Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Mindkét számában bajnok Dobó Zsombor

Mindkét számában bajnok Dobó Zsombor
Súlylökésben és diszkoszvetésben is korosztályos bajnok és csúcstartó az SZVSE 12 éves atlétája, Dobó Zsombor. Márton Anita edzője, Eperjesi László nem csak trénerként büszke a 187 centiméter magas tanítványra, hiszen az unokájáról van szó.
– Ő az unokám! – mutatott Márton Anita edzője, Eperjesi László az SZVSE-pálya dobókörében egy 187 centiméteres fiatalra. Pedig a tehetséges rokon, Dobó Zsombor csak 12 éves. – A családban már várjuk, mikor éri utol 192 centiméteres édesapját – tette hozzá viccelődve a tréner, majd unokája eredményeire tértünk rá.
 

Az edzést ugyanis azért látogattuk meg, mert az ifjú atléta belépett a serdülők közé, és ha már megvolt a lehetősége korosztályos országos bajnokságon indulni, akkor két alkalommal is a legjobb lett. A téli dobó ob-n 39,47 méteres eredménnyel lett az első a diszkoszvetők között, majd a terem ob-n 11,98 méteres teljesítménye után állhatott a dobogó tetejére a súlylökők eredményhirdetésénél.

– Nagy fölénnyel nyerte a versenyeket, és azóta is rohamtempóban fejlődik. Hétvégén a szentesi dobóversenyen már 12,48 métert ért el súlylökésben és 43,64 métert diszkoszvetésben. A testalkata remek ehhez a sporthoz, de nem a magassága a döntő faktor. Lehet, hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban, de szerintem ilyen gyors vállú gyermek Márton Anita óta nem volt. Csak úgy kilő a golyó, amikor elhagyja a kezét – mutatott a szakember az unokájára, pont, amikor az első lökésénél ezt mi is láthattuk a gyakorlatban.

Zsombor már háromévesen kitalálta, hogy sportolói karrierre tör, és azóta állandóan jár nagyapjával az edzésekre – először csak figyelte a nagyokat, majd 9 éves kora óta ő is napról napra dobókörbe lép.
 

– Olimpikon szeretnék lenni – válaszolt Zsombor, amikor a legnagyobb álmáról kérdeztük, majd mondott egy közelebbi célt is.

– A serdülő ob-n diszkoszvetésben szeretném megdönteni az 52 méter 43 centiméteres korosztályos csúcsot, amit klubtársam, Gábor Levente tart – árulta el Zsombor, aki a 9, 10 és 12 éveseknél tartja a korosztályos csúcsot súlylökésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerettagok maradtak a szegedi evezősök

Kerettagok maradtak a szegedi evezősök
Versenypálya hiányában a Magyar Evezős Szövetség a csepeli Kis-Duna-szakaszon tartotta a válogatott-tagságért a versenyét. Tovább olvasom