Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Molnár Miklós itthon tölti az ünnepeket

Hazatért Angliából Molnár Miklós, a Naturtex-SZTE-Szedeák korábbi saját nevelésű kosárlabdázója. A 28 éves, pályafutását fiatalon befejező játékos az ünnepeket Szegeden tölti, emellett bátyja csapatánál, pontosabban a Sopron B csoportos együttesénél újra edzésekre jár majd.
2012. április 4-én, a Zalaegerszeg elleni 91–77-es győzelem során játszott utoljára NB I A csoportos kosárlabdameccset Molnár Miklós. A szegedi Molnár család három kosaras gyermekének középső tagja akkor, mindössze 26 évesen visszavonult, és Angliába költözött.

– Nagyon sokat bajlódtam az Achilles-inammal, visszatérő fájdalmaim voltak, ezért hagytam abba a kosárlabdát. Londonban több helyen is pincérként dolgoztam, körülbelül másfél évet töltöttem kint – mondta Molnár Miklós.

Molnár Miklóst (jobbra) Angliában is meglátogatta testvére, András,
Molnár Miklóst (jobbra) Angliában is meglátogatta testvére, András, és annak barátnője, a szintén kosárlabdázó Vida Anna. Fotó: DM/DV

A korábbi bedobó a helyszínen nézte végig a Szedeák–Sopron élvonalbeli bajnokit, amelyen a vendégek 86–65-re nyertek. Ez a családjának mindig különleges meccs, hiszen a soproniaknál a legidősebb testvér, András játszik évek óta, míg a szegediek keretében ezúttal is ott volt a legkisebb fiú, Bence. Nagy kérdés, hogy ilyen esetben kinek szurkol a középső testvér?

 Csapatról csapatra

Molnár Miklós első csapata a Szedeák volt, saját nevelésű játékosa a klubnak. Szerepelt a Vásárhelyi Kosársuliban, Baján, Pécsett és Debrecenben is, utóbbi helyen előbb a B csoportos DEKE, majd az élvonalbeli Vadkakasok csapatában. Ezután Bonyhád, majd Dombóvár következett, és 2009-ben tért vissza a Szedeákhoz. Első évében B csoportos bajnok lett, ezután két szezonon át a legjobbak között is játszott.

– Be kell vallanom, ezúttal inkább a bátyámnak drukkoltam, az igazából számomra mindegy volt, hogy melyik csapat nyer. Éppen a meccsre értem haza, a repülőtérről Sopronba mentem, onnan pedig a csapatbusszal jöttünk Szegedre. Most néhány napot a családdal töltök, majd Bandihoz utazok látogatóba, hogy aztán karácsonykor ismét Szegeden legyen együtt a család – árulta el.

Éppen a karácsony volt az, ami miatt Miklós elhagyta a szigetországot.

– Mivel a munkahelyemen nem kaptam szabadságot, felmondtam. Nálunk a karácsony szent, a munkámnál sokkal fontosabbnak éreztem, hogy itthon legyek a szeretteimmel. Bár lehetőségem lenne, nem biztos, hogy visszatérek, inkább Ausztriában keresek munkát, ahová Sopronból is átjárhatok.

És hogy mi lesz a sporttal, a kosárlabdával?

– Angliában csak fociztam, de most újra elkezdek mozogni, a Sopron B csoportos csapatához járok majd edzésre. Hogy játszom-e még valaha, azt majd ráérek akkor eldönteni, amikor kiderül, bírja-e az Achillesem a terhelést – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Art Hotel Szeged: a sport otthona

Az már kiderült, hol, ám az még titok, kiknek adunk át elismeréseket a 2013-ban nyújtott sportteljesítményükért. Tovább olvasom