Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Megkezdte a felkészülést a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Hétfőn sok mendemondának vetett véget a kosárlabda NB I A csoportjában küzdő Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli azzal, hogy elkezdte felkészülését az új bajnokságra. Elek András elnök most sem tudott egyebet mondani: „Addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér!"
Sok rossz hír terjengett az elmúlt hetekben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuliról. Többen tudni vélték, hogy a rossz anyagi helyzet miatt nem is küldték el a nevezésüket. Más pedig arról beszélt, hogy a két amerikai idegenlégiós már vissza sem jön. A rosszindulatúak pedig már festették az ördögöt a falra, miszerint teljesen széthullott a kosárlabda NB I A csoportjában megkapaszkodott csapat.

Aki azonban Elek András klubelnökkel beszélt, az megnyugodhatott, hiszen mindenkinek azt mondta: „Szabadságon vannak a játékosok, éppen ezért semmiféle hírt nem tudok mondani. Majd az első edzésen kiderül minden."

A sportvezető annyit azért elismert, hogy eléggé nehéz anyagi helyzetben látnak munkához. Hétfőn este véget ért a Kosársuli kosarasainak hathetes pihenője, s Czuprák László edző irányításával a Hódtói Sportcsarnokban megkezdődtek a tréningek az új bajnokságra.

– Az elmúlt szezonban szereplő játékosaink közül mindössze hárman hiányoztak: Drahos Gábornak éppen az edzés előtt született meg a kislánya – természetesen a foglalkozásról igazoltan volt távol. Az amerikai Brooks még otthoni ügyeit intézi, de továbbra is Vásárhelyen fog játszani. Augusztus 27-ére sikerült neki repülőjegyet szerezni. A kölcsönjátékosként nálunk szereplő Jarosevics visszatért Szombathelyre, ha azonban ott nem kell, akkor mi visszavárjuk.

Czuprák László edző, aki mellékállásban igen szerény díjazás mellett dolgozik, első névsorolvasásán Gémes, Nyilas, Kováts, Utasi, Böszörményi, Kukla, Vas, Csorba, Elek, Freeman és az elnyűhetetlen dr. Borbáth jelent meg. Nyilas és Freeman esetében a részvétel meglepetésként hathat.

– Freeman márciusban megsérült vállát az orvosi vizsgálatok alapján mégsem kellett megműteni – magyarázta a klubelnök, majd így folytatta: – Az amerikai játékos három hónapos rehabilitációja augusztus 15-éig tart, utána két hétre hazamegy, de szeptember elején bekapcsolódik a munkába. Nem kis feladatot jelent majd Nyilas István játékának megszervezése, hiszen rá nekünk is szükségünk lenne, ugyanakkor őt kérték fel az NB I/B-be felkerült Szedeák szakmai irányítójának.

A vásárhelyiekbe beívódott a kosárlabda szeretete. Népszerű ez a sportág a városban, amit a mérkőzéseken megjelenő nagy létszámú nézőközönség bizonyít.
– Az önkormányzat továbbra is minden segítséget megígért. Egyetlen klubnál sem elegendő azonban a városi támogatás. A szponzorok most sem tolonganak az ajtónk előtt, de a vezetőség folyamatosan tárgyal több céggel is – van köztük biztató is. Az alapelvünk éppen ezért évek óta nem változik: addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér – hangoztatta Elek András klubelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Szegeden készül a Ferroép-Szeged

Az ötnapos kunfehértói edzőtáborozás után tegnaptól már ismét Szegeden készül a bajnoki idényre a… Tovább olvasom