Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Megkezdte felkészülését a HNKC és az újonc Németh Toll Makó

Megyénknek – a Maros-partiak feljutásának köszönhetően – a 2006/2007-es női kézilabda-bajnokságban már két csapata lesz. A felkészülést a HNKC SE és az újonc Németh Toll Makó is megkezdte a szeptember 10-én startoló pontvadászatra.
A HNKC SE az elmúlt bajnokságot – teljesítve a minimális célt – a 8. helyen zárta. A kék-sárga keret (Körmöczi Beáta, Scholtz Andrea, Mihucz Bernadett – kapusok, Mucsi Zsuzsanna, Földes Kata, Fehér Viktória, Olga Nyikolajenko, Teodora Bloj, Jókai Nóra, Wolf Alexandra, Sipos Krisztina, Jenőfi Katalin, Raffai Kata, Reiner Szabina, Fülöp Andrea, Dobó Andrea, Ancsin Tímea, Szepesi Ivett, Gagyi Erika – mezőnyjátékosok) az új edző, Kiss Szilárd irányításával megkezdte a felkészülést a 2006/2007-es szezonra. Az első tréningről egyedül Scholtz Andrea hiányzott, akinek éppen aznap korrekciós műtétet hajtottak végre a könyökén.

Az ismerkedést – bár igazából egyik felet sem kellett bemutatni a másiknak – gimnasztika, majd egymás elleni játék követte a füllesztően forró Hódtói Sportcsarnokban. Az új vezetőedzőt, a foglalkozás után első tapasztalatairól, benyomásairól faggattuk:
– Egy kicsit meglátszott a játékosokon a szünet, de a véleményem nem változott. Fiatal, sokra hivatott együttes a Vásárhely; és olyan játékosok alkotják, akik képesek lehetnek a fejlődésre. Ehhez sokat kell dolgozni és megfelelő önbizalmat is muszáj szerezni, így válthatjuk valóra a terveket.

Az együttesből távozott a korábban a válogatottban is szereplő Gaál Adrienn, őt nehéz lesz pótolni. Vajon gyengült a keret?
– Nem érzem úgy, hogy a jelenlegi keretünk gyengébb lenne, mint a tavalyi – mondta Antós István elnök –, tehetséges, korosztályos válogatott játékosok igazoltak hozzánk. Ők is megoldják majd a feladatot, teljesítik a célt, a legjobb nyolc közé jutást.

A gárda általában napi két edzéssel „hangol" a bajnokságra, hétfőtől kéthetes összetartás lesz Vásárhelyen, augusztusban pedig négy felkészülési torna vár a lányokra.

Száva Flórián edző ismertette az NB I-re való felkészülés menetrendjét. Fotó: Schmidt Andrea
A B közép érdeklődése mellett megkezdte felkészülését a bajnokságra a női NB I újonca, a Németh Toll Makó. Németh Sándor főszponzor, György Ferenc klubelnök, valamint Száva Flórián edző ismertette a csapat elé állított követelményeket.

A makói sportcsarnokban egyből ki lehetett szúrni, hogy kik az újoncok. Az NB I/B-s bajnokcsapat tagjai magabiztosan léptek a küzdőtérre, míg az új szerzemények először csak bekukucskáltak a terembe. György Ferenc elnök aztán feloldotta a feszültséget, bemutatta az új jövevényeket: Horváth Mónikát és Németh Zsófiát az FTC-ből, Lévai Zsófiát a Debrecenből, Barna Évát és Bartus Juditot Spanyolországból, míg Szöllősi Szilviát a Békéscsabából sikerült a Maros partjára csábítani.

A klub ifjúsági csapatából pedig három fiatal tehetség került az első csapat keretébe: Kozserán Krisztina, Szebehelyi Edina és Kovács Anita. Így igen népes gárdával kezdhette meg a felkészülést a makói tréner.
– Van még egy szlovák jelöltünk, ő is nagyon szeretne hozzánk kerülni, azonban a klubja nem akarja elengedni, mert még egy esztendeig oda szól a szerződése. Nem mondtunk még le róla, így még dolgozunk az ügyön – mondta az elnök. A főszponzor, Németh Sándor pedig a következőket fogalmazta meg:

– Amikor vállaltam a csapat támogatását, tudtam, hogy az NB I-ben már magasabbak a követelmények, s a magasabb osztály többe is kerül. Szerencsére a város is többet vállalt magára, azonban még így is csökkent a kettőnk közötti arány. Sokan le akartak beszélni arról, hogy támogassam a kézilabdásokat. Azt hangoztatták, hogy olyan, mintha az ablakon dobálnám ki a pénzemet. Be kell, hogy valljam, a megbeszéltek szerint alakultak a dolgok, s minden a legnagyobb rendben zajlik. Bízom abban, hogy az egyesület vezetése nagy odafigyeléssel dolgozik, a csapat pedig meg tud felelni az első osztályú kihívásoknak is. Én elégedett lennék azzal is, ha sikerülne megkapaszkodni a legmagasabb osztályban.

Száva Flórián edző fegyelmet, odaadó munkát és csupa szív játékot kért kézilabdásaitól. Majd ismertette a felkészülés menetrendjét, amely ezen a héten átmozgatással és ráhangolással kezdődik. A csapat két hét után a szabadtérről át teszi a felkészülés színterét a csarnokba, ahol már edzőmérkőzésekre is sor kerül. Majd tíznapos edzőtábor következik Makón. Augusztus 19-én és 20-án pedig meghívásos tornát rendeznek.


Makói, vásárhelyi program

A HNKC SE és a Németh Toll Makó hazai mérkőzései, alapszakasz, szeptember 10.: Makó–Győr, HNKC–Ferencváros; szeptember 17.: Makó–HNKC; szeptember 24.: Makó–Vác, HNKC–Békéscsaba; október 1.: Makó–Kiskunhalas, HNKC–Cornexi-Alcoa; október 8.: Makó–Debrecen, HNKC–Kőbánya-Spartacus; október 28.: Makó–Vasas, HNKC–Dunaferr; november 18.: Makó–Ferencváros, HNKC–Vác; 2007. január 14.: HNKC–Makó; január 28.: HNKC–Kiskunhalas, Makó–Békéscsaba; február 11.: HNKC–Debrecen, Makó–Cornexi-Alcoa; március 11.: HNKC–Vasas, Makó–Kőbánya-Spartacus; április 1.: HNKC–Győr, Makó–Dunaferr.


I. P.–S. J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hód TC férfi teniszcsapata harmadik bajnoki címe

Hatalmas csatában szerezte meg a csapatbajnoki aranyérmet a Hód TC férfi teniszcsapata. A… Tovább olvasom