Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Megvan a szegedi klub első válogatott versenyzője: középpontban Piliszky András tollaslabdázó

Piliszky András lett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE történetének első felnőtt válogatott tollaslabdázója: a 26 éves játékost meghívták a csapat-Európa-bajnokság angliai selejtezőjére készülő keretbe. A szegedi klub magyar bajnok kiválósága nagy megtiszteltetésnek tartja a lehetőséget.
– Hogyan tudta meg, hogy meghívták?
– Az egyesületnek küldött tájékoztatást a szövetség, ebben pedig Krausz Gergely, Pytel Gergő, Kőrösi Ágnes, Sárosi Laura, Gonda Daniella és Bukoviczki Nikoletta mellett az én nevem is szerepelt. Utánpótlásban már voltam válogatott, a felnőttek között még soha, így természetesen hatalmas megtiszteltetésnek veszem a lehetőséget. Jó formában vagyok, egyéniben január óta vezetem a férfi ranglistát úgy, hogy inkább a páros és a vegyes páros számít az erősségemnek, utóbbiban vagyok magyar bajnok.
– A csapat-Eb selejtezője Angliában lesz, december 7. és 9. között Milton Keynesben harcolhatják ki a kvalifikációt. Mekkora erre az esély?
– Ha reálisan nézzük, akkor kicsi, hiszen a rendező angolok kiemelkednek a mezőnyből. A belgák és az olaszok ellen jó csatára, szoros mérkőzésekre számítok, az angolok ellen pedig semmilyen teher vagy elvárás nem lesz rajtunk. Egy csapatmeccsen egyébként öt találkozó alapján alakul ki a végeredmény: férfi és női egyéni, férfi és női páros, valamint vegyes páros is lesz. Nekem az utóbbiban juthat nagyobb szerep Kőrösi Ágnes oldalán.

– A szegedi klubban igazi példaképnek számít, a gyerekek felnéznek önre. Találkozik ezzel a mindennapokban?
– Persze, mindennap érzem, mennyire szeretnek. A héten például tartottam edzést a kicsiknek is, akik végig ölelgettek, gratuláltak, hogy utazhatok Angliába. Meglágyították a szívem. De amikor kiderült, az egész klubban mindenki ezzel a hírrel fogadott, büszkék rám. Sűrűk a napjaim, hiszen matematikusként a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnáziumban tanítok délelőttönként, majd edzésem van, végül pedig én tartok edzést másoknak. Húzós, de szerencsére látszik, hogy megéri csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrai és Fábián szállították az úszóérmeket Újvidékről

Ugrai és Fábián szállították az úszóérmeket Újvidékről
A magyar csapat elsöprő diadalt aratott Újvidéken, hiszen 50 érmet hozott el a 2018-as közép-európai… Tovább olvasom