Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Mocorgó FC: megismerték a nevüket

260 gyermek ismerkedhetett meg a labdarúgás alapjaival a mindszenti Mocorgó FC-ben. Az egyesület az óvodától 11 éves korig foglalkozik a fiatal futballistákkal, akik a Mindszent SE-ben és a HFC-ben megfelelő alapokkal folytatják pályafutásukat.
– Kényszerhelyzetben alakultunk meg 2006-ban: a Bozsik-program átszervezésekor Mindszenten több fiatal korosztály is magára maradt, a szülők pedig keresték a lehetőséget gyermekeik sportolására. Mivel már hiányzott a futball, amikor felkértek, elvállaltam a Mocorgó FC megszervezését – mesélt a kezdetekről Gyarmati Mihály, az egyesület elnöke.

A sportvezető neve ismert Mindszenten, a 75 esztendős szakember korábban hosszú évekig a Mindszent SE elnöke volt, a klub egyik legnagyobb sikerét, a megyeegyes ifjúsági bajnokság megnyerését is vele érte el a nyolcvanas évek közepén.

– Mivel a Mindszent SE az előkészítő korosztálytól edzi a fiatalokat, mi az óvodától 11 éves korukig foglalkozunk a futballistapalántákkal. Három csapat, az U7-es, az U9-es és az U11-es működik egyesületünkben, jelenleg 44-en sportolnak nálunk hetente két edzésen. Öt év alatt több mint 260 gyermek húzta magára a Mocorgó FC mezét, a legelső évfolyamunkból Csatlós Tamás például már a Mindszent felnőttkeretének tagja – mesélte.

Mindszenten egyre több gyerek jár futballedzésre.    Fotó: DM/DV
Mindszenten egyre több gyerek jár futballedzésre.
Fotó: DM/DV

Az egyesület nevét egyre jobban megismerték az országban, a kezdeti meghívásos tornák után több országos megmérettetésen is részt vettek, háromszor már a neves üllői úti utánpótlástornán is szerepelhettek.
– A gyermekek edzését Sátor Gábor kollégámmal kezdtük, azóta az edzői csapathoz három B licences kolléga, Tóth Zoltán, Sátor Attila és Korom Ernő csatlakozott. Sőt ettől a szezontól már kapusedző is foglalkozik a gyermekekkel, a korábbi mindszenti hálóőr, Szentes-Bíró Béla igyekszik megkedveltetni a posztot a fiatalokkal – mondta.

Az elnök azt is elárulta, erőfeszítéseik a szülők segítsége nélkül hasztalanok lennének, közösen viszont képesek minőségi munkát végezni. Ezt bizonyítja, hogy a Mocorgó FC-ből induló Kallai Zsolt és Ugrai Bendegúz is ma már a HFC-ben készül az ország egyik legjobb futballintézményének számító felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz Kadet-érem

A fővárosban rendezték meg a Budapest-kupa jégtáncversenyt, amelyen a szegedi Kadet SE sportolói is… Tovább olvasom