Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

MTK-hatos Makón

Az MTK jó csapat. Eddig csak hallottak erről a Csongrád megyei futballbarátok, most már azonban személyesen is meggyőződhettek erről. A Makón lejátszott Magyar Kupa-mérkőzésen a fővárosi kék-fehérek bemutatták, milyen is a modern futball.
Makó FC - MTK Budapest 0-6 (0-3)
Magyar Kupa-mérkőzés. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 1000 néző. Vezette: Oláh.
Makó: Kovács – Szavaljev, Magyar, Mórocz (Kulacsik), Bakos Á. – Fülöp (Csamangó), Kis, Bány (Bakos T.), Podonyi – Zakar, Hadár. Edző: Takács Zoltán.
MTK: Végh – Kriston, Lambulics, Balogh (Lipcsei), Pollák – Bori, Rodenbücher, Pál, Czitkovics (Németh) – Kanta (Pátkai) – Hrepka. Edző: Garami József.
Gólszerzők: Hrepka (2), Németh K., Kanta, Bori, Czvitkovics.

Czvitkovics (fehérben) és a makói Podonyi csatája a labdáért. Fotó: Segesvári Csaba
Az MTK jó csapat. Eddig csak hallottak erről a Csongrád megyei futballbarátok, most már azonban személyesen is meggyőződhettek erről. A Makón lejátszott Magyar Kupa-mérkőzésen a fővárosi kék-fehérek bemutatták, milyen is a modern futball. Még nem nemzetközi szinten, de magyar szinten igen magas színvonalon. Sok-sok rövid passzal, remek kényszerítőzésekkel, a félpályán letámadással, területszűkítéssel. Mind-mind olyan taktikai elemmel, amelyet európai nagycsapatok játszanak.

Gyorsan eldőlt a meccs. Nem szabad ezért a makóiakat hibáztatni, hiszen az ellenfél csak a fociból él, így már bizony az is nagy dolognak számított, hogy többször is zavarba hozták az MTK védelmét. Akadtak is lehetőségek, még ziccerek is. Kimaradtak. A legnagyobb az első félidőben. Podonyi lövéséről centikkel maradt le Zakar. Pedig üres volt a kapu. A második félidőben pedig Véghbe rúgta a labdát, a hazai publikum legnagyobb szomorúságára. És akkor Hrepka Ádám. Nagy ígéret a szegedi fiú. Ügyes! Kevésbé érti az ember, hogy miért nem kap szerepet a halovány magyar válogatottban. A választ ismerjük: túl fiatal. Az biztos, de jobb labdarúgó, mint azok, akik a posztján szerepelnek.

Nem sikerült a bravúr – az MTK jutott a 16 közé –, nem úgy, mint egy éve, amikor a Győr távozott Makóról lógó orral. A drukkerek nem voltak szomorúak, mert láthattak egy jó csapatot. A Makó pedig mindenképpen megérdemel egy dicséretet, hiszen a Maros-partiak minden évben neves ellenfelet hoznak el az Erdei téri pályára.


Góltörténet:

2. perc: Czitkovics passzolt Hrepkához, ő sarokkal ziccerbe hozta játékostársát, a Máltán a válogatottban is bemutatkozott Czvitkovics 15 m-ről a kapuba csavart, 0–1.
10. perc: Újabb MTK-kényszerítő. Most Pál passzolt Hrepkához hasonlóan Kanta elé, aki könnyedén gurított a makói hálóba, 0–2.
45. perc: Czitkovics fejelt vissza egy labdát a védők mögé, Bori félfordulattal kilőtte jobb alsó sarkot, 0–3.
58. perc: Németh kapott remek labdát, a külföldi klubok által is figyelt csatár pedig nagy nyugalommal bombázott az alsó sarokba, 0–4.
63. perc: A frissen beállt Pátkai egy zseniális csel után Hrepka elé talált, a Tisza Volán nevelése pedig nem hibázott, 0–5.
83. perc: Bori ment a szélen, középre tett labdájára Hrepka érkezett, 0–6.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krivokapicsot megműtötték

Milorad Krivokapicsot tegnap az új klinikán porccal megműtötte Varga Endre docens. A traumatológiai… Tovább olvasom