Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Még nem tudni, honnan érkeznek bírók a MOL-PICK-Veszprém döntőre

Külföldi játékvezetők tevékenykednek majd a férfi kézilabda bajnoki döntőn. Idén is a két rivális, a MOL-PICK Szeged és a Telekom Veszprém csatázik az aranyért. Egyelőre nem ismert, hogy honnan érkeznek a sporik.
– Úgy véltük, a legjobb megoldás mind a MOL-PICK Szeged és a Telekom Veszprém, mind a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján – nyilatkozta Horváth Gabriella főtitkár annak apropóján, hogy Nagy Lászlót az MKSZ küldöttgyűlése a közelmúltban alelnökké választotta, a jelenlegi szezonban azonban még aktív játékosként, a Veszprém jobbátlövőjeként érintett a bajnoki döntőben.

Jó ez? – teszik fel sokan a kérdést. Egyelőre nem ismert, hogy mely országból érkezhet a játékvezetői páros a MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém oda-viszavágós bajnoki döntőjére. Azt sem lehet tudni, hogy mindkét meccset ők vezetik majd, vagy változik a szereposztás. 

A nőknél már volt, hogy nemzetközi sporik vezették a meccset, 2005-ben a Győr–Dunaferr finálét fújták. 
– Nálunk a nyolcvanas években vezettek egy Szeged–Veszprém meccset csehszlovák játékvezetők – idézte fel a régmúltat Kővári Árpád, a Pick Szeged egykori elnöke. – Nem jött be a váltás, a magyar játékvezetőknek pedig ez nagyon rosszulesett.
Egyelőre nem tudni, hogy melyik országból érkeznek a bajnoki döntőre a játékvezetők. Fotó: Kuklis István
Egyelőre nem tudni, hogy melyik országból érkeznek a bajnoki döntőre a játékvezetők. Fotó: Kuklis István
Borsos Attila egykori válogatott kézilabdás, a Sport TV szakkomentátora elképzelhetetlennek tartaná, hogy Németországban vagy Franciaországban külföldi játékvezetők tevékenykednének egy-egy rangadón – ott nincs is bajnoki döntő.

Ázsiai országokban, így Katarban, az Egyesült Arab Emírségekben megszokott, hogy más országból delegálnak bírópárosokat a meccsre, ez Európában nem jellemző. 

A Magyar Kézilabda-szövetség egyeztetett mindkét klubbal. A szegediek annyit kommentáltak a hírrel kapcsolatosan, hogy a játékvezető-küldés az MKSZ jogköre, a döntésüket pedig elfogadják. 

Az is biztos, hogy a döntőben alkalmazzák a videóbírót, így a vitatott eseteket vissza tudják majd nézni. Ez a női budapesti BL-fináléban már működött, erről is egyeztetett előre a szövetség mindkét klubbal. 

Mindenki reménykedik abban, hogy a 2018–2019-es szezon döntője, amely az ország egyik legkiemelkedőbb sporteseménye, a kézilabdáról, a játékról szól majd, mert valójában ez a lényeg.

A döntő első meccsét jövő csütörtökön rendezik Veszprémben, a visszavágó pedig vasárnap lesz Szegeden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ötéves MOL-PICK-jubileum˝

,,Megesznek bennünket, de szép lesz az ezüst is!" - fogalmazták meg a várakozásukat többen. Ők… Tovább olvasom