Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Motor-Art SME: jubileumi év

Régen adtunk hírt a szegedi Motor-Art SME-ről, ami nem azt jelenti, hogy nem történt semmi az egyesület háza táján. A klub új szakosztállyal (salakmotor) gazdagodott és az idén rendezi meg jubileumi, tizedik motokrosszversenyét.
A vezető és a díjazottak (balról): Kovács Zoltán, Farkas János elnök és Márta Ferenc. DM/DV-fotó
– Az idén új szakággal, szakosztállyal bővült egyesületünk – kezdte beszélgetésünket Farkas János, a Motor-Art SME elnöke. – Az amatőr salakmotorosokért Kószó József elnökhelyettes felel, ő fogja össze őket és igyekszik segíteni a versenyzésüket.

Ez már a jelen, illetve a jövő, de még egy esemény erejéig kalandozzunk vissza a nem is oly' távoli múltba. A főváros egyik exkluzív éttermében tartották – a vásárhelyi szakágvezető Czuczi Győző szervezésében – a tavalyi esztendő díjkiosztó gáláját, melyre a Motor-Art SME-ből négy motokrosszos volt hivatalos. A 125 kcm extrában az orosházi légiós Zanócz Rolland (Kucu) a 2., a szegedi Kovács Zoltán pedig a 3. helyen végzett. A 250 kcm extrában a szatymazi Márta Ferenc ezüstös helyen zárt – sokáig állt neki a zászló a végső sikerre –, míg a 125 kcm szeniorban a gyulai „vendégmunkás" Czeglédi Lajos, alias Czégó 3. lett. Czeglédi és Zanócz edzőtáborozás miatt nem tudott résztvenni az ünnepségen.

Támogatók és egy százalék

A Motor-Art SME működésében – az elnök Farkas Jánoson kívül – jelentős szerepet játszik már évek óta Bálint József és Kószó József. Még mindig a pénznél maradva: a klub a számára felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ot – amit ezúton is köszönnek a vezetők – versenyeztetésre fordította.

És vissza a jövőbe, a jelenbe. A klubnak 30 fő feletti a taglétszáma, és ezek között bőven akad légiós: Budapest, Rétság, Gyula, Orosháza, Békéscsaba és Vác is képviselteti magát a szegedi
teamben, amely idén is megrendezi hagyományos őszi viadalát.

– A tavaszi motoros találkozót is tervezzük, szervezzük – közölte az elnök –, de ami biztos, hogy szeptember 10-én ismét felbőgnek a motorok az Öthalmi úti pályánkon. Ez lesz a jubileumi, tizedik verseny, melyet a Motor-Art SME rendez. Szeretnénk, ha nagyon jól sikerülne, izgalmas, látványos lenne.

Ezen már részt vesz a president amerikai középiskolában tanuló – jövőre az egyetemet is az USA-ban kezdi – fia, Farkas Márk is, aki az Egyesült Államokban sem szakadt el a krosszozástól, edzésben maradt. Bár az időjárás még mostoha, a teremkrosszviadalokon már birkóznak egymással a sportolók. A békéscsabai derbin Kovács Zoltán mindkét napon 2. lett, Oláh Tamás finalista volt, Jakob Béla pedig az elődöntőig jutott. Jól kezdődött az esztendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milorad Krivokapics márciusban magyar állampolgár lesz?

A Pick Szeged házi góllövőlistáját vezető Milorad Krivokapicsnak már csak napokig kell várnia a… Tovább olvasom