Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Mentoredző segíti a megyei jégkorongot

Marius Gliga személyében nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakember lett a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának vezetőedzője. A román tréner a Magyar Jégkorong Szövetség regionális mentoredzői programjában került Szegedre, és a klubfeladatai mellett a megye és a régió fejlődéséért is felel.
A Magyar Jégkorong Szövetség regionális mentoredzői programot indított, amelynek lényege, hogy a szövetség által kiválasztott és finanszírozott szakemberek segítsenek fejleszteni az adott térség hokisportját. Szegeden a román Marius Gliga kezdte el ezt a munkát augusztus elején, akit csütörtökön sajtótájékoztatón mutatott be a szövetség, valamint a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata, ahol vezetőedzőként is dolgozik majd.

– Végre sikerült megtalálnunk azt a személyt, akire szükségünk volt a régió jégkorongjának fejlesztéséhez. Marius veretes múlttal rendelkezik, bízunk a tudásában – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

Gliga régóta dolgozik a legmagasabb szinten az utánpótlásban, többek között a nemzetközi szövetségnél is, a 2012-es és a 2016-os ifjúsági téli olimpián részt vett a hokitorna levezénylésében.


 – Izgalmas munkába kezdtem bele, megtiszteltetés, hogy része lehetek ennek a programnak. Augusztus eleje óta dolgozom Szegeden, több edzőtáborban is jártam a gyerekekkel, látom, miben kell fejlődniük. Nagy potenciál van a régióban, azon leszek, hogy ebből kihozzuk a maximumot – mondta Gliga.
 
Gliga a nemzetközi szinten szerzett tudását igyekszik átadni. Fotó: Frank Yvette
Gliga a nemzetközi szinten szerzett tudását igyekszik átadni. Fotó: Frank Yvette

Egri Gergely, a szövetség sportigazgatója elmondta, amikor februárban elfogadták a 2025-ig terjedő stratégiai tervet, abban a mentorprogram volt az egyik legfontosabb pont. Szeged jó lehetőségekkel és erőforrásokkal rendelkezik ahhoz, hogy központtá váljon.

– Marius pontosan ismeri azt a folyamatot, hogyan lehet az alapoktól a versenyszintig jutni – fogalmazott Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke. – Szegedi feladatai mellett a környékbeli pályákat is bejárja majd, felügyeli a Kiskőrösön, Hódmezővásárhelyen, Szarvason, Békéscsabán, Szentesen, Makón elkezdődő munkát. A lelkesedés itt megvan a helyiekben, Marius ehhez biztosítja majd a szakmai tudást – tette hozzá.

Az egyik névadó szponzor, a Goodwill Pharma Kft. PR-menedzsere, Matuszka Tamás elmondta, gyógyszeripari cégként fél éve nemcsak a szegedi jégkorongba, hanem az egészséges életmódba is befektettek, éppen ezért jó látni, hogy az akkor felvázolt ötéves tervben minden a tervek szerint halad.

Pápai Miklós szerint mivel egyre több gyermek választja a jégkorongot Szegeden, fejlesztésekre is szükség van: jelenleg a hűtőberendezés cseréje zajlik a szegedi műjégpályán, amely így hosszabb jégidőt eredményez majd, emellett új öltözőket és egy 20×30 méteres gyakorlópályát is létrehoznak.

 – A mostani történéseknek később lesz jelentős hatásuk. Nem csak a hokit segítjük: a szövetség kiváló kapcsolatot ápol a gyorskorcsolyásokkal is, ezt az együttműködést pedig Szegeden is folytatjuk. Biztos vagyok benne, hogy nagy ütemű fejlődés előtt állnak a jeges sportok a városban – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyérmet kaptak a várostól is a vb-t megjáró szeged kajak-kenusok

Aranyérmet kaptak a várostól is a vb-t megjáró szeged kajak-kenusok
A szegedi városháza sajtótermében Szentgyörgyi Pál alpolgármester fogadta a racicei kajakos, kenus… Tovább olvasom