Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Megóvta a meccset a Pick

A férfi kézilabda NB I bajnoki címéért folyó döntő veszprémi, harmadik mérkőzése nem csupán változatos küzdelmet, hanem egyben kemény csatát is hozott. Mindkét oldalon jócskán adták egymásnak az alattomos ütéseket. A veszprémi szurkolók azonban mindenkin túl akartak tenni.
A veszprémiek gyűlöletét nehezen viselték a szegediek. Fotó: Nemzeti Sport
– Az alattomosság sajnos a mai kézilabda velejárója. Volt ebből éppen elég a veszprémi meccsen – jelentette ki Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke, aki a helyszínen izgulta végig a nagy összecsapást.
A sokszor durva belemenések, a kívülről véletlennek tűnő ütések azonban egyetlen csapat szurkolóit sem jogosítják fel arra, hogy Kovács Péter edző szavait idézve: „köpködjenek, verbális atrocitást alkalmazzanak, fenyegetőzzenek és dobáljanak."

– Lassan már megszokjuk, hogy Veszprémben a cserepadon állandóan inzultálnak bennünket – mondta még mindig felháborodva Vadkerti Attila, aki részletekkel is szolgált: – Valaki valamivel megdobott. Eltalálta a fejemet, de arról lepattant az a valami. Egyébként nagyon kulturálatlan egy közönsége van a bajnoki címvédőnek. Most, hogy nekünk egyre nagyobb esélyünk van arra, hogy elkapjuk őket, még jobban bevadulnak. Elismerem: mi keményen, de soha nem kíméletlenül védekezünk. Ez pedig a túlságosan is felspanolt drukkereknek nemigen van az ínyükre.

Arról, hogy melyik csapat volt a durvább, talán a legilletékesebb Ilyés Ferenc mesélhetne, akivel szemben a szegedi mérkőzésen is és most Veszprémben csak úgy lőtt Lazarov, hogy kirakta a könyökét, s ezzel jól arcon csapta a magyar válogatott átlövőt. Mivel ezt a macedón idegenlégiós minden megtorlás nélkül alkalmazhatta, így Ilyés Ferencnél már elszakadt a cérna. Pedig nem neki, hanem a játékvezetőknek kellett volna ezt időben megtorolniuk.

Óvott a Tisza-parti együttes

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke tegnap műhibára való hivatkozással megóvta a vasárnapi Pick Szeged–MKB Veszprém bajnoki döntőt. A sportvezető arra hivatkozott, hogy a mérkőzés második félidejének közepén a hazai csapatban hét mezőnyjátékos és a kapus volt a pályán. Ezzel a Pick Szeged, mivel szoros volt az eredmény, hátrányba került. A pályaválasztók ugyanis semmiféle büntetést nem kaptak érte. Az ügyet ma 13.30-kor tárgyalja az országos szövetség versenybizottsága.

– Nagyon fel vagyok a játékvezetésen háborodva! – mondta szinte magából kikelve Pistrui László, a főszponzor egyik vezetője. – A szegedi mérkőzésen, de itt is a Veszprém mindig előnyben volt a játékvezetők részéről. Sajnos ez utóbbi mérkőzésen nagyban befolyásolták az eredményt is, s döntő szerepük van abban, hogy veszítettünk. Ezt nem szabad szó nélkül hagyni, a televíziós felvétellel alátámasztva a szövetség játékvezetői bizottságánál teszünk panaszt.

– A második félidőben egy teljesen új mentalitású és tudatosan játszó Pick volt a pályán, aminek meg is lett az eredménye, hiszen két gólra (30–28) feljöttünk – magyarázta Kovács Péter edző, aki egyben a Nemzetközi Kézilabda-szövetség delegátusaként tevékenykedik már évek óta, majd így folytatta: – Talán ki is egyenlíthettünk volna, azonban ebben több objektív és szubjektív körülmény is megakadályozott bennünket. Meg kell néznem a mérkőzésről készült felvételt, de egészen biztos vagyok abban, hogy az érzéseim nem csalnak, miszerint nem egyenlő mércével mérték a játékvezetők a két csapatot.

Lehet most mindennel magyarázkodni, azonban nem kellett volna az első félidő utolsó öt percét úgy elpuskázni, hogy zsinórban hét gólt lőjön a Veszprém.
– Nem ez az első eset, amikor a félidő vége előtt leblokkol a csapat. Amikor a rutinos, válogatott játékosok ész nélkül kezdenek el játszani. S nem egyszer, hanem többször is igen gyorsan eladják a labdát, vagy elkapkodják a lövéseket. Nagyon bízom abban, hogy ez a csütörtöki, negyedik mérkőzésünkön nem következik be, s kiegyenlítjük a hátrányunkat. Az ötödik, mindent eldöntő találkozóra pedig még nem gondolunk – jelentette ki Kovács Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordított az algyői csapat

Az Algyő nyert, a HFC kikapott a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. Tovább olvasom