nem csupán a bal-, hanem a jobbszélsőnek, Berta Róbertnek is gondja támadt az ébredést követően:
– Már otthon éreztem, hogy kapar a torkom, és elkezdtem szedni a vitaminokat. Nem csoda, hogy elkapott a vírus, hiszen a feleségem már a hét eleje óta benne van – mondta Berta, de megnyugtatott mindenkit, nincs láza és pályára tud lépni.

Szabó doktor reggeli vizitje után a következőképpen összegezte az egészségügyi helyzetet: „Maticsnak egy szem gyógyszertől elmúlik az allergiája, Berta Robi pedig továbbra is vitaminokat kap. Annál nagyobb gond, hogy Ilyés Ferinek változatlanul fáj a bokája. Az ő esete nem ennyire egyszerű, hosszabb terápiát igényel."

Irány Ljubuski!

A társaság fél tízkor elindult a célállomásra, a mai mérkőzés helyszínére, Ljubuskiba. A közel négyszáz kilométeres út gondolata is morózussá tette a társaságot. Még az sem vidított fel senkit, hogy Kővári Árpád telefonált, az Izvidactól értesítést kapott a klub, miszerint mégis csak 19.30-kor kezdődik a mérkőzés.
– Az ellenőr majd megmondja ott a helyszínen, hogy az EHF szerint mikor kezdődik a meccs, és az lesz a mérvadó – mondta a fejét fogva Lele Ambrus.

Akkor élénkült meg a társaság, amikor Kovács Péter edző betetette a Ljubuski Barcelona elleni hazai BL-mérkőzését. Csak a tréner és segítője, Matics beszélte meg az egyes megmozdulások, támadásmenetek és védekezési variációk tanulságait. A Pick Szeged játékosainak nem ismeretlen mai ellenfelük, hiszen a doboji tornán az utóbbi időben rendszeresen találkoztak, azonban Ljubuskiban csak Nenad Perunicsics járt, aki a bosnyák csapatot kellemetlen harcmodorúnak titulálta. Milorad Krivokapics pedig még hozzátette, mivel ez a terület inkább Horvátországhoz húz, ezért arra is fel kell készülniük, hogy a nézők majd elkezdik cikizni őket.

– Ez bennünket arra ösztönöz, hogy még jobban megmutassuk a tudásunkat – jelentette ki az átlövő, aki eddig mindkét BL-ellenfélnek 8-8 gólt lőtt. Reméljük, most sem lesz ez másként.

Szomszédok és tréning

Már számtalanszor tapasztalhattuk, hogy soha nem lehet tudni, kivel akad össze az ember. Amikor megálltunk egy parkolónál lévő, hangulatos, útszéli étteremnél, Dobozi Ivánt magyarul köszöntötték. Kiderült, néhány házzal arrébb laknak Szegeden az ismerősök, akik egy hosszú hétvégére ruccantak le a tengerpartra. Este a mérkőzés helyszínén, 15 kilométerre az Annamária Szállótól átmozgató és feladatismétlő edzést tartott Kovács Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma utazik tovább a Pick Szeged Ljubuskiba

A Pick Szeged vezetése úgy döntött, hogy az újabb BL-ellenfélhez, a bosnyák Ljubuskihoz két… Tovább olvasom