Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Motor-Art SME: újabb sikeres idény

A Motor-Art SME motokrosszosai szerves részét képezik a szegedi sportéletnek. Igaz, ritkán hallatnak magukról, de az országos sorozatokat mindig szép eredményekkel zárják. Így volt ez az elmúlt esztendőben is.
A Motor-Art SME és így az elnök, Farkas János nevéhez nem csupán a versenyeken való részvétel, hanem a rendezés is kötődik. A kezdetektől sikeresen bonyolítanak le motokrosszviadalokat az Öthalmi úton létrehozott impozáns létesítményben. A 2006-os esztendőben az amatőr kupasorozat 10. fordulójának adtak otthont. Az esemény a tízes szám jegyében „zajlott", hiszen szeptember 10-én (az idén szeptember 2-án lesz) tartották, és ez volt az egyesület históriájának tizedik versenye.

– A résztvevők számát és a nézői érdeklődést tekintve is az elmúlt évekhez hasonló volt a 2006-os eseményünk. Ezért idén visszatérünk szeptember első hétvégéjére, a halászléfőző fesztivál időpontjára, hátha ez hozzánk is toboroz nézőket, érdeklődőket. Korábban másképpen gondoltuk. Szeretnénk a sportbarátokat az idén még jobban kiszolgálni, a lelátórészt úgy kialakítani, hogy még élvezhetőbbek, követhetőbbek legyenek a futamok. Ismét magas színvonalú versenynek akarunk otthont adni. A pálya minőségén is javítunk, bár az akadályokhoz nem nyúlhatunk, mert a licenc-szel rendelkező pályákon – a miénk ilyen – nem lehet azokon változtatni.

Az eredményességre sem panaszkodhat a 24 tagot számláló klub első embere. Jakob Béla a szenior 125 kcm-esek mezőnyében a legjobbnak bizonyult, Márta Ferenc (250 kcm extra) és Török Ádám (50 kcm) pedig bronzérmet szerzett. Újdonság, hogy a Motor-Art SME tavasztól motorparkot hoz létre (50 kcm-től a quadokig), melynek segítségével az Öthalmi úti létesítményben a gyerekek kipróbálhatják a sportág iránti affinitásukat, tehetségüket, úgy, hogy a szülőknek nem kell megvásárolniuk a drága gépeket. Ez egyfajta utánpótlásbázis megteremtését is célozza, szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton Anita: Békéscsabai AC

Bekövetkezett az, amivel hetek óta ijesztgettük a szegedi sportközvéleményt: Márton Anita –… Tovább olvasom