Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Minden a Ciudadon múlik

Három fronton dolgoznak a Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetői. Egyrészt a december 3–4-ére kisorsolt BL-mérkőzésnek új időpont keresésén. Másrészt a Tatabánya elleni szombati bajnokira való felkészülésen, s harmadsorban pedig a klub megalakításának 35. és az első osztályú tagság 30. évfordulója kapcsán rendezendő második ünnepség megszervezésén.
Vadkerti Attila (7) sem szeretné, ha nem Szegeden játszana a Pick. Fotó: Miskolczi Róbert
Mindaddig, amíg nem sikerül a december 3–4-ére kisorsolt Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzéséről az újszegedi sportcsarnokban zajló kick-box-világbajnokság miatt más időpontban történő megtartásáról a Ciudad Reallal megegyezni, a Pick Szeged vezetői ezzel a gonddal kelnek és fekszenek.

Tárgyalás a televízióval

– Felvettem a kapcsolatot a Magyar Televízió vezetésével – árulta el Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke, majd így folytatta: – Mindenképpen megoldjuk, hogy az EHF és a saját elvárásunknak megfelelően a televízió közvetítse a nem mindennapi színvonalat ígérő összecsapást. Nagyon bízom abban, hogy a televízió kézilabda iránti szemléletében az utóbbi hónapokban bekövetkezett változás most is érvényesülni fog. Én egyébként a spanyol sztárcsapattól elegáns és sportszerű hozzáállást várok a mérkőzés idejének és helyszínének tekintetében. Először is a tárgyalásunk alatt felajánljuk a pályaválasztói jog felcserélését. Hogy december 3-án vagy 4-én nem mi, hanem a Ciudad Real legyen a pályaválasztó. Ha ezt nem fogadják el, akkor javasoljuk a december 6-át. Ha ebbe sem mennek bele a spanyolok, akkor vannak még további napokra szóló javaslataink. Egy mellett a végsőkig kitartok, Szegeden szeretném megnézni a két csapat BL-mérkőzését.

A második állomás

Az egyesület megalakításának 35. és az NB I-es tagság 30. évfordulójának méltó megünneplésére hónapokkal ezelőtt szervezőbizottság alakult. A Kővári Árpád vezette csoport már egy rangos esemény, a nemzetközi Volán-kupa megrendezésén túl van. Szombaton az ünnepségsorozat második állomása következik, amikor az egyesület színeiben megfordult összes játékost, sportvezetőt, edzőt, dolgozót meghívnak egy közös emlékezésre. A programról Kővári Árpád tájékoztatta lapunkat.

– A Pick Szeged–Tatabánya bajnoki mérkőzés megkezdése előtt az alapítókat szólítjuk először a küzdőtérre, majd az 1975-ös NB I/B-ben bajnokcsapat tagjait, akik feljutottak az első osztályba köszöntjük, végül pedig az 1977-es MNK-győztes tagjait szeretnénk megajándékozni. A mérkőzés szünetében az 1982-ben majd egy évvel később is MNK-győzelmet arató játékosokat szeretnénk megünnepelni. A bajnoki mérkőzés után az 1993-as Magyar Kupa-győzteseket köszöntük, végül pedig az egyetlen bajnoki aranyat nyerteket szólítjuk a parkettre, hogy a közönséggel együtt köszönjük meg a szép eredményt.

Együtt a közönséggel

– Kérem a drukkereket, hogy a 17 órakor kezdődő találkozó megkezdése előtt legalább 20 perccel foglalják el a helyüket, s ne rohanjanak el a hármas sípszó elhangzásakor sem. A sikerkovácsok mellett azokat is szeretnénk egy állófogadás keretében megajándékozni, akik nem rendelkeznek a legfényesebb éremmel, de hozzájárultak ahhoz, hogy a szegedi kézilabda nem csupán az országhatáron belül, hanem kívül is ismertté vált. Továbbá különdíjakkal is kedveskedünk az arra érdemeseknek – mondta a megyeszékhely kézilabdájának atyja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól belehúzott a Pick a BL-ben

Hiába fohászkodtak az égiekhez a szegedi kézilabdások, hogy csak spanyol vagy német csapatot ne… Tovább olvasom