Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Megye I. osztály: bíznak a bennmaradásban

Sorozatunkban utánajárunk, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság csapatai hogyan állnak a felkészüléssel, ki érkezhet és távozhat, illetve mi az edzőmeccsprogramjuk. Az utolsó részben azok az együttesek következnek, amelyeket leginkább veszélyeztet a kiesés.
Hét pont – ennyi a különbség a 13. Mindszent és az utolsó, 16. Szentes között a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

13. MINDSZENT 13 PONTTAL

A Mindszent január 19-én indult neki a felkészülésnek, az edzések mellett Rostás Károly edző szerda, szombat ritmusban kötött le edzőmeccseket. A csapat elsődleges célja a bennmaradás, közben egy olyan gerinc kialakítása, amely a következő bajnokságban a megyei I. osztály meghatározó, erős középcsapatává teszi, miközben akár az első hét közé is odaér. Érkezett: Kis K., Szabó I., Koncz K., Szecskó T., Horváth R. (mind HFC), Mihály R., Pataki Cs. (mindkettő Szentes), Bodzás Á. (Fábiánsebestyén), Tóth R. (H. Astra), Katona Zs. (Székkutas), Galambosi D. (újrakezdte); távozott: Gyapjas Cs., Szíver Zs., Szilágyi V. (mind Szegvár), Schuszter O. (Székkutas), Földesi M. (Pálmonostora).

Felkészülési mérkőzések, február 6. (szombat), 11: Mindszent–Fábiánsebestyén; febr. 10. (szerda), 18: Mindszent–Székkutas, febr. 13. (szombat), 11: Fábiánsebestyén–Mindszent; febr. 17. (szerda), 18: Szentes–Mindszent; febr. 20. (szombat), 11: Szegvár–Mindszent, febr. 24. (szerda); 18: Mindszent–Szentes; febr. 27. (szombat), 11: HFC–Mindszent.

A csapat legeredményesebb játékosai: Oláh Csaba és Nana Mihály 6-6 góllal (13. a góllistán).

14. RÖSZKE 13 PONTTAL

Az előző együtteshez hasonlóan a Röszke is január 19-én vágott bele a munkába. Az együttes célja a magabiztos bennmaradás. A nyáron is ezt fogalmazták meg a határ menti településen, és az idény nagy részében úgy is állt, a 11–12. hely környékén, ám a hajrá nem sikerül túl jól, ezért mondja Berki István edző: nem reális a jelenlegi pozíció. Távozó nincs, érkezett Nagy Kristóf (Jánoshalma), visszatér Sztuparity Gábor.

Felkészülési meccsek, február 7. (vasárnap), 13: Röszke– Bordány; febr. 14. (vasárnap), 13: Röszke–Algyő II.; febr. 21. (vasárnap), 13: Algyő II.–Röszke; febr. 27. (szombat), 13: Bordány–Röszke; febr. 28. (vasárnap), 14: Röszke–Szatymaz; március 3. (szerda), 15: Röszke–FK 1899 Szeged.

A csapat legeredményesebb játékosai: Tanács Attila és Szalma István 5-5 góllal (20.).

15. KISKUNDOROZSMA 11 PONTTAL

Heti két edzéssel indított, majd a héten eggyel emelte a tréningek számát Szabó Zsolt, a Kiskundorozsma trénere, aki kétszer szabadtéren, egyszer teremben nyúzza tanítványait, míg jövő héttől bekerül még egy-egy edzőmeccs is a programba. A cél itt is a biztos bennmaradás, mégpedig a 10–12. hely, azaz a gyengére sikerült ősz után egy sikeresebb tavaszban bíznak Dorozsmán. Érkezők: Győri R. (Bordány), Tombácz G. (Universitas), Krisztin T. (Balástya), Túri B. (Kecskemét II.), Lukovics D. (Tisza Volán U19) – egyelőre. Távozott: Szászi A. (Forráskút), Makai Á. (Tisza Volán U19), Kőszegi Sz. (Tiszasziget).

Edzőmeccsprogram, február 13. (szombat), 11: Kiskundorozsma–Tápé; febr. 20. (szombat), 11: Üllés–Kiskundorozsma; febr. 28. (vasárnap), 14: Zsombó–Kiskundorozsma.

A csapat legeredményesebb játékosa: Kőszegi Szabolcs 9 góllal (8.).

16. SZENTESI KINIZSI 6 PONTTAL

Heti három edzéssel ugyancsak január 19-e óta tréningeznek a Kinizsi labdarúgói. A gárda mindössze hat pontot szerzett ősszel, így nem is lehet más a célja, mint a több pont gyűjtése, ezzel párhuzamosan pedig a bentmaradás kiharcolása. Elment a csapattól Mihály R., Pataki Cs. (mindkettő Mindszent) és Gömöri Z. (UTC), érkezett, illetve újrakezdte Gránicz Sz. és Nyerges T.

Edzőmeccsprogram, február 10. (szerda), 18: Szentes–Mindszent; febr. 13. (szombat), 10: Szentes–Kunszentmárton; febr. 27. (szombat), 10: Szentes–Csanytelek. Tervben van még a Nagymágocs, a Kunszentmárton és a Mindszent elleni további mérkőzés is.

A csapat legeredményesebb játékosa: Mihály Róbert 6 góllal (13.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit MetalCom-Szentes: könnyű győzelmek

A női vízilabda OB I felsőházi középszakaszát a magyar utánpótlás-válogatott elleni hazai dupla meccsel kezdte meg a Hungerit MetalCom-Szentes. Tovább olvasom