Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

MOL-Pick Szeged: Sierra jól érzi magát a kapuban

Kézilabda, Szeged - Testnevelő tanári végzettsége már van, jelenleg sportszervezői képzésen vesz részt az internet segítségével hazájában José Manuel Sierra, a MOL-Pick férfi kézilabdacsapat világbajnok kapusa. A 36 éves spanyol sportoló, aki bolondul a technikai kütyükért, családjával, feleségével és két fiával költözött Szegedre.
36 évesen költözött családjával a nyáron Párizsból Szegedre José Manuel Sierra. A 2013-ban világbajnoki címet szerző spanyol kapus a MOL-Pick kézilabdacsapatával írt alá kétéves szerződést. Sierráékkal a belvárosba beszéltünk meg találkát, ám sajnos az egyik gyermek megbetegedett, így csak az édesapa tudott eljönni – őt kértük meg, hogy mutassa be a családot.

Akció a bérleteseknek

A MOL-Pick Szeged november 5-én, szerdán 18 órától a Csurgó ellen játszik bajnokit az újszegedi sportcsarnokban. A klub akciót hirdet: eszerint a bérlettel rendelkező drukkerek a meccsre két szurkolót 1500 forintért hozhatnak be. Számukra csak a meccsnapon lesz jegyárusítás, a pénztár 15 órakor nyit. Egy bérletes csak egyszer veheti igénybe a kedvezményt!
– 2002-ben találkoztam későbbi feleségemmel, Begoniával, akivel 2007-ben házasodtunk össze. Spanyolországban egy nagyáruházban dolgozott, jelenleg viszont óvó- nőnek tanul. Két gyermekünk van, Hugo öt-, Marco kétéves. Ők hárman számomra a legfontosabbak – árulta el a kapus. Érdekesség, hogy Sierra a legutóbbi két szezont a párizsi PSG-nél töltötte, így gyermekei közül a bátyjához hasonlóan Valladolidban születő Marco eddig nem sok időt töltött Spanyolországban.

Párizst világvárosként nehéz összehasonlítani Szegeddel, mi mégis erre kértük a kapust.

– Talán furcsán hangzik, de nincs olyan nagy különbség. Persze Párizs hatalmas, de amíg Szegeden, ha úgy adódik, az egész várost bejárom egy nap, ott csupán abban a kerületben mozogtam, ahol laktunk. Szóval az életvitelünkben nem jelentett nagy változást a költözés,
csupán a barátok hiányoznak - mondta, majd hozzátette: egyelőre alig állítják meg a belvárosban, csak néhány Pick- drukker ismerte fel civilben.

Bár gyermekkora óta kézilabdázik, Sierra más területeken is képzi magát. Spanyolországban testnevelő tanárként végzett, az iskolában gyakorlata során Krivokapics Marko jelenlegi szegedi másodedző, akkori csapattársa gyermekének is tartott órát. Emellett elvégzett egy kétéves pénzügyi képzést, jelenleg pedig sportszervezői szakon tanul, leginkább sportos témájú rendezvények szervezéséről.

– Kifejezett hobbim nincs, amikor találok szabadidőt, azt igyekszem a családdal eltölteni. Nagyon érdekelnek azonban a technikai újdonságok, számítógépek, mobilok, így sokat bújom az internetet, és filmeket nézni is szeretek – árulta el.

Sierra: kisgyerekként mindig önszántamból álltam be a kapuba, jól éreztem ott magam. Fotó: Schmidt Andrea
Sierra: kisgyerekként mindig önszántamból álltam be a kapuba, jól éreztem ott magam. Fotó: Schmidt Andrea

36 évével a kapusok között nem számít öregnek, és egyelőre nem is gondolkozik a visszavonuláson.

– 2016-ig szól a szerződésem Szegeden, arra figyelek, hogy ebben az időszakban a legjobbat nyújtsam. Utána nem tudom, mi lesz: ha megy még a játék, folytatom, ha nem, akkor a civil életben próbálok szerencsét. Éppen ezért tanulok most is az internet segítségével Spanyolországban, a sportszervezői képzést mindenképpen szeretném befejezni – mondta Sierra, akit arról is megkérdeztünk, hogyan lett belőle kézilabdakapus.

– Még kisgyerekként, a futballpályán mindig önszántamból álltam be a kapuba, jól éreztem ott magam. Amikor elkezdtem kézilabdázni, nem volt kérdés, hogy ott is ez lesz a sorsom. Azt viszont, hogy mit szeretek ennyire a kapusposzban, nem tudom megmondani – tette hozzá mosolyogva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz Anita babát vár

"Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más… Tovább olvasom