Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Nagy Alex hazai sikere

Elbűvölte a nézőket a világbajnoki menő Németh Kornél csillogása a 450-esek versenyében és a vásárhelyi Nagy Alex győzelme a 250-ben a múlt hétvégi vásárhelyi motokrossz ob-futamon.
Minden baljós előrejelzés ellenére csodálatos időjárás köszöntött a Rolandringre a múlt vasárnap. A közel 100 versenyző és az egyetlen magyar VB menő vendégfellépése, a másfél ezer lelkes néző mindenképpen jó szórakozást ígért.

Németh Kornél örömmotorozása mellett a vásárhelyi klub versenyzőinek nagysikerű szereplése is boldogította a hazai szurkolósereget.  A rendező klub helyt adott a kicsik szezonkezdő versenyeinek is, igy rajthoz állhatott az 50, 65 kcm-es mezőny 5-12 éves korosztálya. Az 50-esek elbűvölték a nézőket bátor, felnőttes menéssel, a kis olasz fiú, Bertotto Tomasso kiemelkedett az ellenfelek közül, mindkét menetben győzött a szlovák Harcsa Márk és a pécsi Dudás Barna előtt. A 65-ösöknél Mike Kornél szintén meggyőző fölényt produkált kettős futam elsőséggel, ami annak ellenére összejött, hogy egyszer perecelt is. Szlotta Bendegúz ezüst, Török Ádám bronzérmet szerzett.

A 85 juniorban Pergel Márk is duplázott, a monori győztes Lukács Kristóf második lett és Rácz Zoltán állhatott a dobogó harmadik fokára. A serdülőknél két reálos diadalmaskodott, Szabó Márk és Varga Imre a hazai klub szineiben versenyző Rozgonyi Ákos lett a harmadik.
A II. osztály 450-ben az egykori élversenyző Sáska Gábor diadalmaskodott, megelőzve Csiki Balázst és Bátori Mátét. 250-ben viszont megvolt a hazai publikum öröme, kettős vásárhelyi diadal született Palkovskis Dimitríjs (a klub lett idegenlégiósa) és Bordás László révén, sőt a 4. helyre is a hazai Farkas Szabolcs futott be. A bronzérmet az orosházi Zanócz Roland gyűjtötte be.

Nagy Alex szárnyalt hazai pályán.
Nagy Alex szárnyalt hazai pályán.

Sajnos, ebben a mezőnyben történt az egyetlen komoly baleset, a monori Vladár Péter bukott, a mentők a szegedi klinikára szállították, a hírek szerint csigolyatörést szenvedett. Az igazi nagy csörtének az elsőosztályúak összecsapásában örülhettünk. Igaz, hogy a 450-ben Német Kornél igazolva kivételes klasszisát, rendesen ellépett a mezőnytől, de a további dobogós helyekért Czuni és Borka akkorát csatázott, hogy ez jó ideig emlékezetes marad, csakúgy mint az a sportszerű gesztus, ahogy a verseny végén gratuláltak egymásnak, még tapsot is kaptak érte. Az eredmény döntetlenre jött ki, a második futam jobb eredményével lett Czuni László ezüst-, Borka János pedig bronzérmes.

Szvobodának, a múlt évi bajnoknak sajnos nem volt jó napja, mindkét futamban nagyot hibázott, az elsőben különösen nagyot bukott. Nagy akaraterő kellett ahhoz, hogy ennek és a korábbi lapockasérülése ellenére be tudott gyűjteni a sikeres folytatáshoz nélkülözhetetlen 29 pontot. Egy lettországi versenyző itt is ment a mezőnyben, Alexandrovics Martins, személyében jó kis versenyzőt ismertünk meg.

Legalább ilyen parádés volt az 250-es háború, ahol a hazai kedvenc, Nagy Alex villogott. Minden versenyző álma, hogy hazai közönség előtt bizonyítson és Alexnek ez most bejött. Már az első futamban is úgy nézett ki, hogy rajt-cél győzelmet szerezhet, de az utolsó kör végén ütköztek riválisával, Firtosvárival, ahol a ktm-es húzta a rövidebbet, igy Firtosvári előtt csapódott le a kockás. A második futam aztán meghozta a sikert, Alex végig vezetett és összetettben meg is szerezte a végső győzelmet.

A díjkiosztó is hangulatos és szép ünnepség volt, melyen szinte minden versenyző részt vett, a kicsiknél valamennyi nevező díjat kapott. Nagy ötlet volt a helyezettek közös fotózása, igy aztán mindenki számára marad egy szép momentum, emlékkép a nagy motoros sztárral, Németh Kornéllal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: Abramovics aláírt a Fradihoz

Kudor Kitti után újabb távozója akadt a női kézilabda NB I-ben szereplő ASA-Consolis-HNKC-nak: Alena… Tovább olvasom