Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Molnár Tamás visszatér Szegedre

Vízilabda - Molnár Tamás (34) tíz év után tér vissza nevelőegyesületébe, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatába. A háromszoros olimpiai bajnok kétéves szerződést kötött a klubbal.
„Éljen!", „Papesz még mindig ott van a világ 3 legjobb centere között", „Isten hozott itthon, Tomi!", „Szegediként büszke vagyok dr. Molnár Tamásra" – csak néhány idézet internetes oldalunkról.

Hírportálunk számolt be elsőként a szenzációs bejelentésről –, a szurkolók ezekkel a mondatokkal kommentálták dr. Molnár Tamás Szegedre igazolását. A LEN-kupa-győztes együttes vezetősége kétéves szerződést írt alá a háromszoros olimpiai bajnokkal. Körtvélyessy Péter klubelnök boldogan újságolta, hogy hosszas egyeztetés után sikerült megállapodni a Papesz becenévre hallgató játékossal.

– Számomra nem visszalépés, hanem visszatérés a szegedi szerződés – kezdte a beszélgetést Molnár Tamás.

– Hosszabb távra tervezem, boldog vagyok, hogy tíz év után visszatérhetek a szülővárosomba. Én mindig szegedi maradtam, hiába töltöttem el hosszabb időt előbb az Újpestben, a Dubrovnikban, a Becsében, majd a Honvédban, minden a Tisza-parti városhoz kötött. A családom, a feleségem családja is itt élt, így rendszeresen jártunk haza, soha sem szakadtam el innen.

A kiváló játékos már említette, hogy tíz éve igazolt el a csapatból. Azóta igencsak kicserélődött a társaság.

– Varga Pepével még együtt játszottam, de Baksa Lacit is ismerem, hiszen a Beton kapusával a válogatottban készültem együtt. A többiekkel viszont még nem játszottam egy csapatban, de azért nem kell nekik bemutatkoznom, ismerek mindenkit.

Molnár Tamás újból csapattársként üdvözölheti Varga Pétert. Fotó: Frank Yvette
Molnár Tamás újból csapattársként üdvözölheti Varga Pétert.
Fotó: Frank Yvette

Molnár szerződése augusztus 1-jétől él. Érdekesség, hogy az olimpiai bajnok center augusztus 2-án ünnepli a születésnapját (34), így akár tortával is kezdheti az öltözői bemutatkozást.

– Három éve keresett meg először Körtvélyessy Péter elnök – folytatta a gondolatot a kiváló pólós –, idén már sikerült egymás kezébe csapnunk. Vonzott a szegedi lehetőség, a Honvédnál már nem éreztem azt az erőt, amit az elmúlt nyolc évben, ezért váltottam. Úgy gondolom, kiegyensúlyozott bajnokság lesz a következő, nincsenek kiemelkedő csapatok. A Betont a négybe várom, mert úgy érzem, idén is ott lett volna a helye. Jövőre pedig ott lesz.

Hosszasan most nem tudtunk Papesszal beszélgetni, mert a háttérben az ikrek arra kérték, hogy vegyen le a szekrény tetejéről egy játékot, amit nem értek el.

– Szólít a kötelesség, most a szabadság alatt a srácok kerülnek előtérbe, a játék jelenti az edzést, de ezek számomra kellemes tréningek – jegyezte meg végül Molnár Tamás.

Nemzetközi klasszis

Született: Szegeden, 1975. augusztus 2-án.
Családi állapota: nős, két gyermek édesapja, Manó és Hugó 2 éves.
Egyesületei: első egyesülete a Szegedi VSE (1998), nevelőedzője Kiss Lajos.
Hazai eredményei: ötszörös magyar bajnok (2002–2006) és magyar kupa-győztes (2007).
Nemzetközi sikerei: háromszoros olimpiai bajnok (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking), világbajnok (2003), kétszeres Európa Bajnok (1997, 1999), Euroliga győztes (2004).
Posztja: center

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyüzem a KM-túrán

Tömegsport - Eddig két állomáson van túl a KM- túra 2009 tömegsportrendezvény- sorozata. A nyáron… Tovább olvasom