Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Mihók Olivér bajnok

Befejeződött a Magyar Sakkszövetségben rendezett 20 év alatti lányok és fiúk tízfős versenye.
A megyei játékosok közül Erdős Boglárka (ASS-Makói SVSE) öt pontjával a negyedik, míg Vályi Adél (Röszkei SK) 2,5 ponttal a kilencedik helyet szerezte meg. A fiúk mezőnyében Mihók Olivér (ASS-Makói SVSE) hat ponttal lett bajnok, míg Csonka Balázs (ASS-Makói SVSE) 4,5 ponttal a hetedik helyet szerezte meg. Tésik Csaba, aki Szegeden él, korábban a Maróczy SE versenyzője volt, most pedig a Kecskemét színeiben versenyzett, öt pontjával az ötödik helyen végzett.

A téli szünet után folytatódtak a különböző osztályú sakkcsapatbajnokságok, mégpedig az ötödik fordulóval. Az NB I-ben a Makó győzött, ezzel nyolcadik, az NB I/B-ben a Röszke is nyert, így második, míg a szegedi Maróczy SE helytállt a bajnokesélyes Dunaharaszti vendégeként, de kikapott, így a hetedik helyen áll. Az NB II-ben három Csongrád megyei csapat érdekelt, a Maróczy Géza SE II. (jelenleg 4.) és az ASS-Makói SVSE II. (5.) diadalmaskodott, míg a Röszkei SK II. (6.) kikapott.

Eredmények,

NB I: ASS-Makói SVSE–Vasas 9:3, a makói pontszerzők, győzött: Saric, Csonka, Farkas, ifj. Balázs T., Restás, Zakariás, döntetlent játszott: Mihók, Reis, Grünberg, Szalai, Csirik, Domány.

NB I/B: Röszkei SK–Lila Futó-Metinda 7,4:4,5, a röszkei csapatból győzött: Papp P., Jesenski, Papp Z., Péczely, Csúri, döntetlent játszott: Kállai, Vidic, Arbutina, Pacal, Adzic. Dunaharaszti–Maróczy Géza SE Szeged 8:4, a szegedi pontszerzők, győzött: Kopasz R., döntetlent játszott: Szabolcsi, Herpai, Bernáth, Barócsi, dr. Barcsi, Balogh.

NB II: Tákisz–Maróczy Géza SE II. Szeged 5:7, ASS-Makói SVSE II.–Békési TE 7,5:4,5, Gyula–Röszke SK II. 9:3.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevette a Szeged Beton az egri várat

Már sokadszor írt történelmet az A-Híd Szeged Beton. Tovább olvasom