Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Mediteam Szeged: távozó edző és kapitány

Bencze Tamás vezetőedző és Németh Bernadett csapatkapitány szombaton azonnali hatállyal felbontotta szerződését a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatával. Mindketten szerződésszegéssel indokolták döntésüket.

Szombat este, kevesebb mint egy nappal a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának Győr elleni fontos bajnokija előtt kaptuk a közleményt Domokos Mihály ügyvezetőtől: „Bencze Tamás és Németh Bernadett a klub jogelődjének, a Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft.-nek szerződésszegésére hivatkozva január 8-ával felmondott. (…) A január 9-i, Győr elleni mérkőzésen megbízott edző vezeti a csapatot, az új vezetőedző személyét a napokban jelentjük be."

Az együttes vezetőedzője és csapatkapitánya már a tegnapi mérkőzésen sem vett részt. Döntésük közös meghozatala nem meglepetés, hiszen a magánéletben Bencze és Németh egy párt alkot, annak időzítése viszont meglepő.

Bencze Tamás is búcsút intett...Fotó: Karnok Csaba
Bencze Tamás is búcsút intett...
Fotó: Karnok Csaba

A Mediteam Szeged ugyanis múlt szerdán tartott sajtótájékoztatót, amelyen a vezetőedző is részt vett, bejelentették a névváltozást, a bajnoki célokról nyilatkoztak. Semmi jel nem utalt a váltásra. Természetesen szerettük volna megkérdezni az érintetteket, de egyelőre mind a klub vezetői, mind pedig a két érintett türelmet kért, amíg le nem zárják az ügyet, egyik fél sem kíván nyilatkozni.

A szerződésszegés okáról nincs tájékoztatás a klub közleményében, így csak találgatni lehet. A már említett szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a most futó szezonra nem áll fenn semmiféle tartozás a csapat tagjaival szemben, ám a tavalyi szezonról még vannak adósságok, amelyek azonban jóval kisebbek, mint az előző névadó szponzor klub felé fennálló tartozása. Mivel Bencze Tamás és Németh Bernadett a tavalyi szezonban is a csapathoz tartozott, ez az elmaradás érintheti őket is, ám hogy ez volt-e a felmondásukat kiváltó ok, és hogy miért pont egy nappal a fontos bajnoki előtt jelentették be döntésüket, arra a nyilatkozatstop miatt egyelőre nem kaphattunk válasz tőlük.

...és Németh Bernadett sem pattogtat tovább Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
...és Németh Bernadett sem pattogtat tovább Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba

Merre tovább?

Mivel egyik érintett sem nyilatkozott jövőjéről, csak találgatni lehet, hogy Bencze Tamás és Németh Bernadett hol folytatja pályafutását. Németh helyzete a könnyebb, hiszen nyílt az átigazolási időszak: képességei alapján nyilvánvaló, hogy csak magyar élcsapat vagy külföldi együttes jöhet szóba. Bencze Tamás helyzete nehezebb, hiszen jelenleg sem a férfi, sem a női mezőnyben nincs szabad kispad, ám a pletykák szerint elképzelhető, hogy a férfiaknál hamarosan lesz.

Szegedi időszak

Németh Bernadett két és fél, Bencze Tamás másfél évet töltött el a szegedi együttesben. Németh 2009-ben komoly részt vállalt a csapat bajnoki döntőbe jutásából és ezüstérméből, majd a 2009–2010-es szezonban már a Bencze Tamás által irányított gárda tagjaként szerepelt a sportág legrangosabb európai sorozatában, az Euroligában, a bajnokságban és a kupában pedig bronzéremnek örülhetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: kibérelt sprintdobogó

A Szegedi TE négy férfi tekése az elnök, Karsai Ferenc vezetésével a lengyelországi Tarnówban járt,… Tovább olvasom