Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Mit vár az idei esztendőtől?

Mit vár az új évtől? – tettük fel a nem túl eredeti, de feltétlenül aktuális kérdést ismert szegedi és Csongrád megyei sportszemélyiségeknek. A válaszok realisták, egyben reménykedők és optimisták; de vannak olyanok is, akik merészen terveznek 2009-re.
Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának elnöke, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségének tagja: – Klubcsapatomtól azt várom, hogy teljesíti az elé tűzött elvárásokat, jelesül, hogy mind a bajnokságban, mind pedig a LEN-kupában a négy közé jut. Utóbbiban valamivel könnyebb a helyzetünk, ott minden esélyünk adott erre. Az OB I-ben nehezebb lesz az elődöntőbe kerülni, de ez a cél is teljesíthető. Az egyetemes magyar férfi pólótól meg azt várom, hogy az átalakulás előtt álló válogatott megújul, az újak bekerülésével is erős csapatunk marad. Az utánpótlás területén pedig nagy előrelépésben reménykedem.
Vadkerti Attila, a Pick Szeged kézilabdázója: – A 7-es szám bűvöletében élek, és 2007-ben ez be is jött, mert szinte tökéletes évem volt: megnősültem, megszületett a kislányom és bajnokságot nyertünk. Idén 27 éves leszek, és ennek apropóján azon gondolkoztam, jó lenne, ha a magánéletben és a karrieremben ismét történne valami kiemelkedő esemény. Egy KEK-győzelem például történelmi tett lenne Szegeden.
Fürész Emőke, a Szeviép-Szeged kosárlabdázója: – A 2009-es évtől új lakásba költözést remélek, a csapattól pedig természetesen érmet várok. El tudnék képzelni egy lottóötöst is, igaz, ehhez talán többször kellene játszanom. Szorítok a pólósok sikereiért, hiszen kedvesem, Varga „Pepe” révén ott is érdekelt vagyok, és kívánom a női kosárlabda-válogatottnak, hogy minél jobban szerepeljen az Európa-bajnokságon. Sajnos a térdem miatt én már csak szurkolóként segíthetek a lányoknak.

Némethy László, a Legrand-MetalCom-Szentes futsalcsapatának edzője: – Bennmaradást várok a csapattól, semmi mást. Bízom abban, hogy együtt marad a keret, a sérültek felépülnek, és akkor nem kell majd izgulnunk. Biztos én is hibáztam, viszont edzőként még a tanulófázisban vagyok. Azt látom, hogy a játékosok elfogadják, amit mondok, és a jó kapcsolat megmarad köztünk a sikerhez, azaz a bennmaradáshoz.
Karsai Ferenc, a GabonaTransz- Szeged férfi tekecsapatának elnöke: – Szeretnénk a bajnoki címet megvédeni a gárdával, a Bajnokok Ligájában a négy közé, majd a koblachi négyes döntőben a fináléba jutni. A játékosokra még egyéni feladatok is várnak, hiszen előbb az országos bajnokságon, később pedig a csapat-világbajnokságon is helyt kell állniuk. Ez az esetükben nem lehet más, mint az első hely. És utána még ott lesznek az őszi megmérettetések, azaz lesz megint feladat bőven.
Horváth Tamás, a Bodrogi Bau- Szentesi VK vízilabdázója: – Csapatomtól természetesen a biztos bennmaradást várom. Ha összeállunk, összecsiszolódunk, akkor nem lehet gond. A minimális cél tehát a 11. hely elérése, de legszebb álmaimban a tavalyi, 8. helyezésünk megismétléséről sem tettem le. Magamtól olyan masszív, stabil, hullámvölgyektől mentes teljesítményt remélek, amit mások is elvárnak tőlem.
Wolf Alexandra, az ASA-Consolis- HNKC kézilabdázója: – Igyekszem majd úgy csinálni a dolgokat, hogy az előzőhöz képest jobb, sikeresebb évem legyen. Azt szeretném, hogy az alapszakasz zárásáig tartsuk meg jelenlegi negyedik helyünket, szuper lenne, ha megvalósulna. A magánéletben pedig hogy a nyáron, június 20-án tartandó esküvőmön minden jól sikerüljön. Vásárhelyen kelünk egybe egy helyi fiúval, Szilágyi Szabolccsal – egy éve ismerkedtünk meg, szerelem volt első látásra –, ami azt is jelenti: minden bizonnyal végleg letelepedek a városban.
Sóti Lajos, a Hungerit MetalCom-Szentesi VK női pólócsapatának technikai vezetője: – Az előző két bajnokságban egyaránt be kellett érnünk a negyedik hellyel. Most ott akarunk lenni a dobogón! A nehézségek ellenére – együttesünkből sokan egyetemre, főiskolára járnak, emiatt az edzések látogatottsága nem éppen optimális – is van annyi ebben a társaságban, hogy az évad végén bronzéremmel gazdagodjon. A címvédő Domino a favorit, a Dunaújváros is valamivel esélyesebb nálunk, de ha kijön a lépés, vele nagy harcban lehetünk.
Hernádi Gyula, a Hód TC elnöke:
– Vezetőként szeretném anyagi biztonságban tudni klubomat, és azt kívánom, folytassuk sikersorozatunkat, nyerjük meg újra a csapatbajnokságot. Az utánpótlás-nevelést új alapokra akarjuk helyezni, hogy még több gyerek ismerhesse és szerethesse meg nálunk a teniszt. A családban az otthoni békét, nyugalmat tartom a legfontosabbnak, így együtt könnyebben átvészelhetjük a nehéznek ígérkező 2009-es évet.
Kolozsvári János, a Makó FC labdarúgógárdájának edzője: – Csapatomtól azt várom, hogy tavasszal úgy szerepeljen, mint az őszi szezon utolsó öt fordulójában, amikor is az addigi 11 pontunkat 10-zel megtoldottuk. Nem járok a fellegekben, már akkor elégedett leszek, ha az évad végén az NB II Keleti csoport első kilenc helyének egyikén végeznénk. Nem lenne hátrányunkra, ha az ősszel tapasztalt sérüléshullám elkerülne bennünket. Végül, de nem utolsósorban azt várom 2009-től, hogy javuljon infrastrukturális helyzetünk, legalábbis bírjuk Buzás Péter polgármester támogatottságát egy új füves és műfüves pálya megépítésénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az idei esztendőtől?

Mit vár az új évtől? – tettük fel a nem túl eredeti, de feltétlenül aktuális kérdést ismert… Tovább olvasom