Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Megyei utánpótlásbázisok: Szegedi Tigers KBSZSE

Szeged - Sorozatunkban megyei utánpótlásbázisokat mutatunk be, ezúttal a Szegedi Tigers Kick-box és Szabadidő Sportegyesület következik – a megszokott péntek helyett egy nappal később, szombaton.
Jövőre lesz harmincéves a Szegedi Tigers Kick-box és Szabadidő Sportegyesület. A klub 1983 óta létezik és fejlődik, és az alapító, Németh Ferenc, aki elnöke a Tigersnek (magyar jelentése: tigrisek), talán nem is gondolta akkor, hogy amit bő három évtizede elkezdett, az ennyire életképes lesz. Ám a tények is mutatják: bizony életképes. Erre bizonyság az a nagyjából száz sportoló, aki rendszeres látogatója az SZTE Hattyas sori létesítményében az edzéseknek.

– Hozzám tartoznak a tatamis szakágak, míg a ringesek Stricz Richárdhoz és Stricz Olivérhez – mondta Kovács Sándor, aki egykor maga is űzte a kick-boxot, például még a klub alapításának évében is. – Ha valaki lejön hozzánk, azt szoktam mondani neki: egy nagy családba került, a küzdősport pedig az életre neveli.Amikor azt kérjük, mondjon néhány olyan nevet, akire tanítványként büszke, Kovács Sándor nem akar kifogyni a felsorolásból. Sorjáznak a nevek, akik egykor vagy most bizonyítékai a Tigersben folyó minőségi munkának: Molnár Csaba, Filó Andor, Stricz Olivér, Székely Dániel, Zatykó Zita, Kovács Ádám, Pesti Benedek. Az egyesület sokoldalúságát pedig azok az események igazolják, amelyeken nemcsak elindult, hanem gond és fennakadás nélkül meg is szervezett a Tigers.

– Ilyen volt Szegeden 2005-ben a világbajnokság, de ilyen évről évre a világkupa a műjégpályán, az idei ringes magyar bajnoki második forduló, éveken át a semi-contact csapatbajnokság, illetve a Geoview Mikulás-kupa, amelyet nemrég tizenharmadik alkalommal bonyolítottunk le – sorolta Kovács Sándor.

A klub nemcsak haladókkal és felnőttekkel, hanem kezdőkkel és gyerekekkel is foglalkozik: keddtől péntekig minden este elérhetők az SZTE Hattyas sori komplexumának egyik épületében. – Bárki jöhet hozzánk a négy és fél éves gyerekektől kezdve, a lényeg mindig ugyanaz: a kick-box kitartásra, önfegyelemre neveli majd – jegyezte meg végül Kovács Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettársak összecsapása

Belgrád - A magyar női kézilabda-válogatott tétmérkőzésen legutóbb hét éve, a 2005-ös szentpétervári… Tovább olvasom