Sport

2014.03.20. 12:37

Moyes és Klopp is türelmet kér

A bajnokságban a MU 18 pontos hátrányban van, a BL-ben Van Persie mentette meg a csapatot.

MTI

Érdekes módon mindkét továbbjutott csapat, a Manchester United és a Borussia Dortmund edzője is türelmet és támogatást kért együttese számára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágói után.

Az MU az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát ledolgozva, Robin van Persie mesterhármasával lépett tovább a görög Olimpiakosz ellen, míg a németek hazai pályán 2-1-re alulmaradtak ugyan, de oroszországi 4-2-es győzelmük révén mégis búcsúztatták a Zenitet.

"Nem mondhatom, hogy ez volt a sorsfordító meccsünk, pedig remélem, hogy igen. Fontos diadalt arattunk, de nem állíthatom, hogy mostantól minden meg fog változni" - utalt David Moyes manchesteri tréner arra, hogy a United csak hetedik a Premier League-ben, 18 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től. A szóbeszéd szerint "ingatag" kispadon ülő edző külön megdicsérte a 40 évesen is kitűnően játszó Ryan Giggset, Van Persie-nek a hajrában szerzett lábsérüléséről pedig közölte, vélhetően nincs nagy baj a holland csatárral.

A görög bajnokcsapat a hatodik lett a BL történetében, amelynek a visszavágón kevés volt a kétgólos előny, és sorozatban 12. vereségét szenvedte el angol földön.

"Nem volt szerencsénk, és ez nagyon bosszantó" - összegzett David Fuster, a pireusziak spanyol légiósa.

A másik párharcban a dortmundiak időnként hangos pfujolás közepette küszködtek szentpétervári riválisukkal, s a szurkolók magatartását - néhány futballistája mellett - Jürgen Klopp vezetőedző is nehezményezte:
"Meg kell tanulnunk, hogy egy nagy siker időnként egy 2-1-es vereségben rejtőzik. Megértem a játékosaimat, amiért csalódottak voltak az elmaradt bíztatás miatt" - mondta a tréner, akinek a gondjait - számos korábbi sérült mellett - az is fokozhatja, hogy Robert Lewandowskinak sárga lapok miatt ki kell hagynia a következő BL-meccset, a hátvéd Marcel Schmelzer pedig bizonytalan időre kidőlt izomhúzódással.

A Zenit részéről Szergej Szemak - aki a menesztett Luciano Spalletti és az érkező Andre Villas-Boas között megbízott trénerként dolgozik - közölte: nagy feladatnak bizonyult Dortmundban három góllal nyerni, és sajnos a továbbjutást nem tudták kiharcolni.

A BL-negyeddöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban, a 8 közé jutott klubok: Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Bayern München, FC Barcelona és Paris Saint-Germain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!