Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Megspórolják az edzői bért

Menyhárt Zoltánnak, a Szegedi VSE legeredményesebb atlétikai utánpótlásedzőjének felmondták négyórás munkaszerződését. A szakosztályvezetés pénztelenséggel, míg a szakember etikátlansággal magyarázza az esetet.
Már eltelt néhány nap azóta, hogy Menyhárt Zoltán, a Szegedi VSE legeredményesebb utánpótlás atlétikai edzője megtudta, felbontják négyórás munkaszerződését, a hullámok azonban azóta sem csillapodtak le. A sértett fél elsősorban azt kifogásolja, hogy a tanítványai hamarabb szereztek levél útján tudomást az elbocsátásáról, mint saját maga. Szerkesztőségünkbe elküldött leveléből idézünk:

„...Etikátlannak tartom, hogy hamarabb kaptak tanítványaim levelet, volt, aki hamarabb tudta, mint én az elbocsátásomat. Megvárták a versenyszezon végét úgy, hogy lehetőséget sem kaptunk az alapozás előtt más klubot, formációt keresni. Én hétfőn kaptam telefonhívást Szögi Lajos szakosztályvezetőtől, hogy beszélni szeretne velem, de részemről csak a kedd délután fél 5 jöhetett szóba... Érdekességként írom, hogy volt egy olyan sor, amiben arról írt, hogy a gazdasági helyzetünk ismeretében cselekedtek így, de egyetlenegyszer sem tájékoztatta a szakosztály a szülőket a helyzetünkről. Itt szerintem nagyot hibáztak, sőt álcaként megjelöltek két olyan edzőt, akiről tudták, hogy nem őket fogják választani tanítványaim, ezzel az utcára tették őket. Nem akarok a szülők nevében nyilatkozni, november 3-án együttesen fogjuk eldönteni sorsunkat, addig nem vesszük fel a kapcsolatot volt szakosztályunkkal... Nem haragszok senkire, de akkor is etikátlannak tartjuk az eljárást!"

A szülők kiálltak Menyhárt Z. edző (a kép bal oldalán) mellett, Antal A. (háttal sapkában) és Szögi L. szakosztályvezető (jobbról a második) azonban hajthatatlannak bizonyult. Fotó: Segesvári Csaba
A szülők kiálltak Menyhárt Z. edző (a kép bal oldalán) mellett, Antal A. (háttal sapkában) és Szögi L. szakosztályvezető (jobbról a második) azonban hajthatatlannak bizonyult. Fotó: Segesvári Csaba


Szögi Lajos, az SZVSE atlétikai szakosztályának vezetője előrebocsátotta, hogy igazán semmi negatívumot nem tud az edző személyével kapcsolatban felhozni.

– Egyszerű a felmondás háttere: egyedül Menyhárt Zoltán volt az, aki pénzt kapott a munkájáért. A nálunk működő további három edző – Antal Andor, Kelemen Béla és Szabó Erzsébet – társadalmi munkában foglalkozik versenyzőivel. Nekünk arra a félmillió forintra is szükségünk van, amit edzői bérre kifizettünk. Egyébként meglepő, hogy Menyhárt Zoltán a sajtóhoz fordult, hiszen mi lenne, ha minden elbocsátott polgár hasonlóan tenne.

Szokol Lajos, a klub elnöke hangsúlyozta: nem akar egyetlen szakosztály belső ügyébe sem beleszólni. Ez régen sem volt szokás a Szegedi Vasutasnál.

– Azt határozottan állítom, hogy Menyhárt Zoltán és a szakosztályvezetés ügye nincs összefüggésben a klub és a Szeviép közötti létesítményvitával. Egyébként az elnökség egyetlen szakosztálynak sem ad pénzt, ezért ezt is belső ügynek tartjuk. Egy biztos: Menyhárt nagyon eredményesen dolgozott.

Olvasóink írták

 • 15. 620829 2008. november 15. 08:42
  „Tisztelt MIndenki !

  Nem tisztem sem pro sem kontra minősíteni sem őt sem más edzőt e "csodálatos" városban-de egyszer alkalmam volt egy edzést látni tőle, mert éppen egy városi futóverseny is ott volt rendezve általános iskolások számára.
  Jó magam is élversenyző voltam, sőt válogatott a nyolcvanas években e "szép" haza színeiben-no nem atlétikában.......de a lényeg, hogy a stilusa számomra nagyon ellenszenves volt, a lányokkal 10-14 év közöttiek lehettek úgy beszélt, hogy én magam majdnem szóltam neki, hogy az emberi szint azért ennél magasabban van.A részeg kocsis szebben beszél , mint ő ott és akkor.

  EZ TÉNY-ÉS MEGÉLT TAPASZTALAT!

  dE SZEGEDEN ÉN MÁR SEMMIN SEM CSODÁLKOZOM.

  Lékó Péter sem kellett elsőre a városnak, most a kis Kende sem kell, nem gond---tömjük teli jó sok szerb, még magyarul normálisan beszélni sem tudó kiöregedett sportolóval a kézicsapatot is...tudom , hogy versenysport--de ez számomra több,mint undorító, ahogyan a "napfény városa" bánik az utánpótláskorú élsportolóival....az utánpótlás meg senkit sem érdekel.Tömje csak a polgármesteri hivatal a szponzorok által is jól ellátott csapatokba a pénzt,miközben az utánpótlást a szűlők tartják el,már ha van rá pénzük.

  Már csak ezért sem fizetek e szép városnak 10 fillér iparüzési adót sem,mert az én adóforintjaimból máshol másszinten-valóban azokat támogatják, akik arra rászorulnak és talán jobban is megérdemlik.

  A kedves edzők magukba szállhatnának-és ha majd ők fizetnek a gyermeknek a teljesítményért, akkor követeljenek olyan szintet , ami hosszútávon egészségkárosodáshoz vezethet--sportoljon a gyermek és ha nem akar élsportoló lenni , hanem csak sportolva jól érezni magát-- az miért baj?”
 • 14. atletika82 2008. november 06. 22:46
  „Tisztelt Zoltán! Sajnálom, hogy nem érkezett válasz a negatív hozzászólásokra, kérdésekre, ehelyett teljesen eltérő témákkal reagált. Valóban arc nélkül kerülnek fel a vélemények, de nem ok nélkül. Nem az egyén a lényeg, ők csak közvetítők, akik a több 10 volt tanítvány (és hozzátartozó), sportkedvelő, szemtanú, "áldozat" nevében szólaltak meg nem (egy)személyes problémákkal. Még inkább sajnálom, hogy egy elhúnyt személlyel dobálódzik, miszerint PONT miatta kezdett edzősködni. Hogyan is kezdődött? Először Testenevelési Főiskola középfokú edzői, majd a Tabán Ált. Isklolában toborzó (ahol megismerte Őt)... Valami nem tiszta... Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Szép dolog, ha nem adja fel és ezektől a rosszízű hozzászólásoktól csak erősebb lesz, de ez is azt mutatja, hogy egyedül maradt ebben a helyzetben és ezzel a jól hangzó kijelentéssel próbálja a problémamentes látszatot kelteni. Nem tudom, kire céloz a vesztes kifejezéssel, hacsak nem saját magára?! Tudomásom szerint (főleg a sportban) nincsenek vesztesek!!!”
 • 13. Menyus 2008. november 03. 21:25
  „Sziasztok kicsik és nagyok, boldogok és boldogtalanok, eredményesek és eredménytelenek! Üdvözlök minden szurkolót ezen a weboldalon! Örülők, hogy sokan ismerik életpályámat és csoportom belső dolgait. Annak még jobban örülők, hogy párkapcsolatomat is támadják, amelyben nagy példaképem volt, városunk egyik legnagyobb atlétikai szakembere. Ez a tevékenység mindenkinek adott volt, de senki nem vállalta fel, de a hiéna módszerét többen ismerik és alkalmazzák. 10 évvel ezelőtt, ha nem látom meg volt tanítványomat, akit elütöttek és most fentről röhögcsél rajtatok, senki nem lenne ott, ahol most. Meg kell nézni, ki hol kezdett és mit ért el, de ez a múlt. Sokkal fényesebb a jövőkép, mert én nem adom fel, mint egyes atlétáim, akik az akkor megszerzett alapokat most vágják a fejemhez. Sebaj mondta Tóbiás, mindennek meg van az értelme, még annak is, hogy szidjatok! Ettől én csak erősebb leszek, és még jobban meg fogjuk mutatni, ki a legény a gáton! Felnőtt atlétámról csak annyit a laikusoknak, hogy nem emlékszünk mikor volt Szegednek 4´00-án belüli 1500m-es futója! Jó lenne, ha a statiszták felkeresnék a főszereplőt, és oda mernének állni elé, hogy rossz a jelmezük és szerepük. Boldog névnapot minden Győzőnek! Ja és vesztesnek!

  Üdv nektek! Menyus”
 • 12. lakos25 2008. november 01. 21:10
  „Szomorúan venném tudomásul, ha nektek lenne igazatok, mert edzőként nem nagyon ismerem, csak versenyző korából, illetve a sportlap utánpótlás rovatában olvastam a tanítványai eredményeit. Összességében meg kár, hogy erről szól Szegeden az atlétika élet.”
 • 11. atletika82 2008. november 01. 16:32
  „"lakos25"nek üzenem, hogy ha elég jól ismeri Menyhárt Zoltánt és a saját maga reklámozását, fényezését, akkor nem teszi fel ezt a kérdést. A tanítványok 80%-a még 12 éves sincs, nagyrészt a szülők befolyása alatt van. Egy kisgyerek nem fogja azt mondani a szüleinek, hogy "nem járok többet, mert az edző mindig leordít meg bánt!" Folyamatos lelki terrorban tartja a kicsiket. A nagyobbak - akik saját döntéseket tudnak hozni - majdnem mindegyike megelégelte ezt a megaláztatást és edzőt/sportágat váltott.”
 • 10. lakos25 2008. október 31. 20:53
  „Ha ilyen rossz edző, akkor miért lehetnek még tanítványai? Lehet, hogy még se olyan elviselhetetlen...”
 • 9. k.tibi 2008. október 31. 13:24
  „Hol vannak a nagy nevek a Menyus Team-ből??? Ne a tavalyi eredményekről beszéljünk a városi tv-ben, hanem a jelenlegi helyzetről. Akik azokat az eredményeket elérték, már rég OTTHAGYTAK téged és nem is ok nélkül. Lehet, hogy most 50-en vagytok, de a "régi" bajnokok nélkül. Nem elég, hogy van bőven tanítvány, meg is kellene tartani őket...”
 • 8. atletika82 2008. október 31. 12:48
  „Üdv mindenkinek! Látom itt is folyik a vita... Menyhárt Zoltán értesítette a tantíványait, hogy mire költi a 4000 Ft-os tagdíjat, ill. egyéb támogatásokat? Csak mert a cikkben Zoltán ezt nehezményezi, hogy a szakosztály nem értesítette őt soha semmiről. A tagdíjról a tanítványok semmiféle nyugtát, számlát nem kaptak, jóformán "feketén" dolgozik ez a nagyszerű edző. "a sportok királynőjé"nek pedig csak annyit üzennék, hogy "menyus" nak napi 24 óra szabadideje van, tavaly még szüleivel élt, sőt pénzt is szedett tanítványaitól, ami nem kis összeg, főként ha napi 4 órára vesszük. Ekkora összegért szerintem sokan feláldoznánk azt a kevés szabadidőt. Még egy kis érdekesség, ha valaki megszeretné ismerni "menyus"t egy másik oldaláról - néhány volt tanítvány, tanítványok szülei, atléta nyilvánít véleményt a munkásságáról - figyelmébe ajánlanék egy cikket, pontosabban a hozzászólásokat, amiben Zoltán (és barátnője) volt tanítványainak jelenlegi kiváló eredményeit bírálják:

  http://szegedma.hu/2008/08/14/ket-ifju-szegedi-sprinter-paradeja/#more-1723”
 • 7. Krisztián 2008. október 30. 11:20
  „Hát nem is beszélhetünk utánpótlásról mert egy UP atlátájáról sem tudok aki hozzá járna. Vagy ha van is akkor nincs olyan eredménye hogy említésre méltó lenne! Mire a gyerekek elérik azt a kort hogy utánpótlásról lehetne beszélni addigra rájönnek hogy ez az egész a pénzről szól és nincs kedvük a megaláztatásokat és a moleztálásokat tovább elviselni. Szóval majd ha lesz olyan atlétája aki UP és felnőtt korára is hozzá fog járni és a magyar atlétikába fontos szerepet tölt be vagyis jó eredményeket ér el akkor majd beszélhetünk utánpótlásról!!!”
 • 6. szabina19 2008. október 30. 11:00
  „üzenem a sportok királynőjének aki vagy a titkárnő vagy pedig az említett "sikeredző" hogy az egészet csak a pénz miatt csinálta és csinálja, már ha még tudja valahol-(bár kétlem). havi 4000 Ft 50 gyerekkel számolva nem kis summa, plusz még amit kapott a SZVSE-től. na de ne menjünk bele, jön még kutyára kamion nem igaz? :D:D;)”
 • 5. lakos25 2008. október 29. 10:14
  „Hajrá Menyus!!! Ha Ő nem lenne, már nem beszélhetnénk atlétika utánpotlásról Szegeden!”
 • 4. a sportok királynője 2008. október 28. 18:34
  „De nem Szegeden! Ő az az edző, aki szívét, lelkét, szabadidejét és munkáját maximálisan beleadta ebbe a sportágba. Fel nem fogható, abszolút etikátlan amit művelt a SZVSE. Lassan már utánpótlás sem lenne ebben a városban ha ő nem tenné a dolgát és annyi mindent nem tett volna meg a gyerekekért. Mivel mindig maximalista ezért bízom benne, hogy megtalálja a megoldást és lesz még atlétika SZVSE-től függetlenül is!
  3.! Lehet bírálni, de az eredmények elvitathatlanok.
  Hajrá Menyus!”
 • 3. atléta 2008. október 28. 14:17
  „Na, nem kell sajnálni a "híres" Menyust! Megkapta, amit már régen kellett volna!”
 • 2. ejha 2008. október 28. 10:22
  „HAJRÁ SZVSE!!!

  KITARTÁS, VELETEK VAGYUNK!”
 • 1. FOCI 2008. október 28. 06:42
  „HAJRÁ SZVSE ,VELETEK VAGYUNK.
  A vasutasok az egyetlen nevelő egyesület mely bár kapott a várostól utánpótlás nevelési támogatást,azt család módon nem fizették ki neki. a mai napik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malatinszki öt versenyen indult

Kilométerben is jelentős, amennyit egy hónap alatt megtett utazás gyanánt Malatinszki Tamás szegedi… Tovább olvasom