Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Mórahalom VSE: jöjjenek a fiatalok

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Mórahalom VSE labdarúgó-szakosztályához látogattunk el.
Csongrád megyében Mórahalom labdarúgását elsősorban a felnőttgárdával azonosítják. Korábban olyan egykori élvonalbeli futballisták vezették edzőként sikerre az együttest, mint Orosházi László és Major László, mostanság pedig Tóth Ákos eredményes munkája révén jegyzik a megyei első osztály legprímább csapatai között. Az egyesület elnöke, Busa István szerint a felnőttek sorozatos jó szereplése hatással van az utánpótlásra, ez nagyban felduzzasztotta az ott játszók létszámát.

– Büszkén mondhatom, körülbelül 100 gyerek rúgja nálunk a labdát – közölte az egyesület első embere. – A legkisebbek, a 7 és a 9 évesek edzője a városi sportigazgató, Révész Gábor, az előkészítőt és a serdülőt Puskás István és Császár Ferenc viszi, míg az ifisták szakmai munkáját Tandari Zoltán irányítja. Utóbbi gárdánál érdemes megjegyezni, jó pár évvel ezelőtt alig tudott kiállni, olyan kevesen voltak, most viszont már stabilan 20-as kerettel számolhat Zoli. A megduplázódott létszám két dolognak köszönhető: egyrészt az edzők munkájának, másrészt pedig a felnőttgárda tartósan jó szereplésének. Ha jönnek a sikerek, a gyerekek közül többen akarnak labdarúgók lenni.

Mórahalmon is a futball a legnépszerűbb sportág a gyerekek körében. Fotó: DM/DV
Mórahalmon is a futball a legnépszerűbb sportág a gyerekek körében.
Fotó: DM/DV

Márpedig Mórahalmon erre minden feltétel adott. Remekül karbantartott játéktereken gyakorolhatnak a fiatalok, arról nem beszélve, hogy a center- és az edzőpálya is el van látva világítással, amely főleg az őszi és a téli időszakban hatalmas kincs.

– A legkisebbek még nem szerepelhetnek szervezett bajnokságban, megyei és országos korosztályos tornákra járnak, a többiek viszont minden hétvégén számot adnak tudásukról – folytatta Busa István. – Adtunk, neveltünk már játékost a gyulai akadémiának, és azt is örömmel közölhetem, a serdülőben és az ifiben egyszerre pallérozódó Király Bence révén érdekeltek vagyunk az U15-ös megyei válogatottban.

A pénzt említve az elnök elmondta, hogy az ifit nem számítva a mórahalmi utánpótlásfutballra éves szinten 900 ezer forint jut. Az önkormányzati támogatás mellett pályázatokon nyert pénz, helyi vállalkozók és nem utolsósorban szülői segítség működteti, tartja életben a szakosztályt.

– A jelenlegi felnőtt keretünkből Lázár Gábor és Pipicz Zsolt saját nevelésű. Célunk, hogy az idő haladtával a létszám megduplázódjon vagy akár megtriplázódjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tekecsapat-vb: döntetlen a horvátok ellen

A férfi tekecsapat-világbajnokság középdöntőjében az eddig hibátlan magyar válogatott megszenvedett a horvátok ellen. Tovább olvasom