Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Meccs a sporttelepért

Nyílt levélben fejezték ki csalódottságukat a csongrádi labdarúgók amiatt, hogy az önkormányzat nem adja át a sporttelep üzemeltetésének feladatát a Csongrádi Tiszapart Sportegyesületnek. Többen azt feltételezik, hogy a mostani üzemeltető, a Víz- és Kommunális Kft. gazdasági nehézségeit igyekszik kompenzálni a pályára kapott önkormányzati forrással. A szolgáltató ügyvezetője ezt visszautasítja.
A csongrádi sporttelep üzemeltetésére mintegy hatmillió forintot fordít a város – a labdarúgók maguk tennének rendet. Fotó: Bíró Dániel
A csongrádi labdarúgócsapat írta azt a helyi újságban megjelent panaszos levelet, amely a sporttelep üzemeltetésénél felmerült problémákat tárja az olvasó elé. A sportolók szerint több alkalommal fűtetlen öltözőben kellett készülniük a találkozókra, a lefújást követően nem volt elegendő meleg víz a tusolóban, és a pálya állapota is hagy kívánnivalót maga után, mivel olykor a locsolás, a fűnyírás vagy éppen a hóeltakarítás marad el. A gondok orvoslása érdekében döntött úgy a Csongrádi Tiszapart Sportegyesület vezetése, hogy a sporttelep-üzemeltetés feladatának átvételére tesz ajánlatot az önkormányzatnak. Kezdeményezésüket azonban meg sem tárgyalta a képviselő-testület, javaslatukat levették a napirendről.

– A mi próbálkozásunk csődöt mondott, most a fiúk vették kezükbe az ügyet – reagált megkeresésünkre Kovács Imre, az egyesület technikai vezetője. – Évekkel ezelőtt – egyedüliként – pályáztunk is a működtetésre, de nem kaptuk meg a bizonyítási lehetőséget, és az indoklás is elmaradt. Később többször is jeleztük, hogy átvállalnánk a pályafenntartást, de süket fülekre talált kérésünk. Pedig segítőkész pártolói és szurkolói kör áll mögöttünk, sokan ingyen vállalnák a karbantartói munkák elvégzését. A város által erre a célra elkülönített hatmillió forintos keretből mi az igényeknek megfelelő feltételeket tudnánk biztosítani a telepen, a Víz- és Kommunális Kft. dolgozóit tovább foglalkoztatnánk, és a lelátót is lefestenénk, amire tíz éve nem került sor – tette hozzá Kovács Imre.

A megyei bajnokságban éllovas csongrádi gárda vezetőedzője, Kurucz István érdeklődésünkre elmondta: tanítványai munka és tanulás mellett saját felszerelésben képviselik a város színeit. Mindannyian amatőrök, ezért megérdemlik a komfortosabb körülményeket, amiért akár maguk is dolgoznának.

Egyesek szerint a pályaüzemeltetéssel megbízott helyi szolgáltató társaság a fenntartásra kapott városi milliókból igyekszik kompenzálni negatív mutatóit. E feltételezéssel kapcsolatban Bedő Tamás polgármester lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a fent említett pénzösszeg valóban pótlólagos forrás lehet a Víz- és Komunális Kft. számára, de mindez nincs összefüggésben azzal, hogy levették a napirendről a sportegyesület javaslatát. Csongrád első embere leszögezte, nem az igényt utasították vissza döntésükkel, csupán további egyeztetésre van szükség a témában.

– Egy fillér hasznunk nincs a pályafenntartáson, és minden forinttal elszámolunk tulajdonosunk, a város felé – utasította vissza a felvetést Balogh Pál. A társaság ügyvezetője úgy emlékszik, év elején már szóba került a váltás, akkor azonban a klubvezetés a felsorolt rezsi, munkabér és egyéb kiadások hallatán visszakozott.

– Mi nem ragaszkodunk ehhez a munkához, hiszen ha üzleti alapon csinálnánk, jóval többe kerülne. Át is adjuk másnak, de csak akkor, ha ez számunkra nem jár anyagi veszteséggel – húzta alá az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király Sándor visszatér

Még két bajnoki mérkőzése van idén a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának. Holnap este hat órakor… Tovább olvasom