Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megint egri fiaskó Szegeden

A Honvéd elleni vereség okozta csorbát az Eger magabiztos legyőzésével köszörülte ki a Szeged Beton férfi pólócsapata.
Amennyiben babonásak az egriek, akkor bizony félve utaztak el a tegnapi szegedi meccsre. Ugyanis napra pontosan egy évvel ezelőtt 10–8-ra kikaptak itt, méghozzá úgy, hogy Lehmannék már négy góllal is vezettek. A felfokozott idegállapotú találkozón Gerendás edzőnél elszakadt a cérna, kivetkőzött magából, a piros lap sem tudta megnyugtatni. Azt nem állítanánk, hogy az akkori eset mindennapos velejárója a két gárda rangadóinak, de legalábbis jól mutatja: a felek vízi ütközeteiben bármi előfordulhat.

A presztízsen kívül azért is volt nagyon fontos mindkét fél számára a meccs, mert egy-egy rangadót már elveszítettek: a Beton a Honvédtól, az Eger a Vasastól kapott ki. A csapatok tisztában voltak vele, a második bukás már a több mint kínos kategóriába tartozna. Általános vélekedés szerint a találkozót az dönti el, hogy a kulcsemberek milyen teljesítményt nyújtanak majd, a többiek mennyire tudnak felnőni hozzájuk, hogy melyik gárda marad higgadtabb, melyik tud hosszabb ideig koncentrálni, melyik őrzi meg hidegvérét gólhelyzetben.

Szécsi Zoltán rémült arca is jelzi: nem bírt az Eger a Szegeddel Fotó: Segesvári Csaba
Szécsi Zoltán rémült arca is jelzi: nem bírt az Eger a Szegeddel
Fotó: Segesvári Csaba

Nos, jelentjük, a Szeged minden tekintetben az Eger fölé nőtt! Motiváltabbnak tűnt, és ezáltal mintha jobban is akarta volna a sikert. Régen játszottak ennyire jól, egymásért küzdve a Tisza-partiak. A vendégeknek mindössze a 6. percig, 2–2-ig volt esélyük, onnantól kezdve viszont kizárólag a Szeged dominált. Weszelovszky megint gólerős volt, Varga Tamás bámulatosan védekezett, pompásan irányította társait, Milos Korolija újfent tarthatatlan volt, azt csinált, amit akart, na és ott volt még az ismételten válogatott formában védő Baksa. A fiatal kapus most jócskán felülmúlta az egriek háromszoros olimpiai bajnokát, Szécsit, kétszer annyi lövést, köztük nem egy ziccert hárított. De a többiek is minden dicséretet megérdemelnek, a kiemelkedő egyéni alakítások mellett a káprázatos csapatmunka diadala a magabiztos Beton-győzelem. Nem túlzás a jelző, mert idejekorán, már a forduláskor eldőlt a három pont sorsa. Hálás is volt érte a szegedi publikum, a lefújást követően percekig zúgott a vastaps.

Október 23-a nemcsak a magyar történelem része, immár a szegedi póló jeles dátuma is.

Kásás Zoltán: – Nagyon boldog vagyok, fantasztikusan harcoltak játékosaim, minden elismerésem az övék. Kezdünk csapattá összeállni, ha kis lépésekkel is, de haladunk előre.

További eredmények: Honvéd–FTC 8–7, Újpest–Szolnok 11–8, Pécs–Fehérvár 14–8, OSC–BVSC 11–7.

Sima Vasas-győzelem

Nem lehettek vérmes reményei a szentesieknek a férfi vízilabda OB I harmadik fordulójában. Elvégre ők a kiesés ellen, míg a soros rivális, a Vasas bajnoki címének megvédéséért küzd. Az első negyedben a Kurca-partiak méltó vetélytársai voltak az angyalföldieknek, és ez még úgy is dicséretre méltó, hogy a piros-kékeknél nem volt a vízben három olimpiai bajnok: Varga Dániel, Varga Dénes és Kis Gábor.

A fordulásig jól védekeztek a vendégek, és amennyire lehetett, lassították a játékot. A harmadik negyedben viszont kisebb káosz alakult ki náluk, fegyelmezetlenné váltak, előkészítetlenül eldobálták a labdát, a remekül forduló házigazdákkal pedig nem tudtak mit kezdeni.

Vass Sándor: – Az első két negyedben jól védekeztünk, utána viszont fegyelmezetlen lett a játékunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége megyei sportműsora

Tovább olvasom