Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Megyei foci: ˝osztályozás˝ folyamatban

Eldőlt: a Székkutas labdarúgócsapata hiába végzett a második helyen a megyekettőben, nem vállalja a feljutást.
– Mivel a pályánkon felújítást végeznek a szezon elején, jó pár idegenbeli meccsel kell majd kezdenünk – ez a megerősödött megyeegyben akkora hátrányt jelentene, amelyet nem bírnánk el. Emellett a játékosok is arról nyilatkoztak, hogy a munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudnának annyit edzeni, amely a megyeegyhez kell, így nem váltunk osztályt – mondta Horváth Zoltán klubelnök.

Megírtuk: mindez azt jelenti, hogy előbb a megyekettes harmadik Tiszaszigetet, majd a megyeegyes 12., legjobb kiesőnek számító Nagymágocsot kéri fel a szövetség. Információink szerint a Tiszasziget feljutására kevés az esély, a klubnak ugyanis nincs ehhez elegendő utánpótláscsapata. Bár a végső szót csak a jövő héten mondják ki, jelenleg valószínűbb, hogy maradnak a megyekettőben. Így pedig a Nagymágocs lehet a nevető harmadik, amely mégsem kényszerül búcsúzni a megyei I. osztálytól.

Korábban

Vállalja-e a megyeegyes szereplést a feljutást kiharcoló Székkutas? – ettől a kérdéstől függ leginkább a megyei labdarúgó-bajnokságok osztályainak mezőnye. Azért már sok a konkrétum – ilyen a Kiskundorozsma visszalépése is –, de végleges verzió csak a jövő héten lesz.

A 2013–2014-es szezonban 16 csapattal rajtol el a Csongrád megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokság, illetve az eddigi három helyett négy csoportban küzdenek majd a megyehármas együttesek.

Megyei I. osztály

Az utóbbi évek legerősebb megyeegyes bajnoksága előtt állunk. A 16 csapatból négyen „felülről érkeznek", az NB III-as kiesők közül a Mórahalom, a Tisza Volán, a Makó és a Hódmezővásárhelyi FC is a negyedosztályban szerepel jövőre, csakúgy, ahogy a Tápé, amely a bajnoki címe után az osztályozón nem tudta kiharcolni a feljutást. Benn maradt az Algyő, a Csanádpalota, az Ásotthalom, a Csongrád-Turbó, a Sándorfalva, az SZVSE, az FK 1899 Szeged és a Kistelek. Szintén benn maradt volna a Kiskundorozsma, ám mivel a csapat szoros együttműködésben volt a Szeged 2011 NB II-ből kieső együttesével, annak Gyulára költözése után nem neveztek az osztályba.

A megyekettőből a feljutást a Szentesi Kinizsi és a Székkutas harcolta ki: előbbi él is a lehetőséggel, utóbbi viszont még nem döntött erről. A klubtól kapott információk szerint ma már végleges lehet, melyik osztályba neveznek. Az tűnik valószínűbbnek, hogy maradnak a megyekettőben.
A Kiskundozsma helyén a feltöltési sorrend alapján a tizenegyedik UTC maradhat az osztályban, ha pedig a Székkutas visszalép, előbb a megyekettes harmadik Tiszaszigetet, majd a megyeegyes 12. Nagymágocsot kéri fel a szövetség.

Ami biztos: a fehér mezes Kiskundorozsma nem vállalja a megyei I. osztályú szereplést. Fotó: Schmidt Andrea
Ami biztos: a fehér mezes Kiskundorozsma nem vállalja a megyei I. osztályú szereplést.
Fotó: Schmidt Andrea

Megyei II. osztály

Mivel a megyeegytől sok minden függ, a megyei II. osztályban is akadnak kérdőjelek. Érkezne „felülről" a Röszke, a Bordány, a Mindszent és a HFC II., ám információink szerint a Röszke csak a megyeháromba adta le nevezését, a HFC II. pedig még nem döntött erről. A tavalyi szereplés alapján az osztályban marad a Contitech-Makó II., a Szőreg, az Üllés, a Rosmarin Zrt. Mártély, a Tömörkény, a Csengele, a Zsombó, a Gyálarét és a Csanytelek, míg a Fábiánsebestyén sorsa a vásárhelyi döntéstől függ. A megyeháromból a Deszk és a Kiskundorozsma II. vállalta a feljutást – utóbbi együttes a megyeegyes gárda megszűnése miatt egyszerűen csak Kiskundorozsmaként folytatja.

A tizenhatos létszámhoz két csapat hiányzik még: ha egyikük sem vállalja a feljutást, ez a kettő a Székkutas és a Tiszasziget lesz, ha valamelyik viszont osztályt vált, akkor a Nagymágocs érkezhet a megyeegyből.

Megyei III. osztály

Megyénk legalsó osztályába 52 nevezés érkezett a tavalyi 41-hez képest. Jövőre már négy csoportban küzdhetnek a csapatok, amelyek között olyanok is szerepelnek majd, mint az újjáalakuló Kiszombor, az ASS-Makó, az FK 1899 Szeged II., a Szentesi Kinizsi II., a Kecskés EAC, a Csanytelek II. és a Csongrád III.

Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának versenybizottsága várhatóan jövő hétfőn dönt véglegesen az osztályok mezőnyéről, majd egy héttel később ejtik meg a sorsolást. A megyeegyben és a megyekettőben augusztus 17-én, a megyeháromban várhatóan augusztus 24-én indul az új szezon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kardos Róbert meccset nyert első világeseményén

Az alapcélt teljesítette, azaz meccset tudott nyerni a junior Eb-n Kardos Róbert, az SZVSE és a… Tovább olvasom