Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Mostantól Pontevedrára figyelünk

Ma reggel útra kelt a spanyolországi Pontevedrába a magyar kajakos és kenus válogatott. Az utazás oka az Európa-bajnokság, amely előtt tegnap sajtótájékoztatót tartottak. A válogatottban kilenc szegedi kapott helyet, akik összesen nyolc számot fednek le.

Kedves, mosolygós arcok, magabiztos szakvezetők és versenyzők – a szokásos kép fogadta tegnap a Magyar Kajak-kenu Szövetség budapesti székházában a sajtó képviselőit. A hét végén, csütörtöktől vasárnapig a spanyolországi Pontevedra ad otthont a kajakosok és kenusok Európa-bajnokságának, és ebből az alkalomból tartottak tájékoztatót az MKKSZ-ben.

Keresztesi boldog

A magyar válogatott nem volt teljes: így például a Démász-Szegedi VE versenyzői közül nyolcan (Janics Natasa, Csamangó Attila, Fürdök Gábor, Gyökös Lajos, Horváth Gábor, Joób Márton, Sík Márton, Vajda Attila) felmentést kaptak a fővárosba utazás alól. Elég volt azt a 180 kilométeres utat ma hajnalban, a háromnegyed nyolcas ferihegyi találkozó előtt megtenni. A viadalon viszont szó sem lesz mentességről: a kilenc szegedi összesen nyolc számban érdekelt. A Tisza-parti klub azért így sem maradt képviselő nélkül a Latorca utcában: Keresztesi Alexandra ugyanis ott volt. És folyamatosan nevetett.

– Boldog vagyok, mert a főiskolán mind a tíz vizsgám sikerült, így nyugodtan utazhatok az Eb-re. Nem felejtettem el felköszönteni Natasát sem, aki vasárnap ünnepelte 25. születésnapját. Az ajándékát majd akkor kapja meg, ha találkozunk – mondta Keresztesi.

Szegedi reakció

Baráth Etele szavaira Petrovics Kálmán, a Démász Szeged VE igazgatója
a következőképpen reagált: – Az ominózus írásnak már a kezdésével is gond van. „Strandon vagyunk a Maty-éren", szól az interjú első mondata. Aki egy kicsit is jártas a sportágunkban, tudja, hogy a Maty-ér nem strand. Egyébként az egyesületünk részéről semmiféle kivetnivalót nem találok abban, hogy Natasa megünnepelte a születésnapját. Annál is inkább, mivel tudom, hogy egyetlen kortyot sem ivott. Arról, hogy
a buli meddig tartott, nincs pontos információm, de ez nem is fontos. Nem kizárt, hogy Janics hajnalig ébren volt, de másnap semmilyen jelét nem tapasztaltam annak, hogy a dáridó túllépte volna az élsportolók által követendő magatartás kereteit.

A hivatalos rész első szereplője a szövetség elnöke, Baráth Etele volt. Nem találtuk jó kedvében.
– Mélységen felháborít, amit a hétfői sportnapilapban olvastam. Olimpiai bajnokunkról, Janics Natasáról ugyanis többek között az jelent meg, hogy a szülinapját az egyik nap reggel hatig ünnepelte. Mindezt az Eb előtt egyetlen héttel. Ha valóban így történt, elfogadhatatlan, ami tett, hiszen egy ilyen kaliberű profi versenyzőnek a magánéletben is jó példát kell mutatnia. Tiszta szívből kívánom Janicsnak, hogy nyerje meg az Eb-t és a vb-t is, majd ősszel olyan munka kezdődjön el, amely számára megfelelő lesz az olimpiára. A kontinensviadal után mindenképpen szeretnék leülni vele beszélgetni, szövetségi szankcióról egyelőre nincs szó. Minden erőmmel azon voltam és azon is leszek, hogy megteremtsem a sportágban a békét. Ami pedig az Eb-t illeti: arra szeretném kérni a tisztelt sajtót, ne erről, vagy ilyen eseményekről szóljanak a híradások, hanem inkább foglalkozzanak teljes erőbedobással a felkészüléssel, a munkával, a viadallal, és remélhetőleg ismét a sikerekkel – nyilatkozta a mérgesnek tűnő elnök.

Nehezített pálya

Ezt követően Angyal Zoltán szövetségi kapitány bújt elő a növények közül – ülve nem zavarta, ám amikor felállt az asztalától, fejét eltakarta a zöld növény. Ám mint szinte mindent, ezt is megoldotta a kapitány, hiszen mintha hosszú hajával tenné, a szeme előtt széthajtotta az ágakat, és úgy beszélt.

– Két fontos szempontot említenék az Eb kapcsán. Az egyik a világbajnoki kvóta. Remélem, az érintett számokban minél többen megszerzik, hogy a harmadik válogatón már minél kevesebb számban legyen szétlövés. Ehhez dobogón kell végezni. A másik pedig a rossz hírek a pontevedrai színhelyről, amely szerint mindössze 1100-1200 méter hosszú a pálya, azaz a bemelegítés, a felevezés a rajthoz rendkívül bonyolult lesz. Persze nem csak ránk várnak ezek a nehézségek – vélte Angyal. Az Eb-re harminckilenc magyar – kilenc női és tizenhét férfi kajakos, valamint tizenhárom kenus kelt útra a 9.50-es Malév-géppel, hogy madridi átszállással Vigóban délután ötkor landoljon. A verseny csütörtökön kezdődik.

Blogok

És végül egy újítás: három versenyzőnek, Kovács Katalinnak, Kolonics Györgynek és Kucsera Gábornak, valamint a női szakági edzőnek, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak elindult a blogja, azaz az internetes naplója. Közülük Kovácsot kérték fel, meséljen első tapasztalatairól.
– Tudom, mit kell csinálnom, de azt még nem, hogyan. Nem elsősorban a sportolásról szól ez a napló, hanem a magánéletről. Igyekszem minél gyakrabban frissíteni, bár az edzőtáborok alatt mindez körülményes lesz – vélte az olimpiai bajnok Kovács.
Mostantól szóljon minden a verseny(ek)ről és az eredményekről. Amelyek remélhetőleg minél jobbak lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kásás Tamás és Madaras Norbert Euroliga-győztes

A férfi vízilabda Euroliga fináléjában megismétlődött a tavalyi döntő, csak éppen most az olasz Pro… Tovább olvasom