Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Molnár család: labda sosem került a fa alá

Karácsonykor sem tudnak nem beszélni a kosárlabdáról a szegedi Molnáréknál, ám ilyenkor a sport mellett a „büngyürgetés" is legalább olyan fontos szerepet játszik a család életében.
Meg sem lepődik az ember, hogy a társasházuk udvarán egy ütött-kopott kosárpalánkot talál. Miért is lepődne, hiszen a Molnár családnál minden a kosárlabdáról szól. Az apuka, Molnár Csaba korábban Szegeden és Vásárhelyen volt élvonalbeli játékos, jelenleg a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák szakmai alelnöke. Két kisebbik fia, a 25 éves Miklós és a 17 éves Bence jelenleg is az A csoportos csapat keretéhez tartozik, míg idősebb fivérük, a 27 éves András válogatott játékos, jelenleg a Sopront erősíti.

– Természetesen elkerülhetetlen, hogy egy-egy családi ünnepen, tehát akár karácsonykor a sport, a kosárlabda szóba kerüljön. Az imádat még a nagyszülőktől ered, édesapám, Molnár Ferenc, vagy ahogy a pálya szélén ismerték, Lucifer Nagykőrösön honosította meg a játékot
– mondta Molnár Csaba.

De nemcsak a férfirészleg rajong a kosárlabdáért, Csaba felesége, Kisteleki Eszter is igazolt játékos volt korábban.

– A bátyáim az élvonalban szerepeltek, így én is hamar belekóstoltam a sportágba – avat be a részletekbe.

A kosárcsalád „kakukktojása" a legkisebb gyermek, a 15 esztendős Anna, aki a röplabdát választotta.

Eszter anyu, Csaba apu, András (balról), Anna, Bence és a képről betegség miatt hiányzó Miklós körében a kosárlabda gyakran téma. Fotó: Schmidt ANdrea
Eszter anyu, Csaba apu, András (balról), Anna, Bence és a képről betegség miatt hiányzó Miklós körében a kosárlabda gyakran téma. Fotó: Schmidt ANdrea

– Soha nem próbáltam ki a kosarat, és a tévében is csak mostanában tudom megnézni a tesóimmal. Azért természetesen a meccseikre sűrűn kilátogatok, és teljes erőből drukkolok nekik.

Ő tehát a szurkolót testesíti meg a családban, amiben profi: szobája falán Miklós meze és az Andrásról szóló cikkek egyaránt megtalálhatók.

– Szerdán még a Kaposvár ellen nyertünk bajnokit, de nem volt kérdés, hogy karácsonyra hazautazom – mondta András, és játszhatott korábban Szolnokon, Kecskeméten vagy Debrecenben, Miklóssal egyetemben az ünnepekre mindig hazatért.

Eltérő posztok

Úgy tűnik, a Molnár családban a játékhoz való tehetség igen, a pályán elfoglalt poszt viszont nem öröklődik: az édesapa, Csaba irányító, azaz az egyes poszton szerepelt korábban, míg a három fiúgyermek egytől egyig hátvéd, azaz a kettes poszton találja fel magát a legjobban.

– Sajnos nem sokat lehetek itthon: szenteste a szűk családdal ünneplünk, majd másnap a rokonokhoz látogatunk, 26-án viszont indulok vissza, hiszen másnap reggel edzésünk lesz.

Bence elárulta, számára is azért fontos az ünnep, mert ilyenkor több időt tölthet el bátyjaival, akiket – mivel édesapját nem látta játszani – a pályán példaképnek tekint.

– Szenteste minden a megszokott rendben zajlik: mivel a férjem hobbija a főzés, ő készíti a húsféléket, én a fa feldíszítése mellett a többi ételt vállalom, a gyermekek feladata pedig a lakás feldíszítése. A „büngyürgetésben" azonban mindenki részt vesz – mondta Eszter.
Miután kikerekedett szemmel néztem rá, el is magyarázta, mit ért „büngyürgetés" alatt.

– Ez a háziszaloncukor-készítés egyik részfolyamata, a csomagolás elkészítése, a pepecsmunka – árulja el.

– Gondolom, korábban minden fiúnak kosárlabda volt az ajándék karácsonykor – mondtam Eszternek.

– Nem így volt. Mivel labdából mindig tucatnyi volt itthon, az soha nem került a fa alá – árulta el.

Tudják, azok a labdák voltak azok, amelyek az udvari palánkot annyira elkoptatták.

Olvasóink írták

  • 1. Giga 2010. december 24. 12:34
    „Emléxem még a Deákos első két évemre, azokra a "kellemes", szívatós tesiórákra... Annyira nem kedveltem a tanár urat. Na meg a ha kell, ha nem kosarazásokra. Azt sem szerettem. Mondjuk még mindig jobban jártunk vele mint Engi Zolival és az ő szeretett korlátjával, gyűrűjével, stb.
    Amúgy meg Boldog Karácsonyt kívánok! ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körtvélyessy Péter döntőt kér a Jézuskától

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatát nyugodtan nevezhetnénk a nyugalom szigetének. Ez annak is köszönhető, hogy a klub elnökét Körtvélyessy Péternek hívják. Tovább olvasom