Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Mediteam Szeged: keresik a megoldást

Tárgyalásokkal teltek az utóbbi napok a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatánál: a korábbi hírekkel ellentétben az egyesület még a hazai és a nemzetközi sorozatban is indulási jogot szerezhet, bár emiatt sok egyeztetés vár a vezetőségre.
– Folyamatosan tárgyalunk, szeretnénk megoldást találni a problémákra – mondta lapunk megkeresésére kedden Nagy Z. Zsolt, a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapat névadó támogatója, a Mediteam Zrt. vezérigazgatója.

Lapunk pénteki számában megjelent a főszponzor sajtóközleménye, amelyben leírja: egy hatályos FIBA-büntetés miatt a csapat nem indul el az Európa-kupában – június 15-e volt a hivatalos nevezési határidő – és a magyar bajnokságban sem. Ezzel szemben még mindkét sorozatban részt vehet a csapat, mivel a szövetség haladékot kért a FIBA-tól, amely az Ek-nevezés határidejét 30-áig kitolta, a bajnokság esetében pedig július 15-éig lehet nevezni.

A tárgyalások középpontjában a Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft. tartozásai állnak. A legégetőbb probléma a Horváth Zsuzsanna felé fennálló hátralék. A csapatnál a 2009/2010-es szezonban szereplő egykori válogatottnak ötmillió forint feletti összeget ítélt meg jogerősen még március végén az európai szövetség. A klub és a játékos az utóbbi időszakban tárgyalt a kifizetésről, amelynek csökkentett összegéről igen, ütemezéséről viszont nem tudott megegyezni.

Rasheed (a labdával) már biztosan távozik Szegedről, Zserzserunova maradása és Németh érkezése még kérdéses. Fotó: Frank Yvette
Rasheed (a labdával) már biztosan távozik Szegedről, Zserzserunova maradása és Németh érkezése még kérdéses. Fotó: Frank Yvette

Pécsi gondok

A szegedi problémáknál jóval nagyobb gonddal küzd a Pécs 2010 női együttese. A mecsekaljaiaknak féltucat játékos felé áll fenn tartozásuk, amelyből már több mint harmincmilliót rendeztek, viszont így is kérdéses még, hogy a további hátralékok miatt elindulhatnak-e a bajnokságban és az Euroligában.

– A tartozás egynegyedét elengedtem, ebben teljesen korrektül meg is állapodtuk Nagy Z. Zsolttal. Viszont mivel régen várok a pénzemre, szeretném egy összegben megkapni a tartozás nagyobbik felét, ezt pedig egyelőre nem tudták biztosítani a számomra. Nem szeretnék kiszúrni a csapattal, hiszen a játékosok közül többekkel is jóban vagyok, de ennél többről nem mondhatok le – mondta megkeresésünkre Horváth Zsuzsanna, aki szülése után a következő szezonban légiósként folytatja pályafutását.

Az idő a Mediteam Szeged ellen dolgozik, a hónap végéig megoldást kell találni az anyagi gondokra. Nemcsak a nevezési határidő miatt fontos ez, hanem a jövő évi csapat összetételét illetően is. A többi együttes kerete ugyanis javában formálódik, és a közleményben megjelölt és Szegedre tartó játékosoknak – így Fürész Emőkének, Németh Bernadettnek és Tóth Cecíliának –, valamint a jelenlegi keret játékosainak és szakmai stábjának is fontos lenne tudnia, a Mediteamben folytathatják-e pályafutásukat.

Információink szerint a klub vezetői tegnap egyeztettek a szövetséggel, és sok függhet attól, hogy a Mediteam Szeged Női Kosárlabda Kft. milyen formában – esetleg jogutódként vagy teljesen új cégként – veheti át a Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft. szerepét. A héten mindenképpen fejlemények várhatók az ügyben.

Olvasóink írták

  • 2. rabatamas 2011. június 23. 12:48
    „Gyúrós !! Érdeklődjön a MKOSZ-nél van-e Russai ügy !!: Törölheti ezt is!”
  • 1. vendég114 2011. június 22. 10:37
    „Talán itt még egy rövid időt kellene szentelni annak, hogy az idei szezonban játszó játékosok sem kapták meg a járandóságukat. Vajon milyen alapon tárgyal itt bárki is bármiről? Talán azt várják el mindenkitől, hogy mindenki mondjon le a pénzről, ami egyébként így is igen szerény? Jó lenne már végre tisztába tenni ezt a nagy "kuplerájt" ami a mai Magyar kosárlabdában és sajnos Szegeden is van. Ebben kellene határozottnak lenni az MKOSZ-nél és nem törődni azzal, hogy ki kinek a kije és ki kit sért meg a a népszerűtlen intézkedésekkel. Zsuzsinak joga lemondani bármekkora összegről is a fizetéséből, de milyen alapon várja ezt el bárki is? Felháborító aljas utolsó viselkedés egy munkáltatótól, egy szervezettől akár hogy is hívják akármilyen hatalmasságok is vannak ott, hogy munkabéreket ne fizessenek ki, vagy asszisztáljon az eseményekhez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportlegendák: Tóth Ferenc két fogásnemben is remekelt

Sorozatunkban egykori híres sportolókat, edzőket mutatunk be. Ezúttal a szegedi birkózás egyik legendás alakjára, Tóth Ferencre emlékezünk. Tovább olvasom