Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Meglepetést okozhatnak a szegedi lövészek

A Szegedi Városi Lövészklub négy versenyzője is részt vesz a július végén kezdődő müncheni junior világbajnokságon. Bár az éremszerzéshez bravúr kellene, Andrássy Árpád edző szerint tanítványai okozhatnak meglepetéseket.
– Ez lesz a fiatalok első és egyben utolsó junior vb-je – mondta Andrássy Árpád, a Szegedi Városi Lövészklub edzője, akinek tanítványai a július végén kezdődő müncheni világeseményre készülnek.

Az ok egyszerű: mivel a rangos versenyt csak négyévente rendezik meg, Biatovszki Míra (18 éves), Biatovszki Dávid (20), Rimovszki Dávid (18) és ifj. Bartók Csaba (17) az előző vb idején még túl fiatal, a következő idején pedig már túl „öreg" lesz a szerepléshez. Most azonban rajtuk a sor.

Reménykednek. Bartók Csaba, Biatovszki Míra, Andrássy Árpád edző, Biatovszki Máté és Rimovszki Dávid is bízik az eredményes müncheni szereplésben.  Fotó: DM/DV
Reménykednek. Bartók Csaba, Biatovszki Míra, Andrássy Árpád edző, Biatovszki Máté és Rimovszki Dávid is bízik az eredményes müncheni szereplésben.
Fotó: DM/DV

– Máté és Dávid a légpuska 60 lövéses versenyszámban, Míra légpuska 40 lövésben, Csaba pedig légpisztoly 60 lövésben és szabadpisztoly 60 lövésben indul. A legjobb eredményre talán Máté és Dávid lehet képes, akik – kiegészülve a komáromi Kapás Istvánnal – csapatban az 1–6. helyig bármire képesek lehetnek. Egyéniben Máté alkothat nagyot, ám testvére, Míra is bekerülhet a legjobb nyolc közé – ő csapatban szintén dobogóesélyes. Csaba szereplése hatalmas kérdőjel, mivel ő leginkább az utóbbi fél évben villogott. Ha kitart a lendülete, okozhat meglepetést
– mondta a várakozásokról Andrássy Árpád, aki hozzátette, bárhogy is zárjanak versenyzői, az, hogy négyen is kijutottak Münchenbe, jelzi, európai szinten is jelentős a szegedi lövészsport utánpótlása.

A kis Bartók

Ifj. Bartók Csaba neve ismerős lehet a szegedi sportbarátok számára: a 17 éves sportlövő a Pick Szeged egykori válogatott játékosának, Bartók Csabának a gyermeke, aki apjától tehetségét igen, sportágát nem örökölte. Csaba egyébként már Szingapúrra is készül, részt vesz ugyanis az augusztus 12-én rajtoló első ifjúsági olimpián.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsiga Máté relikviája Tomás Berdychtől

Zsiga Máté első szegedi férfi teniszezőként bemutatkozott a wimbledoni teniszbajnokságon. Tovább olvasom