Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Matics: gladiátorok előnyben!

Tegnap délelőtt ismét teljes kerettel – a két sérült, Andjelkovics és Gyuris kivételével – edzett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.
A vb-n részt vevő játékosok visszatértek, és Vladan Matics vezetőedző is csatlakozott – Hajdu János segítője volt a magyar csapatnál –, és már két edzést vezényelt. A Pick trénerével az esti foglalkozás előtt beszélgettünk.

– Hiányoztak már a fiúk?
– Picit már igen! A vb varázslatos volt, bár a srácoknak éppen azt mondtam, hogy most már ezzel ne foglalkozzanak, csak előre tekintsenek, az elkövetkező feladatokra koncentráljanak.

– Sokat tanult a horvátországi világbajnokságon?
– Rengeteget. Láttam, hogy mi a jövő, hol tart a világ kézilabdája.

– És mi a jövő?
– Az, amit a francia válogatott játszott. Félelmetes csapat, igazi gladiátorok alkotják. Gyorsak, technikásak, és hihetetlenül erősek. Három olyan dolog, ami miatt ők a világ legjobbjai.

– Ezt kellene elsajátítani?
– Mindenképpen! Aki nyerni akar, annak ez lesz a feladata. Nem elég már kreatívnak lenni, és nem elég, ha gyors valaki, az erő a legfontosabb. Lásd a vb-döntő. A horvátok hiába akartak egy-egyezni, megették őket a franciák. Esélyük sem volt arra, hogy az egy-egyben nyerjenek.

Újra itthon a VB-résztvevők (balról) : Puljezevics, Katzirz, Marianac, Ghionea, Petrea, Zubai és Herbert. Fotó: Miskolczi Róbert.
Újra itthon a VB-résztvevők (balról) : Puljezevics, Katzirz, Marianac, Ghionea, Petrea, Zubai és Herbert. Fotó: Miskolczi Róbert.

– Akkor megérdemelt a francia siker?
– Teljesen. A legjobbak voltak, és ezt már a magyar meccsen is tapasztaltam.

– Tényleg, mi volt a feladata a válogatottnál?
– Hárman, Hajdu János, Csoknyai István és én közösen dolgoztunk, elemeztünk, készítettük fel a válogatottat. Úgy gondolom, a hatodik hely jó eredmény, talán ha másik ágon vagyunk, akkor juthattunk volna tovább. A mi águnkon a francia és a hazai pályán játszó horvát válogatott ellen esélyünk sem volt.

– Mennyire tartotta a kapcsolatot szegedi segítőivel, Ványa Bankoviccsal és Porobic Harisszal?
– Mindennap beszéltünk, és két edzőmeccsen is itthon voltam. A legutóbbi, Kecskemét elleni meccs után mérges voltam, mert még az itthon maradt csapat sem kaphat 40 gólt. A lőtt 39-cel viszont elégedett vagyok.

Fotó: Miskolczi Róbert

– Mi lesz most a legfontosabb feladata? Lesz dolga, hiszen volt, aki rengeteget játszott a vb-n, akadt olyan, aki alig, és a társaság másik része pedig itthon készült.

– Lesz munka bőven, legfőképpen a csapatépítésre helyezem a hangsúlyt. Három új játékost kell beépítenem: Zubait, Nenadicsot és Laluskát is ide sorolom. Zubai Szabi még egyetlen figuránkat sem ismeri.

– A meccsek pedig „csőstül" jönnek!
– Éppen ezért játszunk a héten három edzőmeccset, ma és holnap a szerb listavezető Kolubar ellen, szombaton pedig a macedón Szkopje ellen. Óva intek mindenkit, hogy a KEK-ben egy kézlegyintéssel elintézze a Dunaferrt. Új edző, új kihívás, ez jellemzi most az Újvárost. Kemény csata lesz, erre készítem a játékosaimat.

Zubai Tibi bácsi

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál szokás, ha új játékos érkezik, akkor azt más néven szólítják. Ez addig van így, amíg a társaságot meg nem hívja egy-egy italra. Tegnap a tréningen mindenki Tibi bácsinak hívta az új szerzeményt, Zubai Szabolcsot. Puljezevics Nenad csapatkapitány volt természetesen a leghangosabb: „Tibi bácsi!" Zubainak szerencséje van, hiszen ma este a Kolubar elleni edzőmeccs után rendezheti a számláját, így újból Szabi lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszólalt a pittsburghi nagyharang

Minden idők egyik legjobb, legizgalmasabb negyedik negyedét hozta a XLIII. Superbowl, amelyen az… Tovább olvasom