Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Megrángatni a Dunaferr bajszát

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata holnap 17.30-kor a Dunaferr együttesét fogadja a KEK-negyeddöntő visszavágóján. Az első meccsen az újvárosi alakulat 33–29-re diadalmaskodott, négygólos előnyt szerzett. A hátrány nem ledolgozhatatlan, a Tisza-parti gárda a továbbjutásra hajt.
A nagy tavaszi hadjárat! – hirdeti a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a honlapja. Az idei szezon jelmondata a téli időszakban nagy népszerűségre tett szert a szurkolók között, mindenki arról beszélt, hogy a kedvencek három fronton, a KEK-ben, a bajnokságban és a magyar kupában indítanak hadjáratot a győzelem megszerzésére.

Az első csatát viszont elveszítették, jókora pofonnal indult a KEK-hadjárat első felvonása, az esélytelennek tartott Dunaferr négy góllal (33–29) győzte le a Pick Szegedet.

A szimpatizánsok közül többen élcelődni kezdtek, hogy már az első csatában vereséget szenvedett a Pick, mi lesz akkor a többiben. Mivel a nemzetközi kupa oda-visszavágós rendszerben zajlik, az újvárosi csatavesztés után rendezhetik a soraikat a Tisza-partiak, nyerhetnek, kiharcolhatják a továbbjutást szombaton a 17.30-kor kezdődő találkozón.

Laluska góljaira nagy szükség lesz a Dunaferr ellen. Fotó: Schmidt Andrea
Laluska góljaira nagy szükség lesz a Dunaferr ellen.
Fotó: Schmidt Andrea

– Biztos vagyok abban – kezdte a beszélgetést ifjabb Török Tibor, a Pick egyik vezérszurkolója –, hogy továbbjutunk. A Füred elleni produkció biztató volt. Különösen Zubai Szabi hozzáállása tetszett, új szerzeményünk felszántotta a pályát.

Jegyek

A Pick-vereség ellenére szépen fogytak elővételben a Dunaferr elleni meccsre a belépők. Eddig több mint 800 darab talált gazdára. Ma reggel nyolctól délután három óráig a Tisza Volán-sportirodán (Bakay N. u.) árulják a jegyeket, illetve holnap a meccs előtt: 16 órakor nyit a pénztár.

– Ha azt a védekezést nyújtjuk – kapcsolódott a beszélgetésbe Kővári Árpád, elnökségi tag, a szegedi kézilabda megteremtője –, amit a Füred elleni első félidőben, akkor nem lehet gond. Támadásban kell egy kicsit agresszívabbnak lennünk, ott akadtak üresjáratok. Tovább kell jutnunk; ha  nem sikerül, az számunkra hatalmas égés. Még mindig előfordul, hogy nem bírom a helyemen végignézni a meccset, ilyenkor lemegyek az alagsorba sétálni, remélem, erre holnap nem kerül sor.

– Nagy pofont kaptunk – vette át a szót Mezei Richárd, a Pick volt kapitánya –, és ezt ki kell javítani. Jobb csapat a Szeged, de kőkemény hatvan perc vár a fiúkra. Oldottunk már ennél nehezebb feladatot is, és úgy gondolom, hogy ez most sikerül. Koncentráltan kell játszani, és nem szabad feledni, hogy hatvan percig tart a találkozó. Továbbjutunk: nem vitás.

– Ha nem nagyképűen játszik a Szeged – szólt közbe Kovács Zsolt, a Vendéglő a Régi Hídhoz tulajdonosa –, akkor nem lehet gond. Az a meglátásom, hogy néhány játékosnak az „arcból" kell visszavennie.

– Mindig tisztelni kell az ellenfelet – zárta a beszélgetést Lele Ambrus ügyvezető –, nem kérdés; javítanunk kell, feledtetni kell az újvárosi fiaskót. Mindenki tisztában van a feladatával: csapatként kell funkcionálni. Ami még nagyon fontos, egy perc alatt nem dolgozható le a hátrány, erre hatvan percünk van!

Olvasóink írták

 • 9. lilongwe 2009. február 21. 11:11
  „Akkor hát lesz 32:26...az is elfogadható :)
  Persze, mehet Matic is, nem mondom, hogy 2020-ig maradnia kell...de ahhoz az is kell, hogy lássa az ember a csapaton, hogy küzdenek és tényleg nem tudnak többet nyújtani...
  A Balatonfüred elleni első félidőben viszonylag normálisan működött a védelem, meg Puki is fogott párat (már amikor ébren volt).
  Sajnos 20-25%-os kapusteljesítménnyel nem lehet messzire menni...
  Dunaújvárosban is 29 lőtt góllal simán lehet meccset nyerni, de 33 kapottal csak kivételesen...
  Szóval szerintem kellene egy biztosabb kapus...”
 • 8. xene@freemail.hu 2009. február 21. 10:47
  „Andjelkovic nem fog játszani... Egyébként ha baj van, csak az edzőt tudják elküldeni, mást nem...ennél jobb keret már nemigazán lesz...ja, és a múltból nem lehet megélni..szép eredményeket ért el a Matic, de szerintem, ha év végén valamit nem nyer a Pick (vagy most a FERR ellen vesztenek) elküldik...ez nem egy életre szóló állás...”
 • 7. lilongwe 2009. február 21. 09:01
  „...természetesen Zubaira gondoltam, Zibaink nincs...

  Ha valakinek lenne kedve, nyugodtan tippelje meg az eredményt és a góllövőket :)”
 • 6. lilongwe 2009. február 21. 08:59
  „Most nem Maticot akarom védeni, de amikor két éve ő lett az edző, megnyerte a Pick a bajnokságot, a kupát, akkor ő volt az isten...
  Hogy lehetséges az, hogy most már pont ő nem kellene?
  Igenis, ha a motivációval van baj a játékosoknál, vagy nem azt nyújtják, amiért jöttek (gondolok itt pl. Laluskára vagy a kapusokra - sajnos nincs folyamatosan és stabilan a csapathoz méltó kapusteljesítményt nyújtó emberünk, mint pl. Peric vagy Stochl), akkor azokat (is?) kell elküldeni...
  Reméljük Andjelkovic és Zvizej játékával is nyer a Pick - én 7 gólos győzelmet jósolnék szívem szerint (33:26).
  Ghionea lő 6-ot, Osmajic 5-öt, Petrea, Zvizej és Nenadic 4-4, Vadkerti 3, Krivokapic és Katzirz 2-2, Andjelkovic, Zibai, Laluska 1-1.
  És jöhet a negyeddöntő :)”
 • 5. gardista33 2009. február 20. 21:42
  „hu de értelmes ez a lele is: "Ami még nagyon fontos, egy perc alatt nem dolgozható le a hátrány, erre hatvan percünk van! "”
 • 4. xene@freemail.hu 2009. február 20. 20:53
  „Úgy fogalmaznék én is, hogy elég szomorú lenne, ha kiesne a Pick...a 2. félidőre kíváncsi vagyok...az a baj, hogy a Füred ellen is csak 5-6 gólt lőttünk 15 perc alatt, ami nagyon kevés, egy Dunaferr szintű csapat ellen. Remélem, ha nehezen is, de meglesz a továbbjutás. Remélhetőleg nem lesznek görcsösek a fiúk, ha nem sikerül mindjárt az elején ledolgozniuk a hátrányt. Egyébként Matic székével játszadoznak...pár cikkel lejjebb Pistrui megmondta, hogy személyi változások lesznek, ha nem jutnak tovább...ez nem jelenthet mást, minthogy kirúgják az edzőt, ha bukta lesz. Játékost azt biztos nem fognak elküldeni...talán egyetlen játékost lehetne elküldeni, az pedig Katzirz, de hátha összekapja magát egyszer...”
 • 3. Turofánk 2009. február 20. 19:59
  „Laluska góljaira általában minden meccsen szükség lenne,de sajnos nem tudja felvenni ennek a kemény magyar bajnokságnak a ritmusát,amit azért havi 2 milkóért megpróbálhatna.”
 • 2. gunar 2009. február 20. 17:35
  „megrángatni mondjuk egy barcelona vagy zagreb bajszot kell, a Dunaferrt meg KELL verni...”
 • 1. lilongwe 2009. február 20. 16:43
  „"Saját magához" képest szerintem (is) Zubai és Katzirz volt az, aki valami pluszt mutatott...
  Hatalmas égés lenne, ha a Tavaszi hadjárat kieséssel "folytatódna", jól jönne már a Picknek egy komolyabb siker.
  A csapat több zseniális játékosból áll, és hazai pályán 130%-os odaadással é küzdéssel simán meg lehet (meg kell!) ennek a csapatnak verni a Dunaferrt, még ha a nagy kedvencem is áll a kapujukban.
  Nem akarja a vezetés idecsábítani Stochlt?
  Puki úgy érzem már kiégőben van, Maki pedig még egy picit tapasztalatlan...
  Hajrá, Pick!
  Holnap veletek az egész ország! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figo is csak egy volt a portugálok közt

Tehetséges labdarúgó volt, ám végül elismert vőfély vált belőle. A szegedi Csányi József egy… Tovább olvasom