Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megőrizte királyságát

Valentin Ghionea a Dinamo Bucuresti színeiben 241 találattal gólkirály lett. Szegeden kétkedve fogadták, hogy ennyire tud lőni. Az elmúlt hét végén azonban Érsekújváron bebizonyította, hogy a Pickben is lehet rá számítani, ha hálót kell zörgetni.
– Mennyi volt a legtöbb gól, amit bajnoki mérkőzésen vagy tornán szerzett?
– Korábban a Nagybánya színeiben lőttem húsz gólt. Az elmúlt bajnokságban a Dinamo játékosaként szereztem ugyanennyit a Medgida ellen.

– Mi lett volna, ha nem csupán két mérkőzésen szerepel. Lehet, hogy megjavítja az eddigi rekordját?
– Erre nem lehet se igent, se nemet mondani.

– Azt láttam, hogy Krivokapics mellett és Bajusz irányításával ment olyan jól a góllövés. Ez a felállás fekszik önnek a legjobban?
– Szerintem nem lehet ezt határozottan kijelenteni. Mindenkitől kaptam labdát. A már említettek mellett a kapusoktól, de a beállóktól és a szélső Zvizejtől is.

– Valamennyi találatát szélről szerezte?
– Nem, volt két átlövésből született gólom is. Jani bácsi kiáltott be, hogy már neki is lőjek egyet.

– Mennyi kísérletből született a tizenhat gól?
– Tizenkilencből. Sajnos hármat elpuskáztam.

Velenjei torna

Holnap reggel újabb tornára utazik a Pick Szeged kézilabdacsapata. Vladan Matics edző együttese a szlovéniai Velenjében egy hatcsapatos – Gorenje Velenje, Ivry, Silkeborg, Zagreb, Koper (ez utóbbi kettővel van egy csoportban a Pick) – rendezvény résztvevője lesz. A Tisza-partiak csütörtökön 18 órakor a régi sztárjait visszacsábító Zagrebbel kezdenek, majd másnap 11.30-kor a három új játékossal megerősített Koperrel mérkőznek. Matics mester máris felhívta játékosai figyelmét arra, hogy nem szabad félvállról venni a szlovén gárdát, annak ellenére, hogy a két nagy BL-résztvevő, a Celje és a Gorenje Velenje mögött végzett a bajnokságban. Szombaton pedig a két csoport azonos helyén végzettek játszanak az ötödik, a harmadik és az első helyért.  
– Kinek árulta el először a jó hírt, hogy Érsekújváron gólkirály lett?
– Természetesen a feleségemnek, aki szintén kézilabdás. A román első osztályban szereplő Galatiban játszik. Kétéves szerződés köti még oda. Ha az letelik, egészen biztosan Magyarországon keresünk neki klubot.

– Gondolta a torna előtt, hogy ennyire jól megy majd a játék?
– Mindig úgy lépek pályára, hogy a tudásom legjavát akarom nyújtani. Most sem volt ez másként.

– De érezte, hogy a torna sztárja lehet?
– Köszönöm ezt a megtisztelő jelzőt, de én még nagyon messze vagyok a sztárságtól. Sokat kell még tanulnom, edzenem, készülnöm. Talán majd egyszer azzá válok.

– Mindenütt vannak fanyalgók. Egyesek máris azt mondták, hogy könnyű ellenfelek voltak Érsekújváron.
– Ezt cáfolom, mert nagyon jó erőkből álló csapatok ellen játszottunk. Mind a Linz, mind pedig a Tatabánya nagyon felszívta magát ellenünk. Nem voltak azok olyan egyszerű mérkőzések.

– Úgy hallottam, már a szerződése meghosszabbítása is szóba került a Picknél. Igaz a hír?
– Tárgyaltunk róla, és szóban már megegyeztünk. Csak az aláírás van hátra. Ha az is meglesz, akkor legalább fél évtizedig a Pick játékosa leszek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó: ez férfimunka volt!

A labdarúgó NB II keleti csoportjának nyitányán az élvonalbeli álmokat szövögető Kecskemét… Tovább olvasom