Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Megyei utánpótlásbázisok: Hódmezővásárhelyi KK

Sorozatunkban a megyében dolgozó utánpótlás-nevelő bázisokat mutatjuk be, a következő a Hódmezővásárhelyi Kosárlabda Klub, amely tavaly alakult meg a HLKK-ból. Három általános iskola a bázisuk, összesen 145 gyerekkel foglalkoznak.
Tizennégy évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Vásárhelyen a HLKK, vagyis a Hódmezővásárhelyi Leány Kosárlabda Klub, amelyet az alapító, Szilágyi László tavaly meg akart szüntetni. Erről értesült Molnár Lajos, aki szerb barátjával – utóbbi Szentesen már működtetett kosársulit – az összehívott küldöttgyűlésen átvette az egyesületet. A névből tavaly júliustól kihagyták az L betűt, mivel fiúk és lányok képzésével egyaránt foglalkozik a két edző, a már említett Molnár Lajos (egyben klubelnök) és Hankó Emánuel.

– Tízéves program, terv alapján dolgozunk három vásárhelyi általános iskolával, a Kertvárosival, a Varga Tamással és a Klauzállal állunk kapcsolatban – közölte Molnár Lajos – és a különböző korosztályokban 145 gyereket képzünk. Három csapattal veszünk részt a különböző tornákon: az elsőben 1998–2000-es, a másodikban 1999–2001-es, a harmadikban 2001–2003-as születésű fiatalok pattogtatnak. Utóbbi ígéretes generáció, több tehetség található benne, de pedagógiai okokból nem említenék meg név szerint senkit. A korcsoportokban azért tapasztalhatók átfedések, mert a tehetségesebbek már az idősebbekkel készülnek.

Sok az ügyes gyerek a HKK-ban.  Fotó: DM/DV
Sok az ügyes gyerek a HKK-ban.
Fotó: DM/DV

Az említett együttesek 20-20 fős kerettel dolgoznak, és edzéseiket a főiskola tornacsarnokában tartják. Molnár elmondta, az első két évben, vagyis 2012 márciusáig nem keresnek meg szponzorokat, tagdíjból és a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítványtól kapott támogatásból működnek, utóbbira pályázni lehet. Külföldi kapcsolatokat is ápolnak, amely a munkában sokat segít a vásárhelyi szakembereknek, akik úgy tervezik, 5–6 év múltán már összeállíthatnak olyan csapatot, amely valamelyik felnőtt pontvadászatban is megméretheti magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Péter: Csúcs ez az év!

Nagy Péter (25), a Szegedi Lelkesedés SK válogatott súlyemelője hivatalosan is Universiadé-aranyérmes lett, erről a nemzetközi szövetség értesítette. Tovább olvasom