Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Még sincs béke Magyar Olimpiai Bizottságban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagsága nem kapott kellő tájékoztatást az elnökség augusztus 7-i rendkívüli üléséről, ezért szükségesnek tartja a korábban kezdeményezett, a MOB közgyűlés összehívását ösztönző indítvány érvényesítését.
„A MOB tagsága 2006. szeptember 2-án 9 órára a Hélia Szállóba rendkívüli közgyűlés összehívását kéri a MOB elnökétől, és ezen ülés egyetlen napirendi pontjaként megjelöli a rendkívüli közgyűlés okát és célját: a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása" – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A soron kívüli tanácskozást sürgetők szerint az augusztus 7-i elnökségi ülésről egymásnak ellentmondó információk jelentek meg, s a tagságnak jogában áll tudnia, mi történt. Az elnökségi ülést 10 vezetőségi tag kezdeményezte, akik azt javasolták, hogy Schmitt Pál elnök „a továbbiakban a MOB örökös tiszteletbeli elnökeként segítse itthon és külföldön az olimpiai mozgalmat, a MOB pedig válasszon új elnököt", mivel Schmitt, aki a Fidesz alelnöke is, „sokirányú kötelezettségvállalása következtében nem tudja a MOB érdekeit a képviselni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick kupasikere Érsekújváron

A férfi kézilabdacsapatoknak hatodik alkalommal megrendezett érsekújvári Milenium Start Cup győztese… Tovább olvasom