Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Mórahalmon készülnek a szegedi ülőröplabdások

A szegedi Csakazért SE utánpótlás ülőröplabda-csapata Mórahalmon edzőtáborozik. A Békák becenévre hallgató kis csapat Csíkos Gábor és Petró János vezetésével tréningezik.
A Délmagyarország napilap szívügye a Csakazért SE utánpótlás ülőröplabda-csapata. Sokat írunk róluk, kollégáink rendszeresen meglátogatják őket, meccset játszanak velük, meglepetés-sportolókat visznek el egy-egy edzésre. Csíkos Gábor és Petró János évekkel ezelőtt kezdett el foglalkozni mozgássérült gyerekekkel, tanították meg őket ülőröplabdázni. A Medikémia Szeged bajnokcsapatának tagja, Csíkos Budapestre költözött, ő lett a női ülőröplabda-válogatott szövetségi kapitánya, így távol került szeretett csapatától. Azonban a kapcsolat megmaradt, Petró János révén mindenről értesül, és amikor csak teheti, meglátogatja a tanítványokat.

Közös fotón a Békák és a média válogatott.
Közös fotón a Békák és a média válogatott.

Hétfő óta Mórahalmon edzőtáborozik a kis csapat. Ez köszönhető kollégánknak, Horváth Leventének is, aki a közelmúltban egy pályázaton első helyen végzett a csapatról írt cikkével, és a nyereményt, azt a pénzösszeget, ami ezzel a sikerrel járt, a Csakazért SE-nek ajánlotta fel.

Mórahalmon Petró János mellett Csíkos Gábor is bekapcsolódott a munkába. Délelőtt és délután foglalkozások szerepelnek a programban, amelyeknek a sportcsarnok az otthona. Nemcsak a labda kerül előtérbe, hanem rengeteg ügyességi feladat is. A taktikai elemek gyakorlása, a helyezkedés, a blokk, a nyitás, a nyitásfogadás is fontos szerepet tölt be.
A gyerekek Mórahalomtól is sok segítséget kapnak, így mindennap szerepel a menetrendben egy nagy fürdőzés. Nemcsak lubickolnak a vízben, a két edző által meghatározott penzumot is le kell úszniuk. Persze a szórakozás is fontos, így rengeteg olyan program tölti ki az idejüket, ami a nevetésről, a jókedvről szól.

Csakazért SE. Magyarország egyetlen utánpótlás ülőröplabda csapata.

A fiatalok meghívására edzőmeccsre érkezett hozzájuk a lapunkra épülő Szegedi médiaválogatott. Komoly bemelegítés után a gyerekek – Csabi, Laci és Bogi vitték a prímet – az első játszmát 25:21-re nyerték, majd a másodikat 25:19-re a tollforgatók. Jöhetett a döntő szett, ami hihetetlen izgalmakat hozott. Petró edző remek húzásai – időkérés, cserék – hatékonynak bizonyultak, mert hiába volt meccslabdája az újságíróknak, a „Békák" végül 28:26-ra nyerték a szettet Tomi parádés ejtése után, így 2–1-re diadalmaskodtak.

Bittmann Emil, a VTV Szeged sportriportere mondta a meccs után, hogy amikor két éve először játszottunk a gyerekekkel, csak egy-két ütes jellemezte a meccset. Most pedig? Záporoztak a bombák, a remek szervák, jól működtek a blokkok, hihetetlen, mennyit fejlődtek a gyerekek, így teljesen megérdemelt volt a győzelmük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben a szabadidősport

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. a létesítményfenntartás mellett fontos szerepet vállal a szabadidősport szervezéséből is. Tovább olvasom