Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Megtartható-e az előny?

Hat forduló van még hátra a férfi kézilabda NB I alapszakaszában. A Pick Szeged vajon megtarthatja-e egypontos előnyét és második helyét a tabellán? – ennek elemzésére vállalkoztunk.
Jó lenne, ha Vadkerti (jobbról) újból harapna. Fotó: Schmidt Andrea
A tizenhat forduló alapján veretlenül élen álló Veszprémet két vereséggel (Veszprém, Dunaferr) és tizennégy győzelemmel a Pick Szeged követi. Majd jelenleg tizenhárom győzelemmel, két vereséggel (Veszprém, Pick Szeged) és egy döntetlennel (Győr) mindössze egyetlen ponttal lemaradva Tisza-parti riválisától a Dunaferr béreli a harmadik helyet.
Azonban amíg a Pick gólkülönbsége 98, addig a Duna-partiaké 125. Mellé még Szegeden eggyel több gólt (33–23) dobtak, mint Ilyésék az elmúlt pénteken (32–22). Tulajdonképpen a negyedik helyen álló PLER a dobogós helyekért már csak papíron lehet versenyben, mivel mindkét előtte állóval vendégként mérkőzik.

A Dunaferr győri döntetlenének (23–23) köszönhetően egy pont előnye maradt Zoran Kurtes edző csapatának. De miközben a drukkerek higgadtságot és türelmet kérnek egymástól joggal teszik fel a kérdést: vajon ez az egy pont előny megmarad-e az alapszakasz végéig is? Ennek megválaszolására teszünk kísérletet, amikor végigtekintünk a Pick Szeged és a Dunaferr hátralévő hat mérkőzésén. Egyébként Imre Vilmos csapata háromszor hazai pályán, s ugyanennyiszer idegenben játszik. A Pick Szeged pedig négyszer hazai közönsége előtt lép pályára, s csak kétszer lesz vendég. Már március nyolcadikán kialakulhat ismét a hárompontos különbség a két rivális között, hiszen Imre Vilmos edző együttese Veszprémben mérkőzik. De az is előfordulhat, hogy egy rossz BL-szereplés után a bajnokot meglepi az egyre jobban lendületbe kerülő újvárosi csikócsapat.
Hat mérkőzés

Pick Szeged: Nyíregyháza (otthon, febr. 21.); Komló (idegenben, febr. 28.); PLER (o., márc. 10.); Tatabánya (i., márc. 16.); Gyöngyös (o., márc. 24.); Veszprém (o., márc. 31.).
Dunaferr: Győr (o., márc. 2.); Veszprém (i., márc. 8.); Nyíregyháza (o., márc. 11.); Komló (i., márc. 17.); PLER (o., márc. 23.); Százhalombatta (i. márc. 31.). 

Azonban ne gondoljunk erre a szinte egészen biztosan nem bekövetkező eshetőségre. Az inkább valószínű, hogy előtte március másodikán Császárék megbosszulják a győrieket az őszi pontrablásukért. Addigra azonban a Pick egészen biztosan begyűjti szerdán itthon, 18 órától a Nyíregyházától, majd március másodikán Komlón is a két bajnoki pontot. A Tisza-parti gárda hazai közönsége előtt március 10-én valószínűleg legyőzi a PLER-t, mint ahogyan teheti a Dunaferr is a Nyíregyházával.

Mezeiéknek hat nappal később a kellemetlen MK-emléket ébresztő Tatabánya otthonában kell revánsot venniük, míg a Dunaferr Komlón készülhet fel a hat nappal későbbi, PLER elleni hazai rangadójára. Március 24-én a nagyon lelkes Gyöngyöst fogadják Andjelkovicsék, amely jó felkészülési lehetőséget adhat a március harmincegyedikei Veszprém elleni szegedi rangadóra. A Dunaferr ezen a napon Százhalombattán zárja az alapszakaszt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét döntés előtt az elnökség

Nem akarunk vészharangot kongatni, de valami nagy baj van a Pick Szeged kézilabdacsapatának háza… Tovább olvasom