Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Megyei futballkörkép

Csongrád megye – Beindult a nagyüzem a megyei labdarúgócsapatoknál. Mindennap friss hírekkel jelentkezünk a klubok háza tájáról.
A Csongrád megyei labdarúgócsapatok életében pörögnek az események: a többség edzőmeccsel hangol, mások az utánpótlást és/vagy a játékoskeretet erősítik.

CSLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatóságának néhány hónapja új utánpótlás-igazgatója van. Lóczi István megyei segítője Cs. Tóth Zoltán (39) lesz, feladatai között szerepel a megye tehetségeinek felkutatása és gondozása; az edzések és a tehetségek legjobb egyesületbe való irányítása; a déli, úgynevezett tartományi válogatottak kialakítása; határmenti mérkőzések szervezése; a tehetségek Szegeden tartása, ezzel biztosítani hosszú távon Szeged utánpótlását; a szegedi élutánpótlás támogatásának segítése; a nyílt rendszerű akadémia kialakítása; valamint szoros együttműködés fenntartása a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémiával. Mindezek megvalósítása három alközpontban, ezen belül kilenc kiskörzetben történhet meg az alsó szinten (U7, U9, U11) tornák szervezésével és a tehetségek regisztrálásával, havi gondozásával, a felső szinten (U12, U13, U14) pedig a válogatottak kialakításával és mérkőzéseik szervezésével, heti rendszerességű alközponti tehetséggondozással.

Kiskundorozsma

A megyei I. osztályú labdarúgócsapat ma edzőmeccset játszik, mégpedig 18 órától a megyekettes FK 1899 Szeged ellen a dorozsmai pályán. A találkozón már jelen lesz a helyi fiatalok alkotta együttesek új szakmai vezetője, az egykori válogatott Urbán Flórián is, aki a Kiskundorozsma ESK teljes utánpótlásáért felel. Urbán állása a fővárosi REAC-nál megszűnt, a jövőben több időt tölt majd Szegeden, így kerülhetett szóba szerepvállalása Dorozsmán. Ottlik Sándor edző csapata szombaton délelőtt Hódmezővásárhelyen, az NB III-as HFC ellen játssza újabb felkészülési mérkőzését.

IKV Alsóváros

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő IKV Alsóváros csapata megkezdi felkészülését a 2011–2012-es versenyszezonra. Az első összejövetelt szombaton 10 órától tartják, a keret valamennyi egykori, jelenlegi és leendő játékosát a Szabadság téri Marika presszóban várja a klub mindenese, Pipu és Kiss Ferencedző. Az egyesület megrendezi a hagyományos Marika-kupát is, amely augusztusban, egy később kijelölendő időpontban lesz.

HFC II

A megyei II. osztályban szereplő együttes egy hete kezdte meg a felkészülést új edzővel, Dezső Ferenccel. Egyelőre még nem alakult ki a keret, ez nagyban függ az NB III-as első csapattól is. Az első edzőmeccset holnap 18 órakor játssza az együttes a HFC III. ellen. További program: július 23., 13 óra: HFC II.–Szentesi Kinizsi; július 30., 11: HFC II.–Székkutas; augusztus 3., 18: HFC II.–Mártély; augusztus 6., 11: HFC II.–Székkutas; augusztus 10., 18: Szentesi Kinizsi–HFC II.

Csongrád-Turbó

Hétfőn a Csongrád-Turbó együttese is nekifogott a munkának, sőt csütörtökön 18 órától Kunszentmártonban már edzőmeccset is játszik. A megyei I. osztályban szereplő együttesből távozott Bárdos László, míg érkezett Nagy Ádám Fábiánsebestyénből, illetve visszatért Csanytelekről Papp Zoltán. Az együttes a jövő héten már több teszttalálkozón is pályára lép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportlegendák: Savanya Norbert a sportág klasszisa

Közeleg a vásárhelyi búvárúszó vb, a sportág szegedi klasszisára, a fiatalon elhunyt Savanya Norbertre emlékezünk. Tovább olvasom